• Verkocht

Anthony Fokkerstraat 4 4462 ET Goes Industrieterrein De Poel

Uitgelichte kenmerken

  • 215 m² wonen
  • 1.640 m² perceel
  • 6 slaapkamers
€ 550.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
28 september 2021
Verkoopdatum
30 december 2021
Looptijd
3 maanden

Omschrijving

Het geheel omvat een vrijstaande bedrijfswoning met garage op een bijzondere plek in Goes.

De directe omgeving van de locatie is divers te noemen met bosgebied, woonwijk Goes-Zuid, bedrijventerrein De Poel, kantorenpark ‘Stationspark’ en natuurlijk de nieuwe spoortunnel met een directe verbinding naar het stationsgebied. Deze locatie biedt volop mogelijkheden om te wonen en/of te werken.

Deze bedrijfswoning is gelegen op een perceel van 1.640 m2 groot. Het huis is in 1975 zeer degelijk gebouwd en beschikt over 215 m2 woonoppervlakte. De garage is 41 m2 groot. Bestemmingsplan technisch is het op deze locatie mogelijk om te wonen, maar uitsluitend in combinatie met een aan huis gebonden beroeps- of bedrijfsactiviteit. Tevens is het mogelijk om de locatie volledig te gebruiken voor bedrijfsmatige activiteiten tot en met categorie 3.1.

In het kort:
- Anthony Fokkerstraat 4 (4462 ET) Goes
- Vraagprijs € 550.000,- k.k.
- Woonoppervlakte 215 m2 en garage 41 m2
- Inhoud 900 m3
- Perceel 1.640 m2
- Bouwjaar 1975
- Bestemming ‘Bedrijventerreinen’ met functieaanduiding ‘Bedrijfswoning’

Locatie:
Goes is een gezellige en compacte stad met 38.000 inwoners, centraal gelegen en heeft een enorm voorzieningenniveau. Nergens in Zeeland is beter te zien dat de economie op volle toeren draait dan in Goes. In Goes wemelt het momenteel van nieuwe ontwikkelingen. Met volop bouwactiviteiten en bedrijvigheid langs de A58 op bedrijventerrein De Poel tot megaprojecten zoals Westerschans bij de Ringbrug en de bouw van de verkeerstunnel onder de spoorlijn. Ook de woningbouw gaat crescendo. Goes wil de komende tien jaar een kleine 2.000 woningen bouwen.

Indeling:
Begane grond: ruime hal met garderobe, meterkast, trap naar 1e verdieping, slaapkamer met badkamer, wc, L- vormige living met serre, keuken, bijkeuken met toegang tot de tuin, tuinhuis en garage.
1e verdieping: ruimte overloop met inbouwkasten, badkamer, 5 ruime slaapkamers en vlizotrap naar de bergzolder.

Afmetingen
Bedrijfswoning : 240 m2 GBO en ca. 800 m3
Garage : 41 m2
Perceel : 1.640 m2

Energielabel
Nog niet bekend.

Kadastrale gegevens
Gemeente : Goes
Sectie : C
Nummer : 4867 + 5449
Groot : 1.585 + 55 = 1.640 m2

Bodeminformatie:
Bij het Bodemloket is geen informatie voor deze locatie beschikbaar over bodemonderzoek en/of sanering.
Op 2 juni 2019 is er door de Antea Group BV aan de Anthony Fokkerstraat 6-8 in Goes echter wel veldwerk verricht. Bij het uitvoeren van dit verkennende onderzoek zijn geen waarnemingen gedaan die duiden op bodemverontreiniging ten behoeve van het dempen van een voormalige sloot.

Bestemming:
Het object ligt binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen De Poel’ dat onherroepelijk is vastgesteld op 27-06-2013 en heeft de bestemming ‘Bedrijventerrein’ met de functieaanduidingen ‘Bedrijfswoning’ en ‘Bedrijf tot en met categorie 3.1’.

Het is dus toegestaan dat een volgende gebruiker zelf in de bedrijfswoning gaat wonen en in de garage zijn bedrijf uitoefent. Ook ziet de gemeente mogelijkheden voor het slopen van de garage en het bouwen van een bedrijfsgebouw naast de woning. Alleen bedrijfsmatige activiteiten die voorkomen in de categorieën 1, 2 en 3.1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten zijn ter plaatse toegestaan.

Voor wijziging van de bedrijfsbestemming naar wonen zijn geen mogelijkheden. Belemmering om de bestemming om te zetten naar wonen vormt de naastgelegen bedrijf locatie Anthony Fokkerstraat 4A, waar voorheen Boels was gevestigd. Op grond van het bestemmingsplan mag ook hier een bedrijf tot en met categorie 3.1 worden gevestigd. Dit kunnen industriële bedrijven zijn met een forse milieu-uitstraling op het gebied van geluid, geur, trilling of gevaar.

Om te kunnen spreken van een goede ruimtelijke ordening moet er ter bescherming van de leef kwaliteit sprake zijn van een ruimtelijke scheiding tussen milieubelastende functies, zoals bedrijven, en milieu gevoelige functies, zoals woningen. In tegenstelling tot een bedrijfswoning is een burgerwoning wel een milieu gevoelige functie. Zou de bestemming van Anthony Fokkerstraat 4 worden gewijzigd in burgerwoning, dan zouden de toekomstige bewoners van die woning hinder kunnen ondervinden van bedrijfsactiviteiten op het naburige perceel. Andersom zou een bedrijf op dit perceel belemmerd kunnen worden in zijn bedrijfsvoering door de aanwezigheid van een naastgelegen burgerwoning.

De afstand die een bedrijf in categorie 3.1 moet aanhouden tot een milieu gevoelig object is 30 meter in een gemengd gebied, zoals hier. De afstand tussen de bedrijf locatie Anthony Fokkerstraat 4A en de woning Anthony Fokkerstraat 4 is ongeveer 20 meter. Dat vormt een probleem.

Dataroom:
Voor belangstellenden zijn relevante documenten beschikbaar via onze dataroom. De inloggegevens kunt u opvragen via ons kantoor.

Fiscaal:
De koopsom zal belast worden met overdrachtsbelasting.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het standaard NVM model.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Bankgarantie/waarborgsom:
Koper dient een garantie ter grootte van 10% van de koopsom binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst bij de notaris te storten.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 550.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 2.558
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning (bedrijfs- of dienstwoning)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1975
Soort dak
Schilddak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
215 m²
Overige inpandige ruimte
31 m²
Externe bergruimte
41 m²
Perceel
1.640 m²
Inhoud
900 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
2 ligbaden en 2 douches
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezelkabel, natuurlijke ventilatie en TV kabel

Energie

Energielabel
C Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas en muurisolatie
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel, eigendom

Kadastrale gegevens

GOES C 4867
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.585 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
GOES C 5449
Oppervlakte
55 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Sinke Komejan Makelaars

Bel 0118-689000

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.