• Sold

Kuiperssteeg 9 2312 HN Leiden Marewijk

Uitgelichte kenmerken

  • 83 m² wonen
  • 35 m² perceel
  • 3 slaapkamers
€ 498.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
20 juni 2022
Verkoopdatum
5 juli 2022
Looptijd
2 weken

Omschrijving

'HARTJE STAD'

Super sfeervol, authentiek & keurig onderhouden karakteristiek hoek woonhuis uit begin 1900. Midden in het sfeervol en prachtig historisch centrum van Leiden gelegen met 3 slaapkamers, ruime badkamer, verzorgde keuken en een fantastisch uitzicht vanuit meerdere kamers over de Oude Rijn en zelfs op de Burcht! Vanaf deze plek beleeft u de stad optimaal. Bent u op zoek naar een echt stadshuis? Lekker wonen in hartje stad met al het leuks 'om de hoek'? Hier wordt u gegarandeerd blij van!

Dit woonhuis stamt uit ca. 1914 en beschikt (gelukkig) nog over heel veel charmante stijldetails uit die tijd. Bij binnenkomst straalt door het warm oranje, lichtgroen en azurblauwe glas-in-lood de zon tegemoet. Door de ligging aan de zuidzijde van de Oude Rijn heeft u de gehele dag de zon lekker in huis. Dit moet de architect destijds geweten hebben! Van alle kanten en ope elke etage straalt het licht door dit huis. 82m² woonplezier langs de gracht.

Op de foto's ziet u al de gezellige reuring dat dit stukje gracht u te bieden heeft. In de lunchpauze even lekker langs de gracht genieten van de zon. Even aanmeren om lunch uit te pakken en te nippen aan de meegenomen glas wijn. U beleeft de gezelligheid vanuit uw woonkamer of op het bankje voor uw huis. Welkom in de binnenstad.

De woning bevindt zich op de hoek van de Oude Rijn en de bekende Kuiperssteeg dat doorgang biedt naar de Haarlemmerstraat. Velen zullen de steeg beter kennen van 'de steeg dat uitkomt op de Hema'. Mocht u uw visite de weg willen wijzen ;-) De voordeur bevindt zich in de steeg. Voordat we naar binnen gaan, wijzen wij u graag nog even op de prachtige blauwe druif wijzen waarvan de stam bij het woonhuis begint en zijn weg heeft gevonden 'over' de steeg naar de buren. Ook de grote lavendel in de hoek heeft het hier enorm naar zijn zin. Uw oog zal ongetwijfeld ook getrokken zijn op het muurgedicht dat aandacht vraagt voor betere arbeidsomstandigheden voor koffieplukkers. Een plek waar planten het zeer goed naar hun zin hebben en er ook nog aandacht is voor wereldzaken.

Eenmaal binnen dempt de stadse reuring en is de rust te vinden in huis. Nogmaals.. alleen al van het vrolijke licht wordt u al rustig. Het is hier echt thuiskomen. In de ruime hal bevinden zich aan weerszijden nog de originele wandtegels met smaakvolle lichtblauwe bies. De vloer is voorzien van origineel granito afwerking en verkeert nog in zeer goede staat. Aan de linkerzijde trappelen de 2 openslaande deuren met waanzinnig mooi glas-in-lood ramen om u de woonkamer te showen, maar we nemen eerst de rechterdeur naar de keuken. Nu willen wij u nog wel even graag wijzen op een subtiel detail dat volgens ons niet origineel is maar zeker wel de aandacht trekt. Het venster/ luikje in de voordeur wijkt af van de rest van het geplaatste glas-in-lood, maar heeft zo een leuke detaillering dat alleen door het kijken ernaar u een glimlach op het gezicht krijgt.

Welnu.. de keuken. De keuken is recentelijk vernieuwd en beschikt over 3 tal bergkasten onder het werkblad alsook een drietal bovenkasten langs de wand. Tevens is er stoere RVS vaatwasser geplaatst (blijft achter) en los gaskookfornuis. Naast het fornuis is er nog volop plek om een grote koel-vriescombinatie te plaatsen. Wanneer u zich omdraait bevindt er zich nog onder de trap naar de 1e etage bergruimte dat afgesloten kan worden door een deur.

