• Verkocht

Putseweg 25 4641 RS Ossendrecht Verspreide huizen ten oosten van Ossendrecht

Uitgelichte kenmerken

  • 188 m² wonen
  • 6.962 m² perceel
  • 6 slaapkamers
€ 795.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
3 januari 2023
Verkoopdatum
17 mei 2023
Looptijd
4 maanden

Omschrijving

Het middels een eigen oprijlaan bereikbare riante en sfeervolle vrijstaande landhuis met vrijstaande garage en maar liefst 6.962 m² grond is centraal en uniek gelegen te midden van natuur- en bosgebieden en volledig omgeven door Natura2000 gebied.

De diverse kleinschalige voorzieningen van Ossendrecht, waaronder sportaccommodaties, huisartsenpraktijk, bibliotheek, basisschool, kinderopvang, supermarkten en enkele kleine winkeltjes, zijn in de directe nabijheid. De uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide en Bergen op Zoom zijn binnen respectievelijk 5 en 15 autominuten te bereiken. Ossendrecht heeft een goede bereikbaarheid door de ligging nabij de N289 en de A4/ A58. De steden in de omgeving zoals Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam zijn prima bereikbaar.

Het bouwjaar van het landhuis is omstreeks 2003. Het landhuis heeft een traditionele bouwconstructie, betonnen vloeren, stenen buitengevels en een met pannen gedekt zadeldak met wolfseinden. Het landhuis is volledig geïsoleerd en is voorzien van hardhouten kozijnen met HR beglazing, draai-/ kiepsysteem en horren.

Het landhuis heeft een inhoud van circa 700 m³ en een woonoppervlakte van circa 188 m².

Het landhuis wordt gekenmerkt door de royale opzet, de lichte en sfeervolle woonkamer met de dubbele openslaande tuindeuren, de ruime woonkeuken, de bijkeuken, de aanwezigheid van 6 (slaap)kamers en 2 badkamers, de mogelijkheid tot gelijkvloers wonen met één slaapkamer en één badkamer op de begane grond, de volledige isolatie, het ruime perceeloppervlakte met weiland, de lange eigen oprijlaan van maar liefst ruim 100 meter en de centrale en unieke ligging te midden van natuur- en bosgebieden (Natura2000) met een onbeschrijflijk mooie en privacy biedende omgeving.

Indeling
Begane grond: ruime hal/ entree met toegang tot de meterkast (12 groepen, waaronder 3 krachtstroomgroepen (en kookgroep), 4 aardlekschakelaars), de toiletruimte, de woonkamer, de woonkeuken, de bijkeuken, de eerste (slaap)kamer, de eerste badkamer en de trapopgang naar de eerste verdieping. De hal/ entree heeft een tegelvloer, schoonmetselwerk wanden en spuitwerk plafond.

De toiletruimte heeft een tegelvloer, betegelde wanden, aluminium panelen plafond, mechanische ventilatie en is ingericht met een hangtoilet en fonteintje.
 
De lichte en sfeervolle woonkamer (circa 38 m²) aan de achterzijde van het landhuis heeft een tegelvloer, gedeeltelijk spachtelputz, gedeeltelijk schoonmetselwerk wanden, spuitwerk plafond en de mogelijkheid tot het aansluiten van een (hout)kachel. De vele raampartijen zorgen voor een prachtige lichtinval en schitterend uitzicht en middels de dubbele openslaande tuindeuren is er een directe verbinding met de tuin en de groene omgeving. Vanuit de woonkamer is middels dubbele openslaande deuren de woonkeuken bereikbaar.

De ruime woonkeuken (circa 22 m²) aan de voorzijde van het landhuis heeft een tegelvloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk spachtelputz wanden, spuitwerk plafond en spotlights boven de keukeninrichting. De keukeninrichting in hoekopstelling heeft een houtfineer aanrechtblad, anderhalve spoelbak, 4-pits keramische kookplaat, RVS afzuigkap, combimagnetron, koelkast (defect) en vaatwasser. Vanuit de woonkeuken is er eveneens een schitterend uitzicht op het perceel en de groene omgeving.

De woonkeuken biedt toegang tot de praktische kelder (circa 9 m², stahoogte circa 1,97 meter) met een tegelvloer, betegelde wanden en betonnen plafond.

De bijkeuken (circa 8 m²) heeft een tegelvloer, gedeeltelijk betegelde, gedeeltelijk spachtelputz wanden en spuitwerk plafond. De bijkeuken is voorzien van een keukeninrichting met een kunststof aanrechtblad, spoelbak en close-in boiler. Onder de keukeninrichting is de vloerverwarmingsunit opgesteld. Tevens is er een kunststof aanrechtblad aanwezig met daaronder de aansluitingen voor de wasmachine en droger. Vanuit de bijkeuken is de ruime inbouwkast en de tuin bereikbaar.

