• Verkocht

Vliet 46 2311 RG Leiden Levendaal-West

Uitgelichte kenmerken

  • 98 m² wonen
  • 50 m² perceel
  • 4 slaapkamers
Prijs op aanvraag

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
10 juli 2020
Verkoopdatum
17 juli 2020
Looptijd
7 dagen

Omschrijving

'PARADISE LANE'

Om verliefd op te worden. Een pareltje aan de Vliet in de binnenstad van Leiden!

Fraai gemeentelijk monument (Monumentnummer: 752) gelegen aan de meest schilderachtige gracht van Leiden en zoals vele toeristen deze historische locatie ook omschrijven: 'paradise lane'. Om de hoek van het Rapenburg, de Universiteit en het historisch centrum. Op een mooie en rustige locatie. In de directe omgeving van het prachtige erfgoed dat Leiden rijk is. De Universiteit, de Hortus Botanicus en diverse musea waaronder het Rijksmuseum van Oudheden. Ook zijn de meeste winkels en een brede keus aan goede restaurants op loopafstand bereikbaar. Wonen op een plek van historische waarde. Hier trokken in 1574 de Watergeuzen tijdens Leidens Ontzet de stad binnen en begonnen de Pilgrim Fathers in 1620 hun tocht naar de Nieuwe Wereld.

Dit charmante woonhuis kijkt heel fraai uit op de Vliet en 'schuin wegkijkend' kijkt u zelfs uit op de Witte Singel en de andere kant op het Rapenburg. Een zeer aangename, royale maar vooral ook lichte hoekwoning met achteringang naar een inpandige bijkeuken/ berging, een zonnig, privacybiedend dakterras van maar liefst 13m² en 4 ruime slaapkamers. Op zoek naar een leuk, maar vooral ook 'lief' huis in de binnenstad van Leiden? Hier wordt u heel blij van!

Bekijk alvast voor een goede 1e indruk de uitgebreide fotoreeks, de 360 graden foto's, de overzichtelijke plattegronden (2- en 3- dimensionaal) met virtuele tour, de professionele film op Funda (of Youtube). Indien u nu gelijk al door het huis wilt lopen, kunt u via een indrukwekkende 3D tool van Matterport op Funda direct het huis bezichtigen. Veel kijkplezier!

Het leuke aan dit huis is dat het op het laatste 'autoluwe' stukje gelegen is voordat de bocht afdraait naar het Conscientieplein. De stoep aan de voorzijde van het huis wordt 'beschermd' door enkele oude hardstenen stoeppalen en zo kunt u heerlijk voor het huis een bankje kwijt en aan de waterzijde diverse potten en plantenbakken neerzetten. Hierdoor heeft u een heerlijk plekje om afgeschermd te genieten van de zon. De voorzijde van dit huis is op het westen gelegen en hiervan gaat u nog heel vaak - en tot laat - genieten. De zon gaat onder aan de Rapenburgzijde en velen zullen jaloers op u zijn. U hebt als langste de zon. Ten tweede kunt u vanaf deze plek heerlijk genieten van alle bootjes die voorbij komen. Een zeer geliefde doorvaart door en naar de stad. De Geuzen gingen hen al voor! Daarnaast kunt u uiteraard ook zelf een bootje voor de deur aanmeren wanneer u daarvoor de juiste vergunning aanvraagt & verkrijgt van de gemeente Leiden.

Een hele leuke bijkomstigheid is dat dit woonhuis op een hoek gelegen is. De volledige lengte van de woonkamer, keuken en bijkeuken grenst aan de Kampersteeg. Deze autoluwe, rustig gelegen en zeer charmante/ geliefde steeg loopt 'om een hoekje' door naar het Consciëntieplein. Door deze hoekligging heeft u in de tweede helft van de dag tot aan de avond de zon in uw huis staan. Heerlijk!