Nu mogen de deuren vanuit de hal toch echt open en 'beloofd is beloofd' het licht straalt u echt tegemoet. De details van het plafond en de originele, prachtig bewaard gebleven massief grenen houten vloer trekken ook uw aandacht. Maar wat u wellicht het meest zult aanspreken is het uitzicht. Zowel direct naar voren alsook via het schuine zijraam heeft u een fantastisch zicht op de Oude Rijn. Driemaal hoezee voor de architect. Door gebruik te maken van een schuine hoek in de gevel en daar het raam te plaatsen, is er een prachtige zichtlijn op de Oude Rijn ontstaan. Chapeau! De kamer beschikt ook nog eens over de originele hardstenen schouw dat in verbinding staat met een originele haardkanaal. De huidige eigenaren hebben dit kanaal nooit gebruikt en kunnen de werking daarvan niet garanderen. Echter is het wellicht met minimale inspanning weer terug te brengen naar origineel gebruik en kunt u een kolenkachel (waarvoor het origineel bestemd was) of zelfs wel een houtkacheltje weer op aansluiten. In de stad zit een erkend bedrijf genaamd 'OTTO vuur' die u daar in kan adviseren.
Aan de overzijde van de schouw bevindt zich nog een grote vaste kast. Hiervan is de originele paneeldeur gelukkig ook nog bewaard gebleven.

Terug naar de hal passeren we nog een ruime toiletruimte en nemen wij de trap naar de 1e etage. Eenmaal aangekomen biedt de ruime overloop toegang tot een tweetal slaapkamers en een bergkast waarin de in 2016 vernieuwde NEFIT cv installatie zich bevindt. Wij laten eerst de kleinere kamer aan de achterzijde zien. Deze kamer beschikt over een vaste kast en kijkt uit via een groot ruim op de Kuiperssteeg. Deze verdieping kamer beschikt over hoge plafonds met origineel stucwerk en op de vloer de originele grenen houten delen. Deze zijn ooit geschilderd maar wanneer u zich even inspant, is het originele hout weer goed terug te brengen. Hoe het er dan uitziet, ziet u wanneer u zich omdraait en zo via de hal deur de openslaande deuren naar de grote slaapkamer kijkt dat aan de voorzijde van het huis gelegen is. Na het openen van deze 2 deuren kunnen wij de indruk die u hier krijgt alleen maar omschrijven met het woord: kabaam! Nu vond u de ruimte op de begane grond al zo mooi. Deze kamer overtreft dat. Vanuit deze kamer een nog mooier zicht op de Oude Rijn, maar ook 'de Burcht'. Als u goed langs de monumentale huizen - die aan de overzijde van de Oude Rijn staan - kijkt ziet u de kantelen en schietgaten die de Burcht zo kenmerken. Volop historie zichtbaar vanuit uw woonkamer. Ook deze kamer beschikt over de originele hardstenen schouw en kan qua functie (haardkanaal) weer in ere hersteld worden. Aan de overzijde wederom een vaste kast. Aangezien de zon ook deze kamer graag bezoekt en het daardoor best warm kan worden, bieden de 2 markiezen uitkomst en verkoeling tegen de warmte. Wanneer de markiezen zijn uitgeklapt heeft u nog steeds een prachtig uitzicht op & over de Oude Rijn en alles daaromheen.

Maar we zijn er nog niet! We hebben nog een etage én een plat dak/ dakterras (niet officieel) te gaan.
Via de vaste trap is de overloop op de 2e etage te bereiken. Ook hier weer een ruime overloop met dit maal een grote vaste kast en Velux dakraam dat uitkijkt op de steeg. We openen de linkerdeur en komen uit in de ruime badkamer. Het gave is dat deze badkamer is voorzien van een (2e) toilet waardoor je niet helemaal weer naar beneden moet als je naar het toilet moet.
De zeer verzorgde badkamer is voorzien van een strak witte wand en vloertegel en biedt plaats aan een ruime douche met handige nis voor de zeep en shampoo en is voorzien van mechanische ventilatie. Direct ernaast dus het toilet en vervolgens een groot badkamermeubel met dubbele wastafel. Daarboven een grote smaakvolle design spiegel met randverlichting + klok en mogelijkheid voor het plaatsen van een wasmachine en een droger.

Vai de overloop is de derde ruime zolderslaapkamer te bereiken. Deze kamer beschikt tevens over een grote vaste kast en kleinere opbergruimten onder de schuine kap. Het grote Veluxraam aan de steegzijde alsook het 'lieve' dakkapelletje aan de voorzijde zorgen voor aangename lichtinval. Ook vanuit deze kamer weer een fantastisch zicht op de Burcht.

Tot slot is via de overloop en met behulp van een uitklapbare (Vlizo) trap (dat achter een dakluik verstopt zit), het platte dak te bereiken. Vanaf dit platte dak heeft een een waanzinnig mooie uitkijk over de stad Leiden. Het is geen officieel dakterras en wanneer u dat zou willen, zal u dat aan moeten vragen bij de gemeente. Echter wanneer u heerlijk in het zonnetje wilt zitten en bijvoorbeeld een zitzak mee naar boven neemt, vermoeden wij dat dat al genoeg is om een heerlijke chill dag te hebben. Wij denken dat u er wel vaker gaat zitten ;-)

U merkt waarschijnlijk wel aan ons enthousiasme dat wij dit een heel leuk huis vinden. Klopt! Het komt niet vaak voor dat er voor dit budget een grachtenpand(je) voorbij komt. Dit huis heeft heel veel te beiden. Met de nadruk op veel! Kom langs en raak net zo enthousiast! Tot snel.

