• Verkocht

Willem II-straat 39 5038 BC Tilburg Binnenstad

Uitgelichte kenmerken

  • 240 m² wonen
  • 163 m² perceel
  • 3 slaapkamers
€ 820.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
2 oktober 2020
Verkoopdatum
4 december 2020
Looptijd
2 maanden

Omschrijving

Bijzonder fraaie voorgevel, hoge ruimtes, uitstekend onderhouden multifunctioneel pand, binnenzijde geheel bij de tijd recent strak afgewerkt met o.a. nieuwe woonkeuken, badkamer gemoderniseerd, geweldig dakterras van 53 m2, flinke kelder, veel bergruimte en alles geïsoleerd alsof het een nieuwbouwwoning betreft.
Bovendien te verwarmen zonder gebruik te maken van de cv installatie, is het pand geheel te gebruiken als woning, maar ook bijvoorbeeld kantoor of winkel aan huis is mogelijk.
Unieke kans voor een liefhebber van monumentale panden in een van de mooiste straten van Tilburg die toch comfortabel en ruim wil wonen met alle denkbare voorzieningen op loopafstand.
De huidige eigenaar heeft kosten nog moeite gespaard om van dit fijne ruime huis ook een eigentijdse goed geïsoleerde woning te maken (voorschot energie € 77,- per maand). Verderop is hierover een overzicht te lezen. Er is veel informatie van vroeger terug te vinden in de archieven van de gemeente Tilburg, het pand is gebouwd en lang bewoond en in gebruik geweest als atelierruimte door Hoffotograaf Van Beurden. Veel foto materiaal is terug te vinden op de site van de gemeente Tilburg over de Willem II straat. Dit pand is trouwens een Rijksmonument, er zijn berichten te vinden in de historie dat in dit pand voetbalclub Willem II is opgericht. Het achtergelegen pand waar je op kijkt vanuit dit pand is ook gebouwd in opdracht van Van Beurden in 1935, een van de eerste Bedaux panden in Tilburg.

Begane grond:

Entree in hoge vestibule met prima voorziene meterkast, vandaar uit links deur naar het trappenhuis met hardstenen bordestrap waaronder flinke bergkast.
Rechts deur naar woonkamer (nu in gebruik als kantoorruimte), hier staat een Pelletkachel met dubbele uitblaasmogelijkheid. Daarachter gelegen tuinkamer met uitslaande tuindeuren.
Rechtdoor kom je in de gang met links een kamer met deur naar het trappenhuis, in deze kamer met een infrarood paneel ten behoeve van incidentele verwarming, rechts een deur naar een bergruimte met deur naar de flinke kelder van 15 m2.
Verderop in de gang is links de deur naar de toiletruimte, rechts deur naar de tuinkamer en rechtdoor toegang tot de keukenruimte met vaatwasser, close in boiler, onder- en bovenkasten in klein keukenblok. Van daaruit is er een buitendeur naar de stadstuin. Achter de keuken ligt een tweede bergruimte. Deze kan ook als woonruimte worden gebruikt.
Op de begane grond zijn de vloeren voorzien van tegels, vloerbedekking en laminaat, terwijl wanden zijn voorzien van glasvlies of stukwerk, alle plafonds zijn strak afgewerkt. Ramen zijn voorzien van smalle aluminium jaloezieën aan de voorzijde (Luxaflex), aan de tuinzijde houten witte brede jaloezieën en boven de uitslaande tuindeuren een markies. De hoge originele fraai bewerkte deuren zijn voorzien van passende klinkstellen (gehele pand), de nieuwere deuren zijn voorzien van helder draadglas of gelaagd glas. Het pand is ingedeeld in drie brandcompartimenten, zodat de brandveiligheid gewaarborgd is.

Tuin is op het westen gelegen, bestraat met grote tegels, voorzien van borders, buitenkraan, achterin een kleine overkapping als fietsenberging.
De oude scheidingsmuren als erfscheiding, gevelaanzichten en belendingen geven veel sfeer aan deze tuin. Deze tuin biedt veel privacy.