Alhoewel het woonhuis ook via een achterdeur te bereiken is, nemen wij de voordeur om u door het huis te leiden. Na het openen van de voordeur komen we uit in een knusse hal met direct aan de rechterzijde de uitgebreide meterkast. Aan de overzijde van de meterkast is er voldoende ruimte voor de jassen, tassen en schoenen om vervolgens door te lopen naar de voorkamer. Wat ons direct opviel voor de eerste keer dat wij de woning betraden, was dat er opvallend veel natuurlijk licht via de voor en zijramen het huis binnenstroomde. Heel erg aangenaam. Dat is opvallend omdat veel huizen in Leiden een raam aan de voorzijde en achterzijde van het huis hebben. Hierdoor kan het vaak wat donkerder zijn. Hier zeker niet!

De woonkamer is aan de voorzijde gelegen en beschikt over heel veel charme. Dat komt mede door de klassieke roedeverdeling van de ramen, alsook de sfeervolle openhaard en antieke (en originele) plavuizen vloertegels. De originele plafondbalken met authentieke (handgeschaafde) vloerdelen mogen ook zeker niet ongenoemd blijven. Iets doorlopend de kamer in, is de tweekwartstrap met klein bordes te bewonderen. Deze trap brengt ons (straks) naar de 1e etage.

Achter de wand bij de trap is de eetkamer te betreden. Ook hier komt weer heel veel lekker licht naar binnen door het zijraam. Deze kamer wordt door de huidige bewoners ook wel het lekkerste plekje van het huis genoemd. Een lange eettafel voor het raam en gezellig koken voor vrienden, familie in de naastgelegen, zeer uitgebreide keuken.

De zeer smaakvolle maar ook 'gewaagde' keuken is in 2015 geheel vernieuwd en voorzien van al het denkbare gemak voor de echte kookliefhebber. Het ontbreekt u aan niets. Een echte Quooker (direct kokend water uit de kraan), een grote koel-vriescombinatie, een vaatwasser, een combi oven/ magnetron (allen van Bosch) en een 4-pits gaskookcomfort (Atag). Maar vooral veel werkruimte! En wederom een raam dat uitkijkt op de steeg ;-).

Direct achter de keuken bevindt zich een ruimte waar iedereen weer blij van wordt. Een heuse bijkeuken met achter ingang. Ideaal om al uw boodschappen naar binnen te brengen. Er zijn dan ook een zevental grote planken aanwezig en twee hangrekken voor de jassen. etc. Daarnaast bevindt zich in deze bijkeuken ook nog de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. Deze kunnen ideaal op elkaar gestapeld worden waardoor er nog heel veel ruimte overblijft om de (1e) luxe toiletruimte te bereiken. Leuk detail is overigens dat de achterdeur in 'tweeën' is gemaakt (ook wel 'paardendeur' genoemd). Hierdoor kunt u ´s zomers heerlijk de voordeur en achterdeur openzetten en het huis lekker door laten luchten. Heerlijk toch? Aan alles is gedacht!

Via de klassieke trap is de overloop op de 1e etage te bereiken. De ruime overloop biedt toegang tot een tweetal slaapkamers en een badkamer. We nemen de 1e deur aan onze rechterhand en komen uit in de thans 'hoofdslaapkamer' die aan de voorzijde van het huis gelegen is. De grote garderobekast en boekenkast blijven achter alsook het bureau. Op dit bureau ligt een donkerrood blad. Dat nemen de verkopers wel graag mee. Vanuit deze kamer heeft u een waanzinnig mooi uitzicht op de Vliet met links de Vlietbrug met daarachter de Witte Singel. Rechts kijkt u uit over de Vliet richting het Rapenburg. Wij begrijpen heel goed waarom dit stukje door buitenlanders ook wel 'paradise lane' genoemd wordt!

Via de overloop bereiken we de luxe badkamer die in 2005 is vernieuwd. Er is ook hier heel goed nagedacht over de ruimte. Hierdoor is er een 2e toilet, een wastafel en een hoekbad met douchegelegenheid geplaatst. De badkamer biedt veel comfort mede door de smaakvolle afwerking en door de elektrische vloerverwarming.

