• Verkocht

Van Lennepdreef 45 2353 NJ Leiderdorp Binnenhof

Uitgelichte kenmerken

  • 192 m² wonen
  • 371 m² perceel
  • 4 slaapkamers
€ 750.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
17 november 2023
Verkoopdatum
6 december 2023
Looptijd
2 weken

Omschrijving

Van Lennepdreef 45 Leiderdorp

For English translation see below.

Grote gezinnen, ruimtezoekers opgelet! Op een fantastisch centrale locatie ligt deze riante, uitgebouwde hoekwoning met een woonkamer van ruim 70 m2, 2 badkamers, een garage van ca. 26 m2, energielabel B en de mogelijkheid voor 6/7 slaapkamers. Dat in combinatie met een eigen parkeerplaats voor de deur, keurig onderhoud, een royale tuin op het Zuidwesten en de Winkelhof vrijwel achter de woning gelegen, maakt deze woning echt uniek!
Maar er is nog veel meer mogelijk. Denk hierbij aan een kantoor of praktijk aan huis of ombouwen tot een zogenoemde kangoeroewoning. Omdat de woning op de begane grond zo royaal is uitgebouwd aan de zijgevel, kun je hier prima een levensloopbestendige woonruimte op de begane grond maken, waarbij er op de verdiepingen nog genoeg ruimte overblijft voor een 2e bewoner. Dat is van buiten niet helemaal goed te zien, dus kom zeker deze mooie woning eens van binnen bekijken en laat je verrassen!

De buurt is geweldig. Onder leiding van een echte straatburgemeester worden hier ieder jaar leuke activiteiten voor, en met elkaar georganiseerd. Je zult je hierdoor al snel thuis gaan voelen. Het is niet voor niets dat de huidige eigenaren hier zoveel jaren met veel plezier hebben gewoond.

De woning ligt in de populaire woonwijk Binnenhof. De wijk is gebouwd in de jaren '70 waarbij ruimte in en om de woning nog heel normaal was. Woningen staan op een comfortabele afstand van elkaar, achter-, en voortuinen zijn een stuk royaler dan het huidige postzegelformaat en er is een goed aanbod aan voorzieningen op loopafstand. Overdekt winkelcentrum de Winkelhof ligt zo goed als achter de woning. Even snel wat boodschappen na werktijd doen behoort dus zeker tot de mogelijkheden! Diverse basisscholen (waaronder ook de internationale basisschool de Elckerlyc) bevinden zich in de wijk en zelfs de middelbare school ligt op loop/fietsafstand. Voor wie even een blokje om wil, park de Houtkamp ligt op loopafstand (inclusief leuke brasserie en losloopgebied voor honden), maar binnen een mum van tijd ben je ook bij de Dwarswatering voor een ommetje over de dijkjes en sport- en recreatiepark de Bloemerd voor een rondje hardlopen of een partijtje voetbal/hockey/korfbal.

Leiderdorp ligt aan de rand van het Groene Hart, waardoor er ruime mogelijkheden zijn om dichtbij je eigen woning te kunnen fietsen, varen of wandelen. Daarnaast zijn de snelwegen A4 en N11 goed en vlot aan te rijden, waardoor steden als Amsterdam (Schiphol), Den Haag, Utrecht, Gouda en Alphen uitstekend bereikbaar zijn.

Je begrijpt het wel, de omgeving is erg leuk, maar binnenshuis kun je ook het nodige verwachten. Deze woning is namelijk in de loop van de jaren gemoderniseerd, goed onderhouden, geïsoleerd en voorzien van 12 zonnepanelen.

Indeling:
Entree, ruime hal, meterkast met uitgebreide groepenkast, modern vrijdragend toilet met fontein. De maar liefst 12 meter brede woonkamer heeft over de volle breedte uitzicht op de prachtig groene achtertuin en is afgewerkt met stucwerk wanden en plafond. Een fraaie gesloten gashaard is het middelpunt van de woonkamer, welke in 2 delen is opgesplitst die toch in open verbinding met elkaar staan. Hierdoor zijn er als het ware 2 aparte zithoeken en een centraal eetgedeelte met aansluitend een open keuken voorzien van een zitbar en de nodige inbouw apparatuur zoals een vaatwasser, koelkast, oven, kookplaat. De keuken zelf is al wat ouder, maar inbouwapparatuur is in 2009 en 2015 vervangen.