De eerste (slaap)kamer (circa 14 m²) aan de achterzijde van het landhuis heeft een tegelvloer, spuitwerk wanden en spuitwerk plafond. Uiteraard is deze kamer voor meerdere doeleinden geschikt en kan deze uitstekend functioneren als kantoor- en/ of hobbyruimte, praktijk- en/ of speelkamer.

De eerste badkamer (circa 5 m²) aan de voorzijde van het landhuis heeft een tegelvloer, betegelde wanden en aluminium panelen plafond met spotlights en is ingericht met een badkamermeubel met wastafel, doucheruimte, ligbad en mechanische ventilatie.

Eerste verdieping: ruime overloop met laminaat vloer, schoonmetselwerk wanden, spuitwerk plafond en dakkapel. De overloop biedt toegang tot de tweede badkamer en vijf (slaap)kamers.
 
De tweede badkamer (circa 3 m²) aan de voorzijde van het landhuis heeft een tegelvloer, betegelde wanden, aluminium panelen plafond met spotlights, mechanische ventilatie en dakraam. De badkamer is ingericht met een wastafel, doucheruimte, hangtoilet en designradiator.

De tweede slaapkamer (circa 17,5 m²) aan de achterzijde van het landhuis heeft een laminaat vloer, gedeeltelijk spuitwerk, gedeeltelijk stucwerk wanden, spuitwerk plafond, dakkapel en aan één zijde bergruimte onder het schuine dakvlak.

De derde slaapkamer (ruim 14 m²) aan de voorzijde van het landhuis heeft een laminaat vloer, spuitwerk wanden, spuitwerk plafond, dakkapel en aan één zijde bergruimte onder het schuine dakvlak.

De vierde (slaap)kamer (circa 10 m²) aan de achterzijde van het landhuis heeft een laminaat vloer, spuitwerk wanden, spuitwerk plafond, dakkapel en aan één zijde bergruimte onder het schuine dakvlak. Deze (slaap)kamer biedt middels een trapopgang toegang tot de bergzolder.

De vijfde slaapkamer (circa 11 m²) aan de achterzijde van het landhuis heeft een laminaat vloer, gedeeltelijk spuitwerk, gedeeltelijk stucwerk wanden, spuitwerk plafond en aan één zijde bergruimte onder het schuine dakvlak.

De zesde slaapkamer (circa 10 m²) aan de voorzijde van het landhuis heeft een laminaat vloer, gedeeltelijk stucwerk, gedeeltelijk spuitwerk wanden en spuitwerk plafond.

Tweede verdieping: ruime bergzolder (circa 23 m²) voorzien van vloerbedekking (houten ondervloer) en de dakconstructie in het zicht. Op deze bergzolder zijn de CV-installatie (Nefit Ecomline HR, bouwjaar onbekend) en de mechanische ventilatie unit opgesteld.

Vrijstaande garage
De vrijstaande garage naast het landhuis (circa 27 m², circa 7,06 x 3,86 meter) heeft een betonnen vloer, stenen gevels (spouw) en met pannen gedekt zadeldak met wolfseinden en is voorzien van elektriciteit, water en een afvoer. Een vlizotrap biedt toegang tot de ruime bergzolder met houten vloer. De garage is bereikbaar middels een elektrische sectionaaldeur en een loopdeur.

Tuin en verdere inrichting
Het landhuis is bereikbaar middels een eigen oprijlaan van maar liefst ruim 100 meter. Voor het landhuis is een ruim bestraat erf aanwezig met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

De tuin is voorzien van een terras en gazon. Het overige perceelgedeelte is momenteel ingericht als weiland (momenteel niet omheind).

Bestemmingsplan
Volgens het bestemmingsplan van de gemeente Woensdrecht heeft het landhuis met garage, erf, ondergrond, tuin en weiland de bestemming “Wonen”. Een gedeelte van de tuin en de oprijlaan hebben de bestemming “Natuur” met gedeeltelijk de functieaanduiding “ontsluiting”.
 
De inhoud van een woning mag maximaal 750 m³ bedragen. De gezamenlijke oppervlakte aan bijgebouwen mag maximaal 100 m² bedragen. Onder voorwaarden is het toegestaan een beroep aan huis en/ of kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten uit te oefenen.