Aan de achterzijde van het huis bevindt zich de 2e ruime slaapkamer. Ook in deze kamer stroomt veel natuurlijk licht naar binnen door een tweetal grote ramen en de deur naar het grote dakterras. Van dit dakterras gaat u nog heel veel genieten. Van 's ochtends vroeg (de zon komt schuin op vanaf de Kampersteeg) tot 's avonds laat (de zon gaat onder op het Rapenburg) kunt u genieten van ca. 13m2 dakterras en heel veel zon! Door de gunstige ligging kunt u bij de eerste zonnestralen al heerlijk in de luwte van de hoge zijmuren genieten van de zon. Dit dakterras biedt veel privacy en schuin wegkijkend ziet u de bootjes in de Vliet voorbij varen. Nog meer te wensen? ;-)

Vanaf de overloop is via een vaste trap de 2e etage te bereiken. Direct bij bovenkomst vielen wij even stil. Als groot liefhebber van monumentale woonhuizen ging ons hart zeer snel kloppen bij het zien van de fantastisch bewaard gebleven 'sporen' kap met authentieke spanten voorzien van merktekens en originele gordingen. Wij zien veel kappen. waaronder ook heel veel kappen waar veel aan moet gebeuren. Aan deze kap hoeft zeker niets te gebeuren. De kap is in prachtige staat en wij hopen dan ook van harte dat u dit ook weet te waarderen. Simpelweg wow!

De 2e etage heeft de beschikking over een ruime overloop met aansluiting voor eventueel een extra wastafel. Er is veel ruimte op de overloop om spullen te stallen. Een goed alternatief voor een zolder die in dit huis ontbreekt. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde bevinden zich een tweetal identieke kamers. Beiden hebben de beschikking over een groot raam op de kopgevel en een Veluxraam in het schuine dakvlak. Indien u nog thuiswonende kinderen heeft, zal het lang duren voordat ze het huis uit gaan. Als u ze eenmaal deze kamers gegeven heeft, willen ze nooit meer uit huis. Het zijn zulke leuke, knusse kamers.

Zelden komt er zo'n leuke kans voorbij als deze om op deze historische belangrijke locatie voor de stad Leiden zo'n leuk huis te kopen. Bent u op zoek naar een sfeervol, zeer rustig gelegen en vooral ook charmant woonhuis in Leiden? Gegarandeerd zult u hier een hele leuke tijd beleven. Stads wonen op z'n mooist!

Wat maakt dit huis nog meer zo bijzonder?
- De woning is in het sfeervolle centrum gelegen en bevindt zich nabij het gezellige Van der Werfpark alsmede de prachtige tuinen van de Hortus Botanicus. Een heerlijke plek om in de schaduw van de monumentale bomen in het gras te liggen en de bootjes in de Singel voorbij te zien komen. Alles maar dan ook echt alles wat de Leidse binnenstad u te bieden heeft, bevindt zich op loopafstand van dit woonhuis;
- Deze mooie woning stamt oorspronkelijk uit ca. 1850 maar heeft door de eeuwen heen diverse zeer vakkundige verbouwingen meegemaakt;
- De Vliet ligt zeer gunstig in de Leidse binnenstad (Schouwburg, Stadsgehoorzaal, restaurants, cafés, bioscopen, musea om de hoek), Centraal Station Leiden (5 minuten fietsafstand), diverse sportaccommodaties en de uitvalswegen A4, A44 en N11;
- Parkeren? Geen probleem! Dat kan op korte afstand van dit woonhuis. Op dit stukje van de Vliet worden er geen auto's voor de deur geparkeerd waardoor u een vrij uitzicht hebt op de Vliet en de Boisotkade. Een parkeervergunning voor dit gedeelte van de stad kost u slechts € 42,- per kwartaal. Een 2e auto? Kan ook! De kosten van een 2e vergunning bedragen € 84,- per kwartaal. Met beide vergunningen mag u overigens sinds kort in de gehele stad parkeren. - Alle winkels, ook voor de dagelijkse boodschappen zijn op loopafstand te bereiken.
- De woning is aangewezen als gemeentelijk monument. Nieuwsgierig naar wat dit inhoudt en wat daarvan de verplichtingen zijn? Vraag het de makelaar. Hij kan er u alles over vertellen.

