• Verkocht

Kerkweg 8 6974 AM Leuvenheim Lichtenbelt

Uitgelichte kenmerken

  • 107 m² wonen
  • 33.010 m² perceel
  • 3 slaapkamers
€ 650.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
29 november 2021
Verkoopdatum
28 december 2021
Looptijd
4 weken

Omschrijving

Te koop, unieke locatie!

Kerkweg 8, Leuvenheim

Ontwikkellocatie voor enkele woningen OF Agrarische locatie
Locatie groot 3.30.10 hectare

Koopsom: bieden vanaf € 650.000,-- k.k. Sluitdatum maandag 6 december 2021, 12.00 uur,

Leuvenheim, kleine kern binnen de gemeente Brummen:
In Leuvenheim (gemeente Brummen) ligt, dicht bij het historische landgoed Huis Den Bosch, deze agrarische locatie welke tot april 2020 werd gebruikt als melkveehouderij. Het dorp Leuvenheim, aan de rand van de Veluwe, ligt op korte afstand en heeft ongeveer 700 inwoners. Voor de voorzieningen gaat u naar het naastgelegen Brummen of naar Dieren.

Leuvenheim ligt tussen Arnhem en Zutphen en is met 20-30 autominuten goed bereikbaar.
De Kerkweg 8 ligt in een schitterende, rustige, woonomgeving met veel mogelijkheden voor recreatie dicht bij de Veluwe en bij de IJssel.

Algemeen:
De locatie aan de Kerkweg 8 heeft een agrarische bestemming en bestaat uit een boerderij genaamd “de Bernards Hoeve” met woongedeelte en aangrenzende deel. De bedrijfswoning is ongeveer 100 jaar oud en omvat een keuken, woonkamer en een werkkamer op begane grond en op de eerste verdieping 3 slaapkamers. De woning is bewoonbaar, maar eenvoudig qua inrichting. De woning voldoet niet meer aan de huidige eisen. Modernisering, een beperkte vergroting, of sloop/nieuwbouw zijn onder voorwaarden mogelijk, afhankelijk van uw woonwensen en de vereiste vergunningen.

Verder bevinden zich op het verharde erf twee grote veeschuren gebouwd met damwandprofielplaten of met houten wanden en zijn gedekt met golfplaten. Schuren zijn groot
± 483 en ± 617 m² en zijn deels onderkelderd. Tevens is er een kleinere stenen schuur (± 138 m²) , de voormalige jongveestal, met aan weerszijden onder andere de garage en het voormalige melklokaal. Deze schuur/berging is deels gedekt met pannen, deels met golfplaten. Vrijwel alle schuren zijn bouwvallig en verkeren in een matige tot slechte staat. Tot april 2020 was de locatie een melkveehouderij met 80 melkkoeien en ruim 20 stuks jongvee. De milieurechten zoals de stikstofrechten zijn (vooralsnog) aanwezig en bij de koop inbegrepen.

Voor de schuren geldt een gemeentelijke beleidslijn in de sfeer van een "rood voor rood" regeling. Voorwaarde is de sloop van tenminste 1.000 m² BVO aan schuren en bijgebouwen.

De agrarische functie van de bedrijfswoning kan met medewerking van de gemeente worden omgezet naar Wonen. Koper dient daartoe zelf nadere afspraken te maken met de gemeente Brummen. Vooroverleg met de gemeente heeft duidelijk gemaakt dat er meerdere mogelijkheden zijn.

Bij behoud van de boerderij/deel, maar sloop overige gebouwen:
A. A. Bij sloop van alle bedrijfsgebouwen mag 1 nieuw woongebouw met daarbinnen 2 wooneenheden (oppervlaktemaat 150 m² per woning) of 1 nieuwe vrijstaande woning (oppervlaktemaat max. 225 m²) gebouwd worden, naast de bedrijfswoning, die dan als reguliere woning ingepast wordt. Een beperkte uitbreiding van deze woning is ook mogelijk.

Bij sloop van alle bestaande bebouwing
B. Bij sloop van alle gebouwen, dus ook de boerderij/bedrijfswoning, mogen er ter plaatse 2 vrijstaande woningen gebouwd worden of 1 vrijstaande woning in combinatie met 1 nieuw gebouw met 2 wooneenheden, groot ± 150 m² per woning.

Zowel optie A als optie B moeten voldoen aan goede ruimtelijke kwaliteit, passend in deze landelijke omgeving en dient u nader af te stemmen met de gemeente Brummen. De gemeente zal altijd eerst advies vragen aan het Gelders Genootschap. De gemeente Brummen heeft op 31 augustus 2021 al een positief beginsel besluit genomen over de bouw van een dubbele woning, in combinatie met het verplaatsen van de huidige bedrijfswoning, gesitueerd op het huidige bouwblok.
Kortom de te slopen locatie kan benut worden voor de bouw van maximaal 3 woningen en deze zijn dan omgeven door ruim 2 hectare agrarische grond, die u ook deels kunt inzetten voor een goede landschappelijke inpassing.

