Waterweg 43 3241 EJ Middelharnis

  • Verkocht
€ 495.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
3 mei 2020
Verkoopdatum
15 mei 2020
Looptijd
12 dagen

Omschrijving

ONDER VOORBEHOUD VERKOCHT - Uniek woonobject met bedrijfsloodsen bestaande uit een authentieke woonboerderij met bedrijfsgebouwen, erf en ondergrond, ter grootte van 1.855 m², gelegen aan de Waterweg 43 in Middelharnis.
 
Omgeving
Deze woonboerderij is gelegen in de kern van Middelharnis, gemeente Goeree-Overflakkee (tot 2013 was Middelharnis een zelfstandige gemeente) op het gelijknamige Zuid-Hollandse eiland. Middelharnis vormt samen met Sommelsdijk de woonkern op het eiland. De twee plaatsen zijn aan elkaar gebouwd en lopen in elkaar over. Van oudsher hebben beide dorpen verschillende karakters. Zo staat Middelharnis, een dorp met zo'n 7.500 inwoners, bekend om de visserij. Sommelsdijk was meer agrarisch ingericht. Middelharnis is gelegen aan het Haringvliet, een waterweg tussen Voorne-Putten, de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Middelharnis staat bekend om de ruimte en rust die het dorp te bieden heeft op het landelijke eiland. Het dorp voorziet in diverse regionale voorzieningen, zoals scholen (lager- en middelbaar onderwijs), kerken, kantoren, restaurants, sportverenigingen et cetera.

Unieke locatie
De Waterweg, typerend genoeg, komt rechtstreeks uit op het water, waar de haven van Middelharnis gevestigd is. Het winkelcentrum is binnen enkele loopminuten te bereiken, waardoor alledaagse voorzieningen binnen handbereik zijn. Hoewel de woonboerderij gelegen is in de dorpskern, is er tevens een ruime tuin aan de zuidzijde van de woning gesitueerd. Dat zorgt voor rust, ruimte en vrijheid in het bruisende dorp. De twee opritten aan weerszijden van het woonhuis zorgen ervoor dat de ontsluiting van en naar de openbare weg uitstekend geregeld is. Dat is voor de toekomstig eigenaar met bedrijfsmatige activiteiten aan de Waterweg 43 wellicht een pré.

Het object
De aangeboden locatie bestaat uit een boerderij met dwarshuis met een siertuin, twee bedrijfsloodsen, erf en ondergrond op totaal 1.855 m². De unieke boerderij biedt vele gebruiksdoeleinden door de grotere oppervlakte grond, de aanwezige gebouwen en de planologie. De kop-rompboerderij betreft het woongedeelte. In de aangebouwde schuur is een deel van het woonhuis gerealiseerd. De karakteristieke schuur en de twee bedrijfsloodsen bieden vele opslagmogelijkheden voor diverse (bedrijfs-)doeleinden.

Authentieke woning met schuur
De woning met schuur is centraal op het perceel gesitueerd en heeft aan weerszijden een inrit. Het woonhuis bestaat uit twee woongedeelten die met elkaar verbonden zijn én met elk een eenvoudige keuken met aanrecht, sanitaire voorziening en woonkamer.

Landbouwschuur aan huis
De landbouwschuur is een ideale ruimte voor opslag. De schuur is vanuit de woning te bereiken. Met de vloeroppervlakte en hoogte van de schuur kan dit gebouw prima in gebruik worden genomen voor andere activiteiten, met name voor bedrijfsmatige activiteiten, zoals conform het bestemmingsplan mogelijk is. Te denken valt aan een aannemersbedrijf, een elektrotechnisch bedrijf of een hoveniersbedrijf. Gezien de gunstige ligging dichtbij de haven, behoort (winter)stalling van bijvoorbeeld boten tot de mogelijkheden van deze schuur.

Landbouwschuur
De landbouwschuur is gebouwd achter het woonhuis met de schuur op de kop van het perceel.
Dit object is gebruikt voor opslag van onder andere granen en zaden en was deels als werkplaats in gebruik. De schuur heeft een samengestelde kap, het hoofdgebouw is voorzien van een zadeldak en aan de achterzijde is over de volledige breedte van het perceel een aflaat aan de schuur en het koelhuis gebouwd. De aflaat is vanuit de beide ruimten te bereiken.

Voormalig koelhuis
Dit gebouw is een voormalige opslagplaats voor agrarische producten, zoals aardappelen. Het voormalige koelhuis is ingericht met 4 bewaarcellen en één centrale gang. De schuur kan gebruikt worden voor vele opslagdoeleinden, voornamelijk geschikt voor kleiner materieel.

