• Verkocht

Sociale koopwoningen (Bouwnr. 25) 9231 EN Surhuisterveen Surhuisterveen

Uitgelichte kenmerken

  • 101 m² wonen
  • 1 slaapkamer
€ 285.000 v.o.n.
Onderdeel van project Feansterhof, Surhuisterveen

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
30 maart 2023
Verkoopdatum
24 januari 2024
Looptijd
9½ maand

Omschrijving

Eerste Woonhof in Friesland: ‘t Feansterhof Surhuisterveen

Er zijn nog woningen beschikbaar in dit energiezuinige nieuwbouwproject met bodemwarmte- en koeling. ‘t Feansterhof bestaat uit totaal 25 woningen in diverse groottes en types. De bouw start na de zomer. De nog beschikbare woningen liggen in de categorie van € 275.000,- V.O.N. tot € 407.000,- V.O.N. en bestaan uit grondgebonden woningen en TOP-woningen. Alle woningen zijn levensloopbestendig. U beschikt over een complete eigen woning met alle voorzieningen. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke tuin en een ruimte om eventueel samen dingen te ondernemen.

Bijzonderheden:
- De woningen zijn (met uitzondering van de benedenwoningen) standaard voorzien van 2 zonnepanelen (meer mogelijk) gasloos, geheel geïsoleerd, minimaal Energielabel A++
- De woningen worden standaard opgeleverd met sanitair
- Diverse meer- en minderwerkopties mogelijk (extra slaapkamers, toiletten, badkamers, etc.)
- Verwarming en koelen middels vloerverwarming op de begane grond via warmtepomp (huur)
- Elke woning heeft een eigen afsluitbare berging van 5 m²
- De woningen zijn geheel onderhoudsarm met o.a. kunststof kozijnen, ramen en deuren
- Levensloopbestendige woningen, zeer geschikt voor mindervaliden en ouderen maar ook geschikt voor mensen die extra ruimte zoeken. De jongste bewoners in twee van onze hofjes zijn twintigers.
- Alle woningen beschikken over een groot privéterras/tuin (gemiddeld 20 m²) en daarnaast nog over een grote gemeenschappelijke tuin die naar wens van de kopers kan worden ingericht.
- Er is een grote gemeenschappelijke ruimte die in de prijs is inbegrepen en ter beschikking van de bewoners staat
- TOP-woningen zijn complete eengezinswoningen op de 1e laag met een grote zolder op de 2e laag. Uiteraard met lift bereikbaar.

Het gehele complex wordt als appartementsrechten opgezet, met voor elke woning een eigen appartementsindex. Hiervoor wordt een Vereniging van Eigenaars opgericht waarvan elke koper automatisch lid wordt. De aanbieder van dit concept regelt een onafhankelijk professioneel voorzitter, dus hier wel de voordelen, en niet de nadelen van een VVE. Onder dezelfde Vereniging valt ook de gemeenschappelijke tuin, waar dus elke koper mede-eigenaar van wordt.
Er wordt ook een Bewonersvereniging opgericht. Deze Bewonersvereniging zal de sociale activiteiten organiseren. Elke eigenaar dient zelf zijn woning te bewonen, verhuur van de woningen is in principe uitgesloten.

De omgeving
Het dorp Surhuisterveen kenmerkt zich door een levendig centrum, vele voorzieningen en prettige woonklimaat. Het Feansterhof wordt ontwikkeld op de voormalige locatie van het Lauwers College aan de Langelaan en biedt alle gemakken op slechts 200 meter afstand van het centrum. Surhuisterveen beschikt over vele winkels, horecagelegenheden, scholen (zowel basis als voortgezet onderwijs), kerken, sportvoorzieningen, gezondheidszorg en ouderenorganisaties. Daarbij opgeteld de gunstige ligging nabij de snelweg A7, Groningen-Heerenveen, maakt het tot een geliefde plek om te wonen voor mensen in alle leeftijdscategorieën. De mooie steden Leeuwarden en Groningen zijn relatief dichtbij, net als de diverse natuurgebieden in Friesland en niet te vergeten de Waddenzee.

Concept Knarrenhof
Knarrenhof® is een begrip geworden in Nederland. Het is een stichting die voor groepen mensen de woningbouw regelt en daarbij zoveel mogelijk de voorkeuren van de groep volgt. Het concept is landelijk voorbeeldproject voor ministers, was al vaak op tv en stond op de voorpagina’s van Trouw, de Volkskrant en Vereniging Eigen Huis.
Onze deelnemers zoeken een 100% volwaardige zelfstandige woning met woon-, slaap-, badkamer op begane grond, privacy, berging, zolder, groot terras, maar die wel tussen gelijkgestemde leuke mensen willen wonen. De term ‘mienskip’ of ouderwets burenfatsoen geldt bij ons. Hier groeten de mensen elkaar, ze kennen elkaar en kunnen als ze willen elkaar helpen en samen dingen ondernemen in de gemeenschappelijke tuin en ruimte (de ‘Hoftuyn’ en ‘het Hofhuys’). Meedoen is naar eigen inzicht, er is geen beklemmend ‘moeten’ en onze hofjes zijn beslist geen woongroep. In de ruimtes in de eerdere hofjes worden o.a. filmavonden, livemuziek, soms disco maar ook hobby-avonden, leesclubs, diners en lezingen georganiseerd voor en door wie dat maar wil. In het sterk vergrijzende Nederland waarin mensen hun eigen ‘oude dag’ maar zelf moeten organiseren bieden wij een slimme oplossing.
Door 10% van de woningen ook open te stellen voor leuke jongere mensen zorgen we voor dynamiek, als de mensen maar leuk zijn en elkaar willen helpen als het nodig mocht zijn is iedereen van harte welkom.

Dat dit concept aanslaat blijkt wel uit de eerdere projecten. Het Feansterhof is namelijk onze 11e woningbouwproject in Nederland. We hebben al een flink aantal deelnemers, maar als we na de zomer al willen starten zoeken we nog een paar leuke enthousiastelingen. Wellicht ook wat voor u?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van dit unieke concept? Neem gerust contact op met Van der Velde & Hoen makelaardij voor meer informatie.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De getoonde beelden zijn artist impressions.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 285.000 vrij op naam
Vraagprijs per m²
€ 2.822
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, geschakelde woning (hofjeswoning)
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2023
Toegankelijkheid
Toegankelijk voor minder validen en toegankelijk voor ouderen
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
101 m²
Externe bergruimte
5 m²
Inhoud
413 m³

Indeling

Aantal kamers
2 kamers (1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
1 woonlaag en een zolder
Voorzieningen
Mechanische ventilatie en zonnepanelen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
Gedeeltelijke vloerverwarming en warmtepomp
Warm water
Aardwarmte

Kadastrale gegevens

SURHUIZUM B 9437
Kadastrale kaart
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Zonneterras

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande stenen berging

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.