• Verkocht

Koningsplein 37 2518 JH Den Haag Koningsplein en omgeving

Uitgelichte kenmerken

  • 207 m² wonen
  • 119 m² perceel
  • 6 slaapkamers
€ 825.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
19 oktober 2023
Verkoopdatum
11 maart 2024
Looptijd
4½ maand

Omschrijving

Koningsplein 37 & Van Merlenstraat 65 B & 65B-1 | English text below

Dit unieke pand met veel gebruiksmogelijkheden aan het mooiste plein van het centraal gelegen Regentessekwartier is een absolute buitenkans! Door de huidige eigenaren is het volledig verbouwd en ingedeeld als twee wooneenheden boven een bedrijfsruimte. Maar kadastraal is het nog steeds 1 perceel waardoor er vele mogelijkheden zijn om het pand alternatief te gebruiken. Kenmerken: nette staat van onderhoud; vele gebruiksmogelijkheden; prachtige centrale locatie.

Deze woning heeft een eigen website, de link hiervoor vindt u onder de knop download brochure!

Het Koningsplein is een prachtig plein met monumentale, oude grote bomen, midden in het zeer geliefde Regentessekwartier. De wijk kenmerkt zich door fraaie architectuur uit het begin van de 20e eeuw met een variëteit aan gevels waardoor het een speels karakter heeft. De buurt is uitermate gunstig gelegen. In de omgeving zijn er diverse winkelstraten zoals de Weimarstraat, de Prins Hendrikstraat en de Reinkenstraat met een rijke mix aan ambachtelijke winkels, grotere ketens, supermarkten en gezellige horeca. Daarnaast zijn het centrum en de twee grote treinstations binnen 15 minuten per fiets te bereiken, net als het strand. Ook de openbaar vervoerverbindingen naar deze locaties zijn voldoende in de omgeving beschikbaar met diverse tram- Randstadrail- en busverbindingen. De doorgaande wegen zijn goed aan te rijden en parkeren kan in de omgeving met belanghebbenden vergunningen van 18:00 uur tot 24:00 uur.

Indeling (zie voor de maatvoering bijgaande plattegronden):
Koningsplein 37:
De begane grond heeft zijn entree op de hoek op het Koningsplein. Dit van origine winkelpand is tegenwoordig in gebruik als ontvangst- en behandelruimte. Er is een grote open ruimte die dankzij de grote ramen heerlijk licht is en aan het einde is een zitgedeelte met een kitchenette. Hier zijn ook een separaat toilet en een badkamer met douche, wastafel en tweede toilet. De ruimte biedt de mogelijkheden voor veel verschillende gebruiksfuncties en is eenvoudig alternatief in te delen. Hier is ook vloerverwarming aanwezig. Er is toegang naar de ondergelegen kelder met aangenaam veel bergruimte. Daarnaast geeft een deur toegang tot de achtertuin met grote houten berging en dubbele deuren naar de Van Merlenstraat waarmee een achterom is gecreëerd.

Van Merlenstraat 65 B & 65 B1
Aan de Van Merlenstraat is toegang tot het door de huidige eigenaars opgesplitste dubbel bovenhuis. Bij binnenkomst is er een tochtportaal met de meterkasten, gevolgd door de hal met toegang tot de verdiepingen.

Van Merlenstraat 65B:
Op de eerste verdieping is toegang tot dit appartement. Bij binnenkomst is er een hal met toegang tot alle vertrekken. Ook is hier een separaat toilet met fonteintje. De woonkamer van dit leuke appartement ligt aan de voorzijde en biedt een prachtig uitzicht over het Koningsplein, zeker vanuit de erker bij de keuken. De originele glas-in-lood bovenlichten zorgen voor sfeervol warm licht in de kamer. De kamer heeft een goede maatvoering en biedt dan ook meer dan voldoende ruimte voor een zithoek en gezellige eettafel. Aan de voorzijde is de open keuken, voorzien van een keukenblok met onder- en bovenkasten, voorzien van een vierpits gaskookplaat met RVS-wasemkap, combimagnetron en koel-/vriescombinatie. De slaapkamers liggen aan de achterzijde van het huis. De hoofdslaapkamer is zeer ruim, mede dankzij de bijgetrokken serre. Een volwaardig tweepersoonsbed, garderobe en werkhoek passen hier eenvoudig. Naast de hoofdslaapkamer ligt een tweede slaapkamer met deur naar het balkon. De badkamer ligt in het midden van het appartement. Hier is een ligbad met douche, wastafelmeubel en opstelplaats voor de wasmachine en droger.