Erf en ondergrond gebouwen
Het erf is zowel aan weerszijden als aan de achterzijde van het hoofdgebouw gelegen. Met twee inritten is er een goede bereikbaarheid. De beide zijden van het erf zijn deels voorzien van een zichtbare afscheiding door middel van een schutting en een hekwerk. De erfverharding bestaat uit betontegels en grind.

Nutsvoorzieningen
Het aangeboden object is aangesloten op gas, water, elektriciteit (220/380), telefoon, internet en riolering.

Energielabel
Het woonobject heeft het energielabel G toegekend gekregen per 23 november 2019. Een officieel document is in bezit bij de eigenaar en wordt voor de juridische levering aangeleverd bij koper.

Kadastrale informatie
De locatie wordt in volledig eigendom aangeboden. Er is, in tegenstelling tot andere objecten in de nabije omgeving, geen sprake van erfpacht.

Zakelijke rechten
Voor zover uit de laatste verkrijgingsakten is gebleken, rusten er geen andere beperkte rechten, erfdienstbaarheden of enig andere lasten of beperkingen uit overeenkomst op het perceel.

Bestemming
Voor het aangebodene vigeert het bestemmingsplan 'Beschermde dorps- en stadsgebieden', vastgesteld door de raad op 19 mei 2016. In dit bestemmingsplan heeft het perceel meerdere bestemmingen. De woning heeft de enkelbestemming 'Wonen' (art. 18). Aan de zuidwestzijde van de woning is de tuin gesitueerd, met de bestemming 'Tuin' (art. 14). Direct grenzend aan de noordkant van de woning zijn de bestemmingen 'Bedrijf' (art. 4) van toepassing. Voor zowel de woning en tuin, als het bedrijfsmatige gedeelte van de locatie aan de Waterweg 43, vigeert de dubbelbestemming 'Waarde-Cultuurhistorie 2' (art. 24). De bouwaanduiding is weergegeven als 'Karakteristiek' voor de woning met de aangebouwde schuur. Tevens is er een maximale maatvoering van toepassing op de 2 schuren voor de goot- en bouwhoogte. Deze zijn respectievelijk 3,5 meter en 7 meter maximaal.

Toekomstige ontwikkelingen
Naar opgave van de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er vooralsnog geen nieuwe planologische ontwikkelingen te verwachten op de locatie. In Middelharnis zijn de laatste jaren relatief veel nieuwbouwprojecten gerealiseerd, dan wel in aanbouw. Aan de noordzijde van het aangeboden object vindt op dit moment woningbouw plaats.

Bodemonderzoek
Verkoper heeft recent geen onderzoek verricht of laten verrichten naar de aanwezigheid van stoffen in grond of grondwater, of naar materialen die schadelijk zijn voor mens, milieu of gebouwen, of naar de aanwezigheid van stoffen die de waarde beïnvloeden.

Koper kan voor zijn rekening en risico een verkennend bodem- en grondwateronderzoek laten uitvoeren op het aangeboden perceel. De milieukundige toestand van bodem- en grondwater moet voldoende zijn voor bedrijfsmatige exploitatie en/of wonen, dit kan als ontbindende voorwaarde gelden. In de koopovereenkomst zal een clausule worden opgenomen waarin is bepaald dat koper het risico van de bodemkwaliteit van verkoper overneemt.

In het verleden zijn meerdere bodemonderzoeken en een bodemsanering uitgevoerd op de locatie. DCMR (Milieudienst Rijnmond) heeft op 18 december 2014 een beschikking in het kader van Wet bodembescherming afgegeven (de volledige beschikking is op aanvraag beschikbaar).

Mogelijkheden
De locatie biedt diverse mogelijkheden voor wat betreft wonen en bedrijfsmatige activiteiten in Middelharnis, op korte afstand tot de voorzieningen en uitvalswegen. Het is voor een koper het onderzoeken waard of de gemeente bereid is onder voorwaarden medewerking te verlenen om de aangebouwde schuur als woongedeelte te laten gebruiken. Dat biedt mogelijkheden voor het verruimen van het woongenot en het karakteristieke pand te benutten voor alle voorzieningen op de begane grond.

Algemeen
Aanvaarding: in overleg
Bezichtiging: alleen in overleg
Vraagprijs: € 495.000,- kosten koper

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Arno Huysmans, mobiel: 06-13893841.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 495.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
info
€ 2.781
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
178 m²
Perceel
1.855 m²
Inhoud
450 m³

Indeling

Aantal kamers
11 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
2 douches
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Voorlopig energielabel
G Wat betekent dit?
Verwarming
Gaskachels

Kadastrale gegevens

MIDDELHARNIS B 5729
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.855 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg
Betrokken makelaar

VastgoedPRO verkoopmakelaar

Overwater Rentmeesterskantoor BV

Bel 078 - 6749433

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Middelharnis westplaat

Heel Middelharnis

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Middelharnis westplaat

Heel Middelharnis

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.