Ten behoeve van de bestemming “Wonen” en gezien de ligging in het natuurgebied is een landschappelijk inpassingsplan opgesteld. Bij de inrichting van het perceel dient te worden voldaan aan dit landschappelijk inpassingsplan. Voor zover de inrichting zoals omschreven in het landschappelijke inpassingsplan nog niet aanwezig is, dient deze voor eigen rekening te worden aangelegd. Dit houdt onder andere in dat er aan de achterzijde van het perceel een houtsingel, dan wel struweel dient te worden aangelegd. Voormelde zal middels een kwalitatieve verplichting worden opgenomen in de koopovereenkomst.

Voor de volledige bouwregels en/ of een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Ilse Vastgoed.

Natura2000
Het landhuis is volledig omgeven door het Natura2000 gebied “de Brabantse Wal”. Het Natura2000 gebied “de Brabantse Wal” is bijna 5.000 hectare groot en bestaat uit een afwisseling van heide met zandverstuivingen, uitgestrekte bossen, verschillende vennen, landgoederen en kruidenrijke gras-, hoog- en akkerlanden.

Natura2000 is een Europees netwerk van beschermende natuurgebieden. In Natura2000 gebieden worden plant- en diersoorten die in Europa bedreigd zijn en hun natuurlijke leefomgeving beschermd.
Vereniging Natuurmonumenten is eigenaar van de omliggende natuurgronden bij de Putseweg 25 te Ossendrecht. Het beheer van Natuurmonumenten is erop gericht om leefruimte te creëren voor een grote variatie aan planten en dieren. Dat doen ze door een afwisseling te creëren tussen akkers direct om de woning en aan de overkant van de Putseweg liggen er kruidenrijke graslanden met houtwallen.

Meer informatie over Natura2000 gebied “de Brabantse Wal”:

Bijzonderheden 
- Riant landhuis met centrale en unieke ligging te midden van prachtige natuur- en bosgebieden en volledig omgeven door Natura2000 gebied op een perceel van maar liefst 6.962 m²;
- Het landhuis heeft een woonoppervlakte van maar liefst 188 m² en is onder andere voorzien van een riante en sfeervolle woonkamer waarbij de raampartijen en openslaande tuindeuren voor een direct contact met de groene omgeving zorgen, een ruime woonkeuken, bijkeuken en kelder;
- Er zijn 6 (slaap)kamers en 2 badkamers aanwezig;
- Met één badkamer en één slaapkamer op de begane grond behoort gelijkvloers wonen tot de mogelijkheden;
- Het landhuis is volledig geïsoleerd. Het landhuis heeft een definitief energielabel B;
- Het buitenschilderwerk is in 2022 uitgevoerd;
- De voorbereidingen voor het plaatsen van (elektrische) rolluiken zijn aanwezig;
- Het landhuis is voorzien van een glasvezelaansluiting;
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, propaangastank en riolering;
- Ruime vrijstaande garage (circa 27 m²) met een bergzolder;
- Riant perceeloppervlakte waarvan een ruim gedeelte in gebruik is als weiland;
- Bij verkoop zal een niet zelfbewoningsclausule en ouderdomsclausule in de koopovereenkomst worden opgenomen;
- Verkoper behoudt zich het recht voor om zonder opgaaf van reden niet te gunnen. De koper dient een particulier te zijn en moet bereid zijn mee te werken aan een integriteitsonderzoek op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordeling door het openbaar bestuur (Wet Bibob). De akte van eigendomsoverdracht zal gepasseerd worden bij DGF notarissen te Kaatsheuvel (notariskosten voor rekening van verkoper);
- Bij overeenstemming zal de modelkoopovereenkomst van de provincie Noord-Brabant gehanteerd worden;
- Het landhuis is aan 4 zijden omgeven door stikstofgevoelige en stikstof-overbelast N2000-gebied. Dit kan gevolgen hebben voor eventuele verbouwingen en het houden van dieren ter plekke. Het is aan te raden om na te gaan of eventuele plannen vergunning-technisch gezien mogelijk zijn. Meer informatie is te vinden op: 
- Om een goede indruk te krijgen van het landhuis is een bezichtiging aan te bevelen!

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 795.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 4.229
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2003
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
188 m²
Overige inpandige ruimte
32 m²
Externe bergruimte
27 m²
Perceel
6.962 m²
Inhoud
700 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Ligbad, 2 douches en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezelkabel en mechanische ventilatie

Energie

Energielabel
B Wat betekent dit?
Isolatie
HR-glas en volledig geïsoleerd
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Nefit Ecomline HR (gas gestookt combiketel, eigendom)

Kadastrale gegevens

OSSENDRECHT C 648
Kadastrale kaart
Oppervlakte
6.962 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom

Garage

Soort garage
Vrijstaande stenen garage
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektrische deur, vliering, elektra en stromend water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Ilse Vastgoed

Bel +31164652823

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.