• Verkocht

Kriekengaarde 5 3992 KH Houten Gaarden

Uitgelichte kenmerken

  • 112 m² wonen
  • 204 m² perceel
  • 3 slaapkamers
€ 365.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
19 februari 2021
Verkoopdatum
5 maart 2021
Looptijd
14 dagen

Omschrijving

Kriekengaarde 15 te Houten

‘WIE DE WERKHANDSCHOEN PAST, TREKKE HEM AAN’

Altijd al gedroomd om je eigen huis naar smaak en wensen op te knappen? Dan is dit je kans. Het sloopwerk hebben wij al voor je gedaan. Je kan dus zo beginnen.

In de geliefde wijk De Gaarden bieden wij een verrassend ruime geschakelde WONING met GARAGE en voor- en zonnige achtertuin (zuidoosten) te koop aan.
De woning wordt zonder keuken, badkamer en toilet aangeboden.

Indeling
Begane grond:
Entree, hal, meterkast, ruimte voor het toilet, L-vormige woon-/eetkamer met toegang tot de tuin, ruimte t.b.v. de keuken aan de voorzijde.

Eerste verdieping:
Overloop, drie slaapkamers, ruimte voor de badkamer.

Tweede verdieping:
Via vaste trap te bereiken open zolderverdieping. De verdieping is v.v. een dakraam en c.v.-ketel.
Er is de mogelijkheid voor het realiseren van een of meerdere kamers.

Afmetingen:
Voor de afmetingen van de verschillende ruimtes verwijzen wij u door naar de bijgevoegde plattegronden en het meetrapport.

Algemeen:
Verwarming en warm water d.m.v. cv-combiketel.
Notaris ter keuze verkoper: Van Grafhorst notarissen te Utrecht
De woning is deels v.v. dubbele beglazing.
De woning heeft een energielabel C.

De koopovereenkomst zal worden voorzien van het BBMI-artikel, de ouderdomsclausule, het niet-zelfbewoningsartikel en het asbestartikel.

BBMI:
De Branche Brede Meetinstructie (BBMI) is gebaseerd op de NEN2580 en is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillende meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
LET OP! Het woonoppervlakte volgens de NEN2580 norm is 88 m² en de tweede verdieping van ca. 24 m² valt onder overige inpandige ruimte vanwege het beperkte daglicht. Echter door het plaatsten van een groter dakraam voldoe je wel aan de eis van woonoppervlakte. Omdat het een relatief eenvoudige en goedkope ingreep is hebben wij er voor gekozen om de woning met een woonoppervlakte van 112 m2 aan te melden. Zie ook het meetrapport.

Ouderdomsclausule:
In de koopakte zal de volgende ouderdomsclausule worden opgenomen: Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 40 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte komt het geheel of ten dele ontbreken van een of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

Niet-zelfbewoningsclausule:
In de koopakte zal de volgende niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen: Koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt/bewoond en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van c.q. gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen, dat dergelijke eigenschappen c.q. gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden.

Asbestclausule:
In de koopakte zal de volgende asbestclausule worden opgenomen:
In de onroerende zaak kunnen naast de reeds geïnventariseerde asbesthoudende materialen nog meer asbesthoudende stoffen/materialen aanwezig zijn. Indien deze worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 6.3 van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper.

Voordeel overdrachtsbelasting:
De overdrachtsbelasting komt voor rekening van koper. De heffingsgrondslag wordt verminderd door toepassing van artikel 13 Wet belastingen rechtsverkeer. Koper zal aan verkoper uitkeren het verschil tussen enerzijds het bedrag dat aan overdrachtsbelasting verschuldigd zou zijn zonder vermindering van de heffingsgrondslag door toepassing van artikel 13 Wet belastingen rechtsverkeer en anderzijds het bedrag dat aan overdrachtsbelasting verschuldigd zou zijn met vermindering van de heffingsgrondslag door toepassing van artikel 13 Wet belastingen rechtsverkeer. Partijen komen overeen dat het genoemde verschil aan verkoper wordt uitgekeerd en dat dit via de notaris gelijktijdig met betaling van de koopsom zal plaatsvinden.
Kijk ook op bij de digitale 2-D en 3-D plattegrond en maak gebruik van de mogelijkheid om zelf je toekomstige huis in te richten met de Floorplanner.

Aanvaarding in overleg, kan snel.

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 365.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.259
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
112 m²
Overige inpandige ruimte
18 m²
Perceel
204 m²
Inhoud
481 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie

Energie

Energielabel
C Wat betekent dit?
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel

Kadastrale gegevens

HOUTEN A 11296
Kadastrale kaart
Oppervlakte
204 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
63 m² (14,25 meter diep en 4,4 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoosten bereikbaar via achterom

Garage

Soort garage
Aangebouwde stenen garage
Capaciteit
1 auto

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Renkema & Jansen

Bel 030-2610710

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.