Aan de woonkamer grenst ook nog een open kantoorruimte, welke ideaal is voor thuiswerkers! Deze ruimte is makkelijk om te bouwen tot een extra slaap of hobbykamer. Als groot gezin heb je dus de mogelijkheid om voor iedereen in het gezin een mooie, eigen plek beneden te creëren.
De inpandige garage is van binnenuit toegankelijk en verrassend ruim. Dat komt omdat deze voor een deel extra breed is. Je kunt hierdoor niet alleen de fietsen en de auto overdekt stallen, ook is er plaats voor de wasmachine/droger en een extra koelkast/vriescombinatie. Vóór de garage is er ruimte voor een auto op eigen erf.
De riante achtertuin kun je via openslaande deuren vanuit de woonkamer makkelijk bereiken. Een groenliefhebber komt hier volledig aan zijn of haar trekken. In 2009 is de tuin opnieuw aangelegd en de mooie, grote bomen en het vele groen bieden niet alleen plek aan een variatie aan vogels in de tuin, ook zorgt het voor een grote mate van privacy. Met maar liefst 3 terrassen met verschillende zitjes, is er ook in de tuin ruimschoots plek voor iedereen. Door de grote uitbouw aan de zijgevel beschik je als het ware over een dubbele achtertuin.

1e etage
Via een recent gemoderniseerde spiltrap kom je op de eerste verdieping. In 2009 is er hier grondig verbouwd en een heel nieuwe indeling ontstaan. Er is een royale masterbedroom met walk-in closet voorzien van stucwerk wanden en plafond en een deur naar een op het zuidwesten gelegen balkon. Voorheen waren dit 2 ruime slaapkamers. Tweede slaapkamer met eveneens een deur naar het balkon. In 2009 is ook de badkamer verbouwd, de ruimte is vergroot en in de badkamer is een ligbad, bidet, vrijdragend toilet, dubbele wastafel, design radiator, elektrische vloer en spiegelverwarming en aparte inloopdouche.

2de etage:
Overloop, ruime berging met CV opstelling, 2 ruime slaapkamers en tweede badkamer met douche, toilet en wastafel. Achter deze badkamer is een tweede ruime berging met deels stahoogte.

De vliering, of ook wel 3e etage, in dit type woning is hoog en zeer ruim. Hierdoor is het mogelijk om nog 1 of 2 extra slaapkamers te maken. Dit kan met dakramen, maar het plaatsen van een dakkapel is ook mogelijk, dit is in de straat al door meerdere bewoners gedaan. Hierdoor creëer je niet alleen extra ruimte en m2's in je woning, je vergroot ook nog eens de waarde!

Handig om te weten:

- 12 zonnepanelen
- elektrisch bedienbare zonneschermen over de volle breedte van de woonkamer
- 371 m2 eigen grond
- muur,- vloer,- en dakisolatie (platte dak)
- buiten schilderwerk 2023
- keukenrenovatie 2009
- glasvezelkabel is recent aangelegd maar moet nog geactiveerd worden
- nieuwe eiken traptreden met RVS trapleuning
- 4 slaapkamers aanwezig maar 6 tot 7 slaapkamers zijn zeker mogelijk te realiseren

English:

Attention large families and space seekers! In a fantastic central location, you'll find this spacious, extended corner house with a living room of over 70 m2, 2 bathrooms, a garage of approximately 26 m2, energy label B, and the potential for 6/7 bedrooms. Combined with a private parking space in front of the door, meticulous maintenance, a generous Southwest-facing garden, and the shopping center virtually behind the house, this property is truly unique!

But there's even more potential. Consider using a part as a home office or practice, or transforming it into a so-called multigenerational home. Due to the generous extension on the ground floor along the side, you can easily create an accessible living space on the ground floor, leaving enough space on the upper floors for a second occupant. This might not be immediately apparent from the outside, so be sure to visit and be surprised by the interior of this beautiful home!

The neighborhood is fantastic. An elected street mayor organizes enjoyable activities here every year, fostering a sense of community. You'll quickly feel at home. It's no wonder the current owners have lived here with great pleasure for so many years.

The property is located in the popular residential area of Binnenhof. The popularity of this neighborhood is well-deserved. Built in the '70s, it features spacious homes with ample surrounding space. The comfortable distance between houses, generous front and back gardens, and a variety of amenities within walking distance contribute to its appeal. The covered shopping center, De Winkelhof, is practically behind the house. Running errands after work is certainly convenient! Various primary schools (including the international primary school De Elckerlyc) are in the neighborhood, and even the high school is within walking/cycling distance. For a leisurely stroll, Park De Houtkamp is nearby (including a charming brasserie and off-leash area for dogs). Additionally, Dwarswatering/De Bloemerd is just a short distance away for jogging or playing football/hockey/korfball.