Eerste verdieping:
Via natuurstenen bordestrap komt u via een kleine overloop met plafondhoge deur op de eerste verdieping.
Hier is het nu een echte woonetage, links aan de achterzijde een woonkeuken. Nieuwe keuken met o.a. Quooker, oven, inductiekookplaat, koelkast, vrieskast, vaatwasser, anderhalve spoelbak en afzuigunit. LED spots in legplank boven het speciale dunne keukenblad van het vaste deel van de keuken.
Ook LED spots in het iets verlaagde plafond waarin de afzuigunit is geplaatst die via koolstoffilters de kooklucht zuivert en terugblaast in de ruimte naast de woonkeuken. Airco kan hier op warme dagen voor verkoeling zorgen, terwijl een Pelletkachel het gebruik van de cv-installatie enorm kan beperken. Hier twee vaste, bijna plafondhoge witte kasten aanwezig met ingebouwde bureaus en veel legruimte.
Grote ramen zorgen voor heel veel lichtinval, ze zijn voorzien van speciale zon en inkijk werende folie en een screen aan de buitenzijde. Een deur geeft toegang tot het flinke dakterras van 53 m2. Op het Westen gelegen, voorzien van een bijna gevel breed zonnescherm en kunstgras over hardhouten delen. Prachtig metalen hekwerk, aan weerszijde plantenbakken met haagbeuken, Hedera en andere planten zorgen voor privacy.

Aan de straatzijde is de zitkamer gelegen, vier hoge ramen met bovendeel voorzien nog van origineel glas in lood (achter dubbele beglazing) geven veel lichtinval en zicht op de straat. Speciale folie aan de binnenzijde voorkomt dat te veel zonnewarmte binnenkomt, terwijl ook niet naar binnen gekeken kan worden overdag, maar het zicht op de prachtige panden aan de overzijde is hierdoor niet belemmerd.
In deze kamer aan de linkerzijde wand-brede en bijna plafondhoge vaste kast met veel ruimte voor servies, maar ook boeken bijvoorbeeld.

Wanden en plafonds op deze etage zijn licht en strak afgewerkt, deels passend bij de stijl van de woning. Alle ramen op deze etage zijn voorzien van houten witte brede jaloezieën. De vloeren zijn afgewerkt met eiken lamel parket. Kenmerkend zijn hier de bijzonder fraaie hoge deuren (twee nu weggenomen deuren zijn nog aanwezig).

De kozijnen op de etages aan de achterzijde zijn van kunststof in een uitvoering alsof het houten kozijnen betreffen. Het gehele pand is trouwens voorzien van Hr ++ beglazing, soms zelfs dubbel achter elkaar.

Tweede en derde verdieping:
Origineel tweede houten bordestrap geeft toegang middels een glasdeur naar het overloopje op de 2e etage. Hier meteen een klapschuiftrap achter een luik naar en bergvliering met veel legruimte. Velux dakraam aan de straatzijde, achterzijde pand een groot luik naar het tweede dakterras, nu vooral in gebruik door 10 zonnepanelen en de airco unit van de tweede etage. Het uitzicht op de stad is hier fantastisch.
Vanuit het overloopje toegang tot drie kamers. Een kamer aan de straatzijde gelegen is voorzien van een door een trapje te bereiken speciaal balkon dakraam van Velux waardoor je buiten kunt staan. Veel licht en zon kunnen hier binnen komen, dus voorzien aan de buitenzijde van een screen, binnen zonwerend en verduistering rolgordijn. Deze kamer is ook voorzien van een passende wastafel met mengkraan en spiegel en onderstaand kastje.
De tweede en derde kamer zijn aan de achterzijde gelegen. Beide kamers zijn voorzien van veel nieuwe vaste kasten, deels inbouw. Ook hier zijn screens aanwezig. Op de derde ruimste kamer hangt een airco unit, deze kamer is ook recent geheel opnieuw afgewerkt.
Op deze derde kamer geeft een deur toegang tot een diepe kast met klapscharniertrap naar tweede bergvliering met veel legruimte en een Velux dakraam. Deze vliering is pas recent bereikbaar gemaakt en geheel afgewerkt en geïsoleerd, nadat ze zeker 100 jaar niet toegankelijk noch beloopbaar was geweest. Tenslotte als vierde en vijfde ruimte op deze etage aanwezig de recent vernieuwde badkamer met toegang tot de was- en cv ruimte met Velux dakraam. Ook hier in de badkamer zo’n geweldig balkondakraam met hardhouten trapje aanwezig, er is een inbouwcloset, een flinke inloopdouche met glazen schuifdeur, dubbele wastafel met onder en zijkast en spiegel waarboven een spot en dubbele wandcontactdoos. Vaste kast geeft extra bergruimte.