De locatie aan de Kerkweg 8 wordt verkocht leeg en vrij van gebruik. De verdere sloop en ontwikkelingskosten zijn voor rekening van koper. De woningen moeten gebouwd worden ter plaatse van het huidige agrarisch bouwblok, waarbij voldoende afstand tot de spoorlijn in acht genomen moet worden. Om de woningen resteert ruim 2 hectare agrarische grond, welke kan worden gebruikt voor de landschappelijke inpassing van het erf en de woningen.

Bedrijfswoning, Kerkweg 8
De woning met de deel is gebouwd omstreeks 1926 en 1934 en is later nog diverse malen verbouwd. Zie ook bijgaande plattegrond en foto's.

De woning heeft steens muren, houten spanten, houten vloeren en een met pannen gedekt dak. De woning beschikt over een eenvoudige keuken, ruime woonkamer, hal, werkkamer met wasmachineopstelling en toegang tot de douche. Er zijn drie slaapkamers op zolder De woonoppervlakte boven en beneden bedraagt samen ongeveer 107 m².
Grenzend aan de woning bevindt zich het toilet in de verder ruime schuur/berging (± 120 m²) met een houten verdiepingsvloer boven de deel. Deze schuur is voorzien van houten deuren en van een betonvloer en mestputten. De kap is met pannen gedekt en niet onderschoten.

Begane grond
Voordeur, met hal, toegang tot woonkamer en keuken en met trapopgang naar de 1e verdieping. Woonkamer met aan twee zijden hardhouten kozijnen. Eenvoudige keuken voorzien van spoelbak en losse apparatuur. Warmwatervoorziening met een eigen boiler. De woning wordt verwarmd met 2 gaskachels. Gas op basis van propaantank. Vanuit de keuken is er toegang tot de kelderruimte en tot de aangrenzende bijkeuken met wasmachineaansluiting en douche, een achterom/deel, toilet in de deel.

Verdieping:
De 1e verdieping is bereikbaar middels een houten trap en ingedeeld met een overloop met toegang tot 3 slaapkamers.

Erf en overige voorzieningen:
Het verharde erf is voorzien van een betonnen of een puin verharding en enkele lantaarnpalen. De locatie is aangesloten op water en elektra. Gas met propaantank. De riolering van het huis is aangesloten op een soort IBA.

Planologie/bestemming

De boerderij valt binnen het bestemmingsplan Buitengebied en heeft de bestemming "Agrarisch met Landschappelijke Waarden" met de aanduiding "bouwvlak", groot ± 9.000 m². Bestemmingen anders dan de huidige moeten eerst worden afgestemd met de gemeente Brummen.

De aangrenzende landbouwgrond, groot ruim 2,4 hectare weiland, valt binnen ook het bestemmingsplan Buitengebied en heeft tevens de bestemming "Agrarisch met Landschappelijke waarden".
Bij sloop nieuwbouw bestaat de mogelijkheid om de woningen en de omliggende grond landschappelijk in te richten en zo uw eigen unieke leefomgeving te creëren.

Overige informatie
- Alle vermelde maatvoeringen in deze brochure, inclusief de tekeningen zijn indicatief en niet altijd exact.
- Asbesthoudende bouwmaterialen zijn aanwezig, onder andere in de vorm van golfplaten op beide veeschuren. De jongveestalling en de boerderij hebben een pannendak.
- Object is kadastraal bekend Gemeente Brummen, sectie H, nummer 2755, groot 0.82.90 hectare en nummer 2752, groot 2.47.20 hectare, samen groot 3.30.10 hectare
- De grens aan de zijde van de weilanden is begin 2021 nog kadastraal gecontroleerd.
- Er geldt een openbare gemeentelijke toegangsweg tot het perceel met een recht van overpad vanaf de Kerkweg om de boerderij te bereiken vanaf de spoorwegovergang.
- Het Verkennend Bodemonderzoek van het erf is op aanvraag beschikbaar.
- Aanvaarding van de locatie geheel in overleg.

De vermelde informatie is van algemene aard en niet meer dan een uitnodiging om in overleg te treden.
Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 650.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 6.075
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930
Soort dak
Mansarde dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
107 m²
Perceel
33.010 m²
Inhoud
1.000 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche
Aantal woonlagen
2 woonlagen en een kelder

Energie

Energielabel
G Wat betekent dit?
Isolatie
Geen isolatie
Warm water
Elektrische boiler

Kadastrale gegevens

BRUMMEN H 2755
Kadastrale kaart
Oppervlakte
8.290 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
BRUMMEN H 2752
Oppervlakte
24.720 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht
Tuin
Plaats en voortuin
Voortuin
150 m² (15 meter diep en 10 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande stenen berging
Voorzieningen
Elektra en stromend water

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
1 auto

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.