Leiderdorp is situated on the edge of the Green Heart, offering ample opportunities for cycling, boating, or walking near your home. Moreover, the A4 and N11 highways are easily accessible, providing smooth connections to cities such as Amsterdam (Schiphol), The Hague, Utrecht, Gouda, and Alphen.

As you can see, the surroundings are delightful, and there's much to anticipate indoors as well. Over the years, this home has been modernized, well-maintained, insulated, and equipped with 12 solar panels.

Layout:
Entrance, spacious hall, meter cupboard with an extensive circuit breaker, modern free-hanging toilet with a fountain. The impressively 12-meter-wide living room offers a full view of the beautifully green backyard and is finished with plaster walls and ceilings. A lovely enclosed gas fireplace is the focal point, dividing the living room into two sections yet maintaining an open connection. This creates two separate sitting areas and a central dining area with an adjoining open kitchen equipped with a breakfast bar and essential built-in appliances such as a dishwasher, refrigerator, oven, and stove. Although the kitchen itself is a bit older, the built-in appliances were replaced in 2009 and 2015.

Adjacent to the living room is an open office space, ideal for remote workers! This space can easily be converted into an extra bedroom or hobby room. As a large family, you have the opportunity to create a beautiful, private space for everyone on the ground floor.

The indoor garage is accessible from the inside and surprisingly spacious, partly due to its extra width. This space allows not only covered parking for bikes and cars but also accommodates the washing machine/dryer and an additional refrigerator/freezer. There is space for a car on the private driveway in front of the garage.

You can easily access the spacious backyard through French doors from the living room. This garden is a haven for nature lovers. Redesigned in 2009, the beautiful, large trees and abundant greenery not only attract a variety of birds but also provide a high level of privacy. With three terraces featuring various seating areas, there is ample space for everyone in the garden. The large extension on the side effectively gives you a double backyard.

1st floor:
A recently modernized spiral staircase leads to the first floor. In 2009, there was a thorough renovation, resulting in a completely new layout. There is a spacious master bedroom with a walk-in closet, finished with plaster walls and ceilings, and a door to a Southwest-facing balcony. This area used to be two spacious bedrooms. The second bedroom also has a door to the balcony. In 2009, the bathroom was also renovated, expanding the space to include a bathtub, bidet, free-hanging toilet, double sink, design radiator, electric floor heating, mirror heating, and a separate walk-in shower.

2nd floor:
Landing, spacious storage with central heating system, two spacious bedrooms, and a second bathroom with a shower, toilet, and sink. Behind this bathroom is a second spacious storage with partial standing height.

The attic, or 3rd floor, in this type of home is high and very spacious. This makes it possible to create one or two additional bedrooms. This can be achieved with skylights, but installing a dormer window is also possible, as several residents in the street have already done. This not only provides extra space and square meters in your home but also increases its value!

Good to know:

12 solar panels
Electrically operated awnings across the full width of the living room
371 m2 of private land
Wall, floor, and roof insulation (flat roof)
Exterior painting in 2023
Kitchen renovation in 2009
Fiber optic cable has been recently installed but needs activation
New oak stairs with stainless steel handrail
4 bedrooms present, but 6 to 7 bedrooms are certainly possible to realize.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 750.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.906
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Herenhuis, hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1972
Specifiek
Dubbele bewoning mogelijk
Soort dak
Zadeldak bedekt met bitumineuze dakbedekking en pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
192 m²
Overige inpandige ruimte
60 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m²
Externe bergruimte
2 m²
Perceel
371 m²
Inhoud
715 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, 2 douches en 2 toiletten
Aantal woonlagen
3 woonlagen en een vliering
Voorzieningen
Buitenzonwering, glasvezelkabel, mechanische ventilatie, rookkanaal, TV kabel en zonnepanelen

Energie

Energielabel
B Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
HR (gas gestookt combiketel uit 2009, eigendom)

Kadastrale gegevens

LEIDERDORP A 6220
Kadastrale kaart
Oppervlakte
356 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
LEIDERDORP A 11360
Oppervlakte
15 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging, in woonwijk en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
150 m² (12 meter diep en 12,5 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuidwesten bereikbaar via achterom
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Garage

Soort garage
Inpandig en parkeerplaats
Capaciteit
2 auto's

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein en openbaar parkeren

Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Drieman Garantiemakelaars

Bel 071-8200020

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.