Welke zaken heeft de eigenaar aangebracht om dit pand te maken zoals het nu is.
Isolerende maatregelen:
Alle kozijnen voorzijde voorzien van hardhouten buitendelen met HR ++ glas.
Buitengevels in de spouw van 8 cm nageïsoleerd in 2019, voorzien van PUR schuim. Alle andere kozijnen in het pand zijn ook voorzien van HR ++ glas.
Alle plafonds gehele pand zijn voorzien van extra isolatie door middel van 80 mm steenwol, plafond grote ruimte voorzijde isolatie niet bekend.
Alle dakvlakken buitenzijde zijn geïsoleerd, platte daken door 60 mm schuim, schuine daken door 90 mm riet onder de pannen. Recent (2019) zijn de platte daken b.g achter aanbouw met uitzondering van de bergruimte aan de binnenzijde geïsoleerd met 80 mm steenwol waaronder een dampdichte folie en afgewerkte gipsplaten met sierrand. Vloerisolatie begane grond niet bekend, waarschijnlijk een paar cm Tempex.

Alternatief voor gebruik cv installatie:
Er zijn in 2018 twee pellet kachels geplaatst, een op de b.g en een in de woonkeuken. Beide kachels in samenwerking met twee infrarood radiatoren zorgen ervoor dat de cv installatie vrijwel niet gebruikt wordt. De pellet kachel op de b.g verwarmd twee ruimtes tegelijk. De kosten met pellets verwarmen zijn circa 30 % van de kosten voor verwarmen met gas. Huidige bewoner verwarmd dus de badkamer eigenlijk nooit, een derde infraroodpaneel kan hier gemakkelijk worden geplaatst.
In 2016 zijn op het dakterras en het achter gelegen schuine dakvlak met vergunning 10 zonnepanelen geplaatst, opbrengst gemiddeld 2500 kwh per jaar

Wat is er de afgelopen in 2019 en 2020 aan het pand gedaan:
Begane grond (met uitzondering van de gang) wanden en plafonds opnieuw afgewerkt.
Deels ramen aan de achterzijde en de voorzijde voorzien van een tweede dubbel glas laag.
Keuken vernieuwd op de b.g, klein aanrechtblok met vaatwasser, spoelbak en close in boiler, pvc vloerbekleding aangebracht.

Op de etage is in 2019 de separaat gelegen keuken samengetrokken met de eetkamer, nu dus een ruime woonkeuken. Er is een airco unit geplaatst.
De keuken komt van CVT, heeft een speciaal composite dun werkblad en is voorzien van een Quooker en de nieuwste energiezuinig apparatuur. In het werkblad van het kookeiland zit een kolom met stopcontacten weggewerkt. De afzuigkap is geïntegreerd in het plafond en heeft twee koolstoffilters en gewone filters. De gezuiverde lucht wordt naar de overloop naast de woonkeuken geblazen en zorgt zo in de winter voor een mooie warmteverdeling naar de zitkamer. Onder de op afstand bedienbare afzuigkap een 5-6 pits inductie kookplaat met boost functie. Alle apparatuur is van Siemens. Er zijn ruim voldoende wandcontactdozen aanwezig.

Het dakterras is aangepakt, nieuwe plantenbakken rondom met op de bodem 10 cm tempex, daarover 10 cm hydrokorrels, potgrond, bewaterings installatie en beuken haag, Hedera en andere planten.
Erfscheiding rondom vernieuwd, betonijzernetten en gegalvaniseerde netten boven de plantenbakken aangebracht.
Nieuw hekwerk van hoogwaardige kwaliteit geplaatst, trap om niveauverschil te overbruggen vernieuwd.
Zonnescherm geplaatst met windbeveiliging, uitval 3,5 m.

