• Verkocht

Van Wijklaan 2678 NJ De Lier Buitengebied 1 De Lier

€ 845.000 v.o.n.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
30 maart 2022
Verkoopdatum
26 oktober 2023
Looptijd
18½ maand

Omschrijving

Uw droomwoning bouwen, op een zeer ruim perceel en unieke locatie? Dan is dit uw kans! Vrij wonen aan doorgaand water en genieten van alle rust. Dit plan is gelegen tussen de dorpskernen van De Lier en Schipluiden.

KADASTRALE AANDUIDING
Kadastraal bekend gemeente De Lier, sectie I, nummers:
• 1147, groot circa 2.156 m² grond, kavel 1.

BESTEMMINGSPLAN/VORMGEVING
Betreffende kavel, is onderdeel van vier naast elkaar gelegen bouwkavels voor de realisatie van de bouw van vier vrijstaande woningen. Waarvoor in combinatie met naastgelegen percelen van De Tuinderij, bestemmingswijziging is aangevraagd. Welke uiteindelijk door bevoegd gezag is vastgesteld in het bestemmingsplan Van Wijklaan 2 te De Lier. Voor de bestemmingsplanvoorschriften verwijzen wij u naar de vormgeving en het toegestane gebruik zijn de percelen als volgt ingedeeld:

• Kavel 1:
- Circa 1.000 m² bestemming Wonen
- Circa 926 m² bestemming Groen
- Circa 230 m² bestemming Verkeer

WOONRECHTEN
- Voorwaarde om op de woonkavels een woning te mogen bouwen, is de beschikking over een woonrecht. Een woonrecht is een uitgesteld recht, om de sloop van woningen in het buitengebied, welke reconstructie/herstructurering van glastuinbouw beperken, te koppelen aan het recht om een nieuwe woning te mogen herbouwen, elders in het buitengebied, van gemeente Westland. De herbouw van de woning wordt onder meer getoetst aan het Raamplan en Besluit Glastuinbouw en dient te voldoen aan de normen van het geldende bestemmingsplan.
- Uitgangspunt en dus onderdeel binnen de aankoop van één van de percelen is de aankoop van een woonrecht, welke hier per woonrecht is gesteld op € 225.000,00 v.o.n. Deze koopsom, van € 225.000,00, is in de gestelde richtprijs van iedere kavel inbegrepen.
- Tevens is het mogelijk dat een koper, van één van de percelen, diens eigen woonrecht “meeneemt”. Deze kan alsdan, in overleg, worden verrekend in de aankoopsom.

OMGEVINGSVERGUNNING
- Onderdeel van de verkoop van de percelen is dat er een onherroepelijke omgevingsvergunning zal worden afgegeven voor de bouw van vier vrijstaande woonhuizen. Kopers dienen ieder, voor eigen rekening, een omgevingsvergunning aan te vragen.

RICHTPRIJS
- Kavel 1: € 845.000,00 v.o.n.

Bijzonderheden
- Nutsvoorzieningen: De aanleg van de toegangsweg, elektra aansluiting, leidingwater, Data-aansluiting en rioolaansluiting worden door en voor rekening van de ontwikkelaar aangelegd;
- Oplevering in overleg;
- U bent vrij in de keuze voor een architect en aannemer.
- Alle gegevens worden geheel vrijblijvend aan u verstrekt en zijn bestemd om een goede indruk te krijgen van onderhavig onroerend goed. Aan de juistheid van deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

* Project in samenwerking met Wim Duijvestijn-totaaladvies.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 845.000 vrij op naam
Status
Verkocht

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
2.156 m²

Kadastrale gegevens

WESTLAND D 4739
Kadastrale kaart
Oppervlakte
2.156 m²

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, open ligging en vrij uitzicht

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.