Good to know!
- Gelegen op eigen grond. Veel huizen in het centrum van Leiden bevinden zich op erfpachtgrond. Deze dus niet!
- De woning is in het sfeervolle centrum gelegen. Op loopafstand (enkele meters) bevindt u zich in de winkelstraat de 'Haarlemmerstraat'. Een grote bezienswaardigheid ' de Burcht' ligt 'bijna in de achtertuin' en om de hoek zijn er zeer veel restaurants en gezellige kroegjes te bereiken. Voor uw boodschappen is de Albert Heijn op nog geen 4 minuten te bereiken.
- Parkeren? Geen probleem! Dat kan zeer nabij op de Kaasmarkt op speciaal ingerichte plekken voor vergunninghouders. Voor slechts € 47,15,- per kwartaal kunt u dan parkeren. U mag uiteraard even tijdelijk uw auto aan de gracht parkeren voor het in- en uitladen van spullen.
- Deze mooie woning stamt oorspronkelijk uit begin 1900 maar heeft inmiddels diverse vernieuwingen meegemaakt. De woning is de afgelopen jaren keurig onderhouden.
- De woning is gelegen in een gebied dat is aangemerkt als beschermd stadsgezicht. Dit kan wat beperkingen qua verbouwingsmogelijkheden (met name aan de buitenzijde opleveren). Wanneer u een bezichtigingsafspraak met ons maakt ontvangt u een gratis account (MOVE) waarin alle documenten te raadplegen zijn die van belang zijn voor deze woning. Hierbij moet u denken aan het monumentenverslag van Erfgoed Leiden, het bouwtechnische keuringsrapport van Perfectkeur, het eigendomsbewijs en nog veel meer..

Overig:
- Oplevering in overleg (kan snel).
- NVM vragenlijst en roerende zakenlijst ontbreekt. Wat you see is what you get!
- Ouderdomsclausule (de woning is ouder dan 75 jaar) van toepassing;
- Materialenclausule (gebouwd en gemoderniseerd in een periode dat materialen gebruikt zijn die mogelijk asbesthoudend kunnen zijn) van toepassing.
- Verkoper heeft recentelijk een Bouwtechnisch Keuringsrapport door Perfectkeur uit laten voeren om inzicht te geven in de (goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en inzichtelijk tijdens bezichtigingen;
- Echte VIDEO op Funda! Geen eerder al bekeken en aan elkaar geplakte/ slideshow foto's;
- Zie voor een nog duidelijker en ruimtelijker beeld de 2- & 3-Dimensionale plattegronden op Funda. (deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld is);
- Virtuele rondleiding door het huis met behulp van overzichtelijke 360 gradenfoto's. Door op de 360 graden icoontjes te klikken in de plattegrond komt u in het 360 graden fotoscherm. Van hieruit kunt met één simpele klik alle ruimtes gaan bekijken in dit huis. U bepaalt zelf uw looproute!
- En heeft u de virtuele tour (Matterport) al ontdekt? Met een simpele klik kunt u ook in deze tool (op Funda) de woning doorlopen en alle ruimtes gaan ontdekken. Veel kijk- en ontdekplezier!

Vragen? Bel gerust! Wij zijn u graag van dienst.

---------------------------------------

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Onzerzijds wordt geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM- voorwaarden, alsmede de gebruikelijke Algemene Voorwaarden.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 498.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 6.000
Status
Sold

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, eindwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1914
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht en monumentaal pand
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met bitumineuze dakbedekking en pannen
Keurmerken
Bouwkundige Keuring en Energie Prestatie Advies

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
83 m²
Overige inpandige ruimte
1 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
2 m²
Perceel
35 m²
Inhoud
240 m³

Indeling

Aantal kamers
4 rooms (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen en een vliering
Voorzieningen
Buitenzonwering, dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
F Wat betekent dit?
Verwarming
Cv-ketel en mogelijkheid voor open haard
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
NEFIT (gas gestookt combiketel uit 2016, eigendom)

Kadastrale gegevens

LEIDEN H 3566
Kadastrale kaart
Area
35 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan vaarwater, aan water, beschutte ligging, in centrum en in woonwijk
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Parkeervergunningen

Betrokken makelaars

NVM aankoopmakelaar

Woongoed Makelaars

Bel 010 2580919

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.