Tweede en derde etage.

De badkamer is vergroot met een inloopdouche met speciale wanden en douchevloer, instap hoogte is er niet. Luxe regendouche met handdouche van Grohe. Er is een speciaal behang aangebracht met zee en strand tafereel. De vloer is opnieuw bekleed, deels over een tegelvloer en hout met speciale pvc tegels met isolerende onderlaag. Er zijn nog voldoende tegels aanwezig om de vloer van de was cv ruimte ook te beleggen. De badkamer is geheel opnieuw geschilderd.
De ruimste slaapkamer is voorzien van inbouwkasten, vanuit een diepe kast is een entree gemaakt middels een klap-scharniertrap naar een geheel nieuw gemaakte vliering met veel aflegruimte, voorzien van vloerbedekking, Velux dakraam en sensorlamp.
De ruimste slaapkamer is geschilderd, er is een geïntegreerde tv aansluiting aangebracht.
In 2002 zijn de dakpannen en de onderliggende oude panlatten van het pand gehaald, de riet isolatielaag is waar nodig verbeterd, er is een dampdoorlatende waterdichte folie aangebracht, daarover nieuwe panlatten, aansluitingen naar belendingen zijn voorzien van nieuw ingeslepen loodslabben, dezelfde pannen en vorsten weer teruggelegd.

Algemene informatie:

Het pand is een Rijksmonument, vooral om de prachtige gevel en het dakvlak met de originele pannen.
De gevelornamenten zijn door beeldhouwer Charles Vergouwen gerestaureerd omstreeks 2012, o.a. drie ontbrekende trossen zijn bijgemaakt en opnieuw aangebracht.
Het glas in lood begane grond is in 2002 deels vernieuwd en aangevuld door Cattenstart. Er waren nog twee originele ramen aanwezig, die hebben als voorbeeld gediend voor de rest.
De hoge brede binnendeuren met de drie bossing panelen en extra tussendorpels zijn al vanaf het bouwjaar aanwezig.
De gehele voorgevel is voorjaar 2020 geheel geschilderd, de kleur is lichter gemaakt, er zijn twee nieuwe lagen verf aangebracht door Gerard van Berkel schilderwerken. Om de zeven jaar moet er geschilderd worden. De achter gevels zijn in 2019 geheel opnieuw geschilderd.
Eind 2019 is er spouwisolatie ingespoten door Pluimers isolatie bedrijf. Omdat de gevels van dit pand zijn opgebouwd uit een 21 cm dikke buitenmuur, een dus nu gevulde spouw van 8 a 9 cm en dan en 11 cm dikke binnenmuur, is het zowel in de zomer als de winter zeer aangenaam in het pand. De zachte binnenmuren accumuleren heel goed vocht en geluid, maar verzorgen tegelijk een aangenaam binnenklimaat waarbij het in de zomer lang lekker koel blijft binnen en in de winter na het begin van de stookperiode er maar weinig energie wordt gebruikt om de temperatuur op peil te houden.
Tenslotte, alle binnenramen zijn van brandwerend veiligheidsglas, gelaagd of blank draadglas. Het pand is op elke etage naar de trapopgang voorzien van een tochtdichte raampartij met een deur, waardoor de brandveiligheid enorm is toegenomen, in 2015 is de zinken gootbekleding voorzijde vernieuwd, de platte daken zijn in 2002 vernieuwd (bitumen) en daarna afgedekt met of grint en/of hardhouten beplanking. Onderhoud van het pand is zowel binnen als buiten geheel op peil en zal de komende jaren weinig of geen uitgaven vergen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 820.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.417
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880
Specifiek
Monument
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
240 m²
Overige inpandige ruimte
24 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
65 m²
Externe bergruimte
3 m²
Perceel
163 m²
Inhoud
1.050 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 2 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen, een vliering en een kelder
Voorzieningen
Airconditioning, alarminstallatie, buitenzonwering, dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, TV kabel en zonnepanelen

Energie

Energielabel
Niet verplicht
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, HR-glas, muurisolatie, vloerisolatie en volledig geïsoleerd
Verwarming
Cv-ketel, elektrische verