Empermolen 3 (5) 7399 AP Empe

  • Verkocht
€ 240.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
18 augustus 2018
Verkoopdatum
5 januari 2020
Looptijd
16½ maand

Omschrijving

Altijd al in een molen willen wonen die u zelf kunt verbouwen tot uw unieke woon danwel woon-werk omgeving?

Dan is deze onverbouwde Empermolen, gelegen op korte fietsafstand van de historische stad Zutphen, op loopafstand van station in het nieuwbouwplan 'Empermolen', wellicht iets voor U!

De kavel met de onverbouwde molenromp met het adres Empermolen 5 is ca. 733 m² groot en biedt de mogelijkheid om een eigen ontwerp van een woning in de molenromp met daarnaast maximaal 100 m² aanbouw als woning te (laten) bouwen en verbouwen op het compacte nieuwbouwplan 'Empermolen' in/nabij het dorp Empe, gelegen tussen Voorst en Zutphen.

Thans betreft het een klein bedrijventerrein met de voormalige molen 'Empermolen', een molenaarswoning, voor- en achterhuis en bedrijfsgebouwen. De bedrijfsgebouwen en het voor- en achterhuis worden gesloopt en hiervoor mogen drie (3) vrijstaande woningen gerealiseerd worden. Tevens verkrijgen de voormalige molen 'Empermolen' en de molenaarswoning van 1.000 m³ een woonbestemming om deze prachtige gezichtsbepalende waardevolle gebouwen te behouden voor Empe.

De bestaande molenromp is gebouwd in 1836 en sinds 1945 niet meer in gebruik als korenmolen. In de Tweede Oorlog is het merendeel van de molenromp, bovendeel en de wieken eraf geschoten.
Wat resteert is het molenromp met een doorsnede op de begane grond van buitenwerks ca. 10 m en ca. 8,5 m binnenwerks. De doorsnede op 8,3 m hoogte is ca. 8,7 m buitenwerks en ca. 7,2 m. De molenromp is opgetrokken uit stenen muren van ca. 70-75 cm dik en gedekt met een houten kapconstructie met dakpannen.
In de molenromp zijn de originele graansilo's van staal en stenen aanwezig. Op ca. 3,25 m en ca. 5,85 m hoogte zijn grote stalen H balken aanwezig als constructie voor de graansilo's. Wellicht zijn de H balken te gebruiken als constructie voor de twee verdiepingsvloeren. De gebouwen rondom de molenromp worden gesloopt en afgevoerd.

De molenromp heeft ca. 450 m³ inhoud en ca. 165 m² woonoppervlakte bij twee verdiepingsvloeren. Daarnaast mag er maximaal 100 m² woonruimte aan de molenromp gebouwd worden, met een goot- en nokhoogte van 4 m. Dat maakt een totale inhoud van 850 m³ exclusief de mogelijkheden van - al dan niet - vergunningsvrij aan of uitbouwen van de woning met een serre of aanbouw. Tevens is er een graan stortkelder aanwezig welke als kelder is te gebruiken. Deze kelder is niet in voormelde inhoud meegenomen. Voor een mogelijke indeling zijn een aantal voorbeelden bij de afbeelden opgenomen.

Naast de molenromp-woning mag u een aangebouwde of vrijstaande schuur van maximaal 70 m² met een goothoogte van 3,5 m en nokhoogte van 6 m bouwen op de kavel, te gebruiken als garage en/of schuur. Deze kunt u uitbreiden met een carport en/of veranda.

Het is aan u als koper om uw eigen ideeën met een architect samen te brengen tot uw unieke Empermolen op een royale kavel met de tuin op merendeel het zuiden dus volop zon.

Omgeving:
De kavel met Empermolen is gelegen in het woningbouwplan 'Empermolen' aan de rand van Empe. Empe is gelegen nabij het fraaie coulissen en kastelen landschap rond Zutphen en ligt op loop- en fietsafstand van de vele bossen. Winkels en scholen vindt u op loop- en fietsafstand in zowel Empe, Voorst als Zutphen. Voorst en Empe hebben een eigen station, gelegen op loopafstand van de woning. De trein brengt u naar Apeldoorn of Zutphen of nog verder het land in. En u bent zo met de auto via de provinciale wegen in Deventer (A1), Apeldoorn (A50), Arnhem (A50/A12) en Doetinchem.

Overige informatie:
De bestemming is gewijzigd van Bedrijf naar Wonen. Het plan is op 6 december 2018 onherroepelijk vergund.

Bij kavel Empermolen 3 - groot 733 m² - behoort tevens een 1/6 aandeel in een mandelig erf met inrit, verhardingen, groen en wadi. Dit binnenterrein groot 4.063 m² is gezamenlijk eigendom van 6 aanliggende percelen welke gezamenlijk het onderhoud hebben.

De kavels moeten nog ingemeten worden door het kadaster. De kadastrale maten zijn voorlopige oppervlaktes met voorlopige grenzen. De kavels zijn wel uitgezet in het veld. De berekende oppervlakte is ca. 733 m². De werkelijke oppervlakte kan afwijken van de in deze aanbieding vermelde grootte.

De sloop van de bedrijfsgebouwen is inmiddels gerealiseerd en de grond bouwrijp en het terrein woonrijp wordt gemaakt. Er kan worden gestart met de bouw/verbouw van de Empermolen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 240.000 k.k.
Vraagprijs per m²
info
€ 906
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 250.000 k.k.
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning (wind- of watermolen)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
265 m²
Externe bergruimte
70 m²
Perceel
757 m²
Inhoud
850 m³

Indeling

Aantal kamers
1 kamer
Aantal woonlagen
1 woonlaag

Energie

Energielabel
G 2,00 Wat betekent dit?
Verwarming
Geen verwarming

Kadastrale gegevens

BRUMMEN A 3030
Kadastrale kaart
Oppervlakte
261 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
BRUMMEN A 3042
Oppervlakte
259 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
BRUMMEN A 3044
Oppervlakte
32 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
BRUMMEN A 3048
Oppervlakte
205 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gelegen
Tuin
Achtertuin en zijtuin
Achtertuin
357 m² (15m diep en 23m breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden
Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Olden Makelaars

Bel 06 11 60 87 14

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Verspreide huizen Empe

Heel Empe

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Verspreide huizen Empe

Heel Empe

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.