Overig:
- Uitgebreide beschrijving van de werkzaamheden die door de huidige eigenaren vanaf 1992 zijn uitgevoerd ter inzage tijdens de bezichtiging en verkrijgbaar via de makelaar;
- Er heeft recent (30 juni j.l.) een onafhankelijk Bouwtechnisch Keuringsrapport door Perfectkeur plaatsgevonden. Er is een keuringsrapport opgesteld om inzicht te geven in de (goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en in te zien tijdens bezichtigingen;
- Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto's) via Funda!;
- 2 & 3 dimensionale tekeningen op Funda. Deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld is;
- en niet te vergeten.. overzichtelijke 360 graden foto's gecombineerd met een virtuele tour om u nog een uitgebreider beeld van deze woning te geven;
- Benieuwd naar hoe de woning er 3 dimensionaal uitziet en wilt u uw eigen looproute bepalen? Bekijk de zeer indrukwekkende 3d Matterport visualisatie op Funda. U ziet direct hoe het huis 'in elkaar zit'!
- Gezien het oorspronkelijke bouwjaar zijn de ouderdomsclausule en materialenclausule van toepassing.

Coronaprotocol:
- In verband met het uitgebroken Coronavirus nemen wij alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Wij verzoeken u daarom dan ook vriendelijk om uw eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Kom met niet meer dan 2 personen en wilt u uw kinderen meenemen graag even van tevoren aangeven. Heeft u griepachtige verschijnselen (zoals keelpijn, niezen en/of hoesten), of bent u bij iemand of ergens op bezoek geweest waar sprake is van een besmetting? Laat het ons weten zodat we een aangepaste afspraak met u kunnen inplannen. Mocht u het op prijs stellen dat de makelaar een mondkapje op doet, kan de makelaar daarin voorzien. Wij verzoeken u dat dan zelf ook te dragen.

Wij vragen om uw begrip en medewerking.

-----------------------------------------------------------------------------

Bovenstaande informatie is met veel zorg en enthousiasme verstrekt. Echter ten aanzien van eventuele foutieve vermeldingen aanvaardt LEK® makelaars & taxateurs B.V. geen enkele aansprakelijkheid.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
Prijs op aanvraag
Huurprijs
Prijs op aanvraag
Waarborgsom
Onbekend
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1850
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht, gedeeltelijk gestoffeerd, monument en monumentaal pand
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen
Keurmerken
Bouwkundige Keuring

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
98 m²
Overige inpandige ruimte
2 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
13 m²
Perceel
50 m²
Inhoud
310 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Dakraam, mechanische ventilatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
Niet verplicht
Isolatie
Dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel en open haard
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
AWB-vr (gas gestookt combiketel uit 2015, eigendom)

Kadastrale gegevens

LEIDEN E 90
Kadastrale kaart
Oppervlakte
50 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, beschutte ligging, in woonwijk en vrij uitzicht
Tuin
Zonneterras
Zonneterras
13 m² (4,07 meter diep en 3,12 meter breed)
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging
Voorzieningen
Elektra
Isolatie
Dakisolatie en vloerisolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen
Betrokken makelaar
Mevr. van Deutekom
Vliet 46
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Wij hebben bijzonder goede ervaringen met Ralph Lek: hij is toegankelijk, werkt snel, adequaat en is zeer prettig in de contactmomenten. Een vakman in hart en nieren. In 2 woorden: echt TOP!
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Reactie van LEK® makelaars & taxateurs B.V.
Heel blij word ik van deze prachtige beoordeling! Dank daarvoor. Ik heb onze samenwerking ook als zeer prettig ervaren en kijk er dan ook met veel plezier op terug. Alle goeds, Ralph

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.