Van Merlenstraat 65 B1:
Ook dit appartement heeft de eigen entree op de eerste verdieping, gevolgd door een hal met trap naar de tweede verdieping. Hier aangekomen is een zeer lichte overloop met toegang tot de vertrekken. Bij dit appartement ligt de woonkamer aan de achterzijde over de volle breedte van het pand. Ook hier is meer dan voldoende ruimte voor een zithoek en een riante eettafel en de open keuken is voorzien van een groot keukenblok in hoekopstelling met onder- en bovenkasten. Er is een vierpits gaskookplaat met RVS-wasemkap, koel-/vriescombinatie en combimagnetron. Aan de woonkamer ligt het heerlijk zonnige terras over de volle breedte van het appartement. Aan de voorzijde beschikt deze woning over twee slaapkamers, allebei met dakkapel met uitzicht over het Koningsplein. De hoofdslaapkamer biedt voldoende ruimte voor een volwaardig tweepersoonsbed en garderobe. De badkamer ligt in het midden van het appartement en beschikt over een ligbad met douche, een wastafelmeubel en de opstelplaats voor de wasmachine en droger.

Kenmerken:
Gebruiksoppervlakte wonen totaal: 207 m2, gemeten conform BBMI;
Gelegen op een perceel eigen grond ter grootte van 119 m2;
In 2002 bouwkundig gesplitst in appartementen;
Voorzien van 3 CV-ketels met onderhoudscontract Bosch 2002;
Voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing;
Energielabel G voor de begane grond;
Energielabel E voor de eerste verdieping;
Energielabel F voor de tweede verdieping;
Gezien het bouwjaar en de feitelijke situatie worden de lokaal gebruikelijke materialen-, ouderdoms- en niet-zelfbewoningsclausules aan de NVM koopovereenkomst toegevoegd;
De inventaris die thans nog aanwezig is, kan "om niet" worden overgenomen;
Aanvaarding vrij van huur en gebruik;

Interesse in dit unieke pand met vele gebruiksmogelijkheden op een fantastische plek? Neem uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee!

Deze informatie is door ons met de hoogst nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door ons kantoor wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

***

Koningsplein 37 & Van Merlenstraat 65 B & 65B-1

This unique property with many usage possibilities on the most beautiful square in the centrally located Regentessekwartier is an absolute opportunity! The current owners have completely renovated and divided it into two residential units above a commercial space. However, it is still one property in the cadastre, providing numerous possibilities for alternative use. Features: well-maintained; many usage possibilities; beautiful central location.

This property has its own website; you can find the link under the download brochure button!

Koningsplein is a beautiful square with monumental, old large trees, situated in the beloved Regentessekwartier. The neighborhood is characterized by beautiful early 20th-century architecture with a variety of facades, giving it a playful character. The neighborhood is extremely well-located. In the vicinity, there are various shopping streets like Weimarstraat, Prins Hendrikstraat, and Reinkenstraat with a mix of artisanal shops, larger chains, supermarkets, and cozy restaurants. Moreover, the city center and the two major train stations are reachable within 15 minutes by bike, as is the beach. Public transport connections to these locations are also readily available in the area with various tram, Randstadrail, and bus routes. Major roads are easily accessible, and parking is available in the vicinity with permits for residents from 6:00 PM to midnight.

Layout (see attached floor plans for measurements):
Koningsplein 37:
The ground floor has its entrance on the corner of Koningsplein. This originally commercial space is currently used as a reception and treatment area. There is a large open space that is wonderfully bright thanks to the large windows, and at the end, there is a seating area with a kitchenette. There is also a separate toilet and a bathroom with a shower, sink, and a second toilet. The space offers the potential for various uses and can be easily reconfigured. It also has underfloor heating. There is access to the lower basement with ample storage space. Additionally, a door provides access to the backyard with a large wooden storage shed and double doors leading to Van Merlenstraat, creating a rear entrance.

Van Merlenstraat 65 B & 65 B1:
Access to the split double upstairs apartment by the current owners is available from Van Merlenstraat. Upon entering, there is a vestibule with meter cupboards, followed by a hall with access to the floors.

Van Merlenstraat 65B:
On the first floor, there is access to this apartment. Upon entry, there is a hall with access to all rooms. There is also a separate toilet with a sink. The living room of this lovely apartment is at the front and offers a beautiful view of Koningsplein, especially from the bay window in the kitchen. The original stained glass transom windows provide a warm atmosphere in the room. The room is generously sized, providing ample space for a sitting area and a cozy dining table. At the front, there is an open kitchen equipped with a kitchen unit with upper and lower cabinets, a four-burner gas stove with stainless steel hood, a combination microwave, and a fridge/freezer. The bedrooms are located at the rear of the house. The main bedroom is very spacious, thanks in part to the attached conservatory. A full-sized double bed, wardrobe, and workspace easily fit here. Adjacent to the main bedroom is a second bedroom with a door leading to the balcony. The bathroom is located in the middle of the apartment and features a bathtub with a shower, a sink unit, and space for a washing machine and dryer.

Van Merlenstraat 65 B1:
This apartment also has its own entrance on the first floor, followed by a hall with stairs to the second floor. Upon arrival, there is a very bright landing with access to the rooms. The living room of this apartment is at the rear across the full width of the building. There is ample space here for a sitting area and a spacious dining table, and the open kitchen is equipped with a large corner kitchen unit with upper and lower cabinets. It features a four-burner gas stove with stainless steel hood, a fridge/freezer, and a combination microwave. The living room has a wonderfully sunny terrace across the full width of the apartment. This property has two bedrooms at the front, both with dormer windows overlooking Koningsplein. The main bedroom offers ample space for a full-sized double bed and a wardrobe. The bathroom is located in the middle of the apartment and includes a bathtub with a shower, a sink unit, and space for a washing machine and dryer.

Features:
Total living space: 207 m2, measured in accordance with BBMI;
Situated on a freehold plot of 119 m2;
Structural split into apartments in 2002;
Equipped with 3 Bosch central heating boilers with maintenance contracts from 2002;
Wooden frames with double glazing;
Energy label G for the ground floor;
Energy label E for the first floor;
Energy label F for the second floor;
Due to the construction year and the actual situation, locally customary materials, age, and non-self-occupancy clauses will be added to the NVM purchase agreement;
The inventory can be taken over "as is";
Acceptance free from rent and use.

Interested in this unique property with many usage possibilities in a fantastic location? Bring your own NVM purchasing agent!

This information has been compiled by us with the utmost care. However, our office accepts no liability for any incompleteness, inaccuracy, or otherwise, or the consequences thereof. All specified dimensions and areas are indicative.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 825.000 kosten koper Hypotheekadvies
Vraagprijs per m²
€ 3.986
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, eindwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht, dubbele bewoning aanwezig, dubbele bewoning mogelijk en gedeeltelijk gestoffeerd
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met bitumineuze dakbedekking en pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
207 m²
Overige inpandige ruimte
11 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
12 m²
Externe bergruimte
18 m²
Perceel
119 m²
Inhoud
802 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers en 3 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
2 ligbaden, douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen en een kelder
Voorzieningen
Dakraam en TV kabel

Energie

Energielabel
F Wat betekent dit?
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel en gedeeltelijke vloerverwarming
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Bosch (gas gestookt combiketel uit 2002, eigendom)

Kadastrale gegevens

'S-GRAVENHAGE W 4406
Kadastrale kaart
Oppervlakte
119 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan park, aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
17 m² (2,65 meter diep en 6,4 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoosten bereikbaar via achterom
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig en balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Voorzieningen
Elektra en stromend water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.