• Verkocht

Eyserheide 14 6287 NC Eys Eyserheide

Uitgelichte kenmerken

  • 135 m² wonen
  • 5.480 m² perceel
  • 3 slaapkamers
€ 530.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
1 juli 2022
Verkoopdatum
1 augustus 2022
Looptijd
4 weken

Omschrijving

GEZIEN DE GROTE BELANGSTELLING PLANNEN WE OP DIT MOMENT GEEN BEZICHTIGINGEN MEER IN VOOR DEZE WONING! U KUNT UW INTERESSE AAN ONS KENBAAR MAKEN DOOR EEN E-MAIL TE STUREN MET UW GEGEVENS, DAN PLAATSEN WE U OP ONZE RESERVELIJST.

Liefhebbers van unieke boerderijen opgelet! Midden in het heuvelland op een idyllische plek aan de rand van het typisch Limburgse gehucht Eyserheide mogen wij u deze boerderijwoning te koop aanbieden.

U vindt deze unieke boerderij aan de rand van Eyserheide op een fraaie plek waar u optimaal kunt genieten van vergezichten van de glooiende omgeving, rust en natuur.

De woonboerderij is gelet op de aanwezigheid van enkele stallen/schuren en een ruime planologische bestemming ook geschikt voor aan huis gebonden beroepen, stalling van oldtimers, als atelier of voor het houden van paarden. De ruime bestemming laat het zelfs toe ter plaatse een vakantiewoning op te richten!

Bent u reeds enthousiast? Neem dan na het doornemen van de verkoopinformatie contact met ons op voor het kenbaar maken van uw interesse.

Algemeen:
Inhoud woning: circa 1.131 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 135 m²
Perceeloppervlakte: 0.54.80 m² (de mogelijkheid bestaat om een kleiner deel van het perceel aan te kopen)
Aanvaarding: in overleg.

Nutsvoorzieningen/installaties:
Elektriciteit: aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen: kunststof kozijnen bezet met dubbelglas.

Centrale CV installatie: Cv installatie
Warm watervoorziening: middels elektrische boiler

De woonboerderij is opgetrokken in typisch Limburgse Kunradersteen en gedekt met gebakken pannen. Achter het oorspronkelijke woonhuis grenst de in massief metselwerk opgetrokken grubstal welke unieke mogelijkheden biedt om de woning fors uit te breiden. Ook is deze ruimte ideaal om te verbouwen tot kantoor of vakantiewoning. Meer informatie hierover treft u verderop in deze brochure. Allereerst volgt nu een omschrijving van de indeling van het woonhuis.

Indeling
Begane grond
Vanaf de bekiezelde oprit met smeedijzeren toegangspoort heeft men toegang tot het woonhuis. In de hal is de badkamer met douche en toilet voorzien. Ook treft men hier de meterkast en ingang naar de kelder. Vanuit de hal heeft men toegang tot keuken, welke is voorzien van een eenvoudig keukenblok en houtkachel. De woonkamer is achter de keuken gelegen en grenst aan de straatzijde.

De gewelfde kelder is bereikbaar vanuit de hal en is opgetrokken in Kunradersteen.

Eerste verdieping
Aan de ruime overloop op de eerste etage zijn 4 slaapkamers gelegen. De slaapkamers zijn respectievelijk 20,5 m², 16,5 m², 15,6 m² en 6,6 m² groot. De toegang tot de zolder is thans voorzien via een mangat.

Bijgebouwen
Zoals reeds eerder omschreven is aangrenzend aan de woning de voormalige grubstal gelegen. De huidige eigenaar heeft het vergunningstraject reeds gestart om hier een 2e woonhuis te realiseren om zodoende het hoofdhuis als vakantiewoning te kunnen gebruiken. De verbouwtekeningen en het bodemonderzoek (geen bijzonderheden) zijn op eerste verzoek te raadplegen.
De tweede grubstal is gebouwd omstreeks 1960 en is thans in gebruik als werkplaats en opslagruimte. Tegenover de tweede grubstal is de openfrontberging gelegen. Deze is gebouwd in 1979 en is voorzien van 3 paardenboxen en is voor het overige deel in gebruik als opslag.

Het perceel is vrij gelegen en zeker te omschrijven als uniek. De boerderij is de laatste boerderij in de lintbebouwing van Eyserheide en geniet fraai uitzicht over de omgeving. Het geheel is rustig gelegen (doodlopende straat) en heeft direct toegang tot het ‘’veld’’. De ruime tuin is georiënteerd op het zuiden; de bebouwing geniet hierdoor (ook in de wintermaanden) over veel lichtinval. Het huisperceel heeft een oppervlakte van 2.090 m² en is hiermee als behoorlijk ruim te omschrijven. De nabij gelegen weide heeft een oppervlakte van 3.390 m² en is in zuidhelling gelegen. De mogelijkheid bestaat om dit perceel buiten de verkoop te houden.

Bestemmingsplan
De locatie Eyserheide 14 te Eys is gelegen binnen het plangebied van het onherroepelijke
bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’, vastgesteld op 2 april 2009 door de gemeenteraad van Gulpen-Wittem. Ter plaatse van onderhavige locatie is in hoofdzaak de bestemming ‘Wonen-cultuur en ontspanning’ van kracht. De bebouwing is deels aangeduid als ‘karakteristieke bebouwing’. De locatie is in z’n algemeenheid bedoeld voor wonen (met inbegrip van aan-huis-gebonden beroepen, mantelzorg en agrarische activiteiten van ondergeschikte betekenis) en verblijfsrecreatieve doeleinden. Hieraan ondergeschikt is toegestaan wellness, en culturele, educatieve en sociale doeleinden. Voor meer informatie omtrent het ruime bestemmingsplan wordt verwezen naar de in de bijlage van de brochure aangehechte quickscan.

Ligging
Deze unieke woonboerderij is gelegen in een van mooiste gehuchten die Limburg rijk is. Eyserheide is zeer geliefd voor zijn prachtige natuur (o.a. het Eyserbos en het waterwingebied Roodborn) doch ook om zijn centrale ligging. De ontsluiting is te omschrijven als goed, Eyserheide is gelegen nabij diverse uitvalsweg.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Wittem, sectie R, nummer 321, groot 0.20.90 en 324, groot 0.33.90 totaal ter grootte van 5.480 m²

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Voerendaal, bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 530.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.926
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, geschakelde woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1912
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
135 m²
Overige inpandige ruimte
113 m²
Externe bergruimte
276 m²
Perceel
5.480 m²
Inhoud
579 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 apart toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen en een kelder

Energie

Energielabel
G Wat betekent dit?

Kadastrale gegevens

WITTEM R 321
Kadastrale kaart
Oppervlakte
2.090 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
WITTEM R 324
Oppervlakte
3.390 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht
Tuin
Zijtuin
Zijtuin
784 m² (28 meter diep en 28 meter breed)

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging

Garage

Soort garage
Aangebouwde stenen garage
Capaciteit
1 auto

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.