• Verkocht

Capelleweg 5 -5a 4306 PE Nieuwerkerk Verspreide huizen Nieuwerkerk

Uitgelichte kenmerken

  • 247 m² wonen
  • 10.000 m² perceel
  • 6 slaapkamers
€ 1.250.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
3 november 2020
Verkoopdatum
3 maart 2021
Looptijd
4 maanden

Omschrijving

Op een schitterende locatie (nabij Zierikzee) mogen wij u deze woonboerderij midden in de Duivelandse polders aanbieden. Vanuit de tuin heeft u zelfs uitzicht op de Dikke Toren van Zierikzee! Deze woonboerderij is momenteel in gebruik als zorgboerderij en is met veel liefde en inspanning opgebouwd tot een zeer goed lopende zorgboerderij met drie (zorg) recreatieappartementen. De zorgboerderij en de appartementen zijn in de schuur gesitueerd. Het perceel is omzoomd met bomen en struiken en heeft een oppervlakte van precies één hectare. Doordat het geheel is gelegen in het buitengebied en de bepalingen in het bestemmingsplan zeer breed zijn, kan de zorgfunctie en het gebruik van de overige ruimten ook op een andere manier ingevuld worden. De woonboerderij wordt aangeboden zowel met als zonder genoemde zorgfunctie.

Er zijn verschillende opstallen op het perceel: het woonhuis, de stal aan de voorzijde, de grote schuur (voormalige landbouwschuur) met de (zorg) recreatieappartementen en nog overige opstallen.

Het woonhuis
Het geheel gerenoveerde woonhuis uit 1918 heeft, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde, veel authentieke details. Bij binnenkomst springt de hal en de trappartij direct in het oog. Het woonhuis beschikt over ruime vertrekken en is in 2018 aan de achterzijde uitgebreid met een riante tuinkamer met aansluitend de keuken. Naast een compleet woonprogramma op de begane grond beschikt het woonhuis ook over een riante eerste verdieping met drie grote slaapkamers, een kantoorkamer, een badkamer en een berging. Via de trap op de overloop is de zolder toegankelijk.

- Inhoud woonhuis: ca. 850 m3.
- Woonoppervlakte: ca. 247 m2!
- Zes slaapkamers.
- Twee badkamers.

Indeling van het woonhuis
Begane grond: binnenkomst in de hal, rechts een slaapkamer met aansluitend een badkamer. Deze badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet. Links is de woonkamer met twee zitgedeeltes: het achterste zitgedeelte is voorzien van een houtkachel. Vanuit de hal is de keuken toegankelijk. Deze keuken is voorzien van combi-oven, inductiekookplaat, vaatwasser, afzuigkap, koelkast en Quooker. Via de keuken komt u in de kelder en de bijkeuken. In de bijkeuken zijn de Cv-opstelling en witgoedaansluitingen gevestigd.

Eerste verdieping: Overloop, drie ruime slaapkamers, kantoorkamer, badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet.

Tweede verdieping: Via een losse trap op de overloop zijn d.m.v. de bijzondere loopbrug twee aparte bergingen toegankelijk.

De grote schuur (voormalige landbouwschuur)
De voormalige landbouwschuur verkeert in een goede staat van onderhoud en beschikt over vele voorzieningen. De schuur is aan de voorzijde voorzien van vier ruimtes: de linker deur geeft toegang tot de werkplaats/opslag, de tweede deur geeft toegang tot de muziekstudio, de derde deur geeft toegang tot de houtbewerkingsruimte en de vierde deur geeft toegang tot de hal en vervolgens de keuken van de zorgboerderij. Aan de noordzijde van de schuur is de hoofdingang van de zorgboerderij. Via de hal die de appartementen en de recreatieruimte van elkaar scheidt is de zolder toegankelijk. Deze zolder is een enorme ruimte met een oppervlakte van 400 m2. Hier zijn mogelijkheden voor uitbreiding met appartementen. Alle structuur voor water, afvoeren en elektra is aanwezig. De begane grond heeft een globale oppervlakte van 460 m2. Hierdoor is het totale oppervlak ca. 860 m2. Meer informatie over Zorgboerderij Bouwlust, vindt u onderaan deze tekst.

De (zorg) recreatieappartementen (B&B kamers)
Aan de zuidzijde van de schuur zijn drie rolstoeltoegankelijke appartementen gerealiseerd. Deze appartementen zijn zowel vanuit de hal als vanuit de tuin toegankelijk. Elk appartement beschikt over een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een riante badkamer.

De stal aan de voorzijde
Deze houten stal is voorzien van water en elektra. De afmeting is ca. 12.45 x 3.5 meter. De stal is opgedeeld in drie compartimenten: een kippenhok, een schuurgedeelte en een stal voor het kleinvee.

De overige opstallen
Verder staan op het terrein nog twee tuinkassen (één grote kas van 24 m2 en één kleine kas van 6 m2) en een pipowagen. De pipowagen is geplaatst aan de achterzijde van de schuur, dat speciaal hiervoor is geasfalteerd en afgezet. Hier bevinden zich water-, gas-, elektra- en rioolafvoeren om aan te sluiten op deze wagen.

Het perceel
Op het perceel zijn veel verschillende terrassen gerealiseerd, ook is het mogelijk om meerdere auto's op eigen terrein te parkeren. Enkele bijzonderheden:
- Er zijn parkeerplaatsen aan de rand van het perceel voor totaal 12 auto’s.
- Er is een oprijlaan van 100 meter.
- De voortuin van de boerderij heeft een klein terras met uitzicht op de weides.
- Er is een groot zijterras onder de bomen.
- Aan de tuinkamer (serre) van het woonhuis is een groot terras (achter- en zijkant).
- Rondom de boerderij zijn geasfalteerde wandelpaden.
- De zorgboerderij en theeschenkerij hebben een groot achterterras, twee kleine zij terrassen en een groot zijterras.
- De drie (zorg) recreatieappartementen hebben een eigen terras.

Algemeen
- De vraagprijs voor het object inclusief overname van alle zorgcomponenten (lees o.a. inventaris, goodwill, cliëntenbestand) bedraagt € 1.395.000,- k.k. Overname van de zorgonderneming is onderworpen aan een btw belaste levering.
- Deze boerderij is aangemerkt als cultuurhistorisch waardevolle boerderij op Schouwen-Duiveland.
- Op 2 februari 2016 heeft de gemeente Schouwen-Duiveland een vrijstelling van het geldende bestemmingsplan
verleend voor het realiseren van een zorgboerderij met drie appartementen. Noemenswaardig is dat er op dit moment geen vergunningen meer worden verleend door de Gemeente Schouwen-Duiveland voor het nieuw opzetten van een zorgboerderij.
- Volgens het thans vigerende bestemmingsplan ´Buitengebied´ en de bestemming ´Wonen´ met de functie aanduidingen NED (Nieuw Economische Drager) en VAB (Voormalig Agrarisch Bedrijf), is er een zeer breed scala aan gebruiksmogelijkheden.
- Zorgboerderij voor maximaal 17 zorgcliënten.
- Woonoppervlakte woonhuis: ca. 247 m2.
- Oppervlakte schuur (inclusief verdieping): ca. 860 m2.
- Oppervlakte stal: ca. 36 m2.
- Fiscaal: er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met overdrachtsbelasting.
- Zekerheidstelling: een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.
- Roerende zaken: overname van de thans aanwezige inboedel is bespreekbaar.
- Bezichtigingen: uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.
- Dataroom: ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0111-451500 of per e-mail naar
- Het terrein is alleen toegankelijk met de makelaar. Serieus geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een bezichtiging met een van onze makelaars.

Over Zorgboerderij Bouwlust
De zorgboerderij is gerealiseerd in de voormalige landbouwschuur. Deze sfeervol verbouwde schuur herbergt niet alleen de ruimte voor de dagbesteding, maar ook drie (zorg)recreatieappartementen en een theeschenkerij. Rob en Ellen Vaillant zijn de eigenaren en coördineren alle activiteiten op de boerderij. Beroepskrachten begeleiden groepen van 17 cliënten per dag, samen met vrijwilligers en stagiaires.

Zorgboerderij Bouwlust is aangesloten bij de Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid en erkend leerbedrijf voor de opleiding Dienstverlening niveau 2 en de opleiding Maatschappelijk Zorg niveau 3 en 4.

Voor wie?
Zorgboerderij Bouwlust biedt dagbesteding aan maximaal 17 mensen per dag met eenzaamheidsproblematiek, een vorm van dementie, een (licht) verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

Wanneer terecht op Zorgboerderij Bouwlust?
Mensen met een WMO-beschikking, een PGB of een WLZ-indicatie kunnen op de zorgboerderij terecht. De eigenaren helpen eventueel ook met de aanvraag van een beschikking/indicatie. Het doel van de dagbesteding is de cliënten te activeren en een zinvolle dagbesteding aan te bieden, maar ook om de mantelzorgers te ontlasten. Begeleiding van de mantelzorgers maakt deel uit van de ondersteuning.

Openingstijden
De dagbesteding vindt overdag plaats van 10.00 uur tot 16.15 uur.

Activiteiten
Onder het motto ‘Elke dag is een feestje’ kunnen er tal van activiteiten op de zorgboerderij worden ondernomen, zoals het verwerken van de opbrengst van de fruitbomen (bijvoorbeeld jam maken of fruit drogen), diverse kook- en bakactiviteiten, huishoudelijke- en creatieve activiteiten. Als de cliënten liever buiten bezig zijn, dan kunnen zij de dieren verzorgen, bomen snoeien of in de (moes)tuin werken. Maar ook in de grote kas kunnen gasten en cliënten genieten van alles wat groeit en bloeit.

Daarnaast zijn er drie (zorg)recreatieappartementen: deze moeten worden schoongemaakt, ook hier kunnen cliënten een bijdrage aan leveren. In de theeschenkerij worden bezoekers verwend met lekkere hapjes en drankjes, gemaakt door de cliënten. Tevens is er een compleet ingerichte muziekstudio waar naar hartenlust muziek kan worden gemaakt of uit volle borst kan worden meegezonden. Tot slot kan in de houtbewerkingsplaats van alles worden gemaakt: van speelgoed tot kleine meubels en van houten kerstbomen tot bloembakken. Alle zelfgemaakte producten worden in eigen ‘winkel’ verkocht. Alle activiteiten vinden plaats onder begeleiding van medewerkers/vrijwilligers.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 1.250.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 5.061
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1918
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
247 m²
Overige inpandige ruimte
22 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m²
Externe bergruimte
896 m²
Perceel
10.000 m²
Inhoud
830 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
2 douches en 2 toiletten
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
TV kabel

Energie

Energielabel
F Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Nefit (gas gestookt combiketel uit 2019, eigendom)

Kadastrale gegevens

DUIVELAND F 620
Kadastrale kaart
Oppervlakte
10.000 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin en tuin rondom
Achtertuin
5.310 m² (90 meter diep en 59 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het westen bereikbaar via achterom
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Voorzieningen
Elektra
Isolatie
Geen isolatie

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Vliering, elektra, verwarming en stromend water
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Sinke Komejan Makelaars

Bel 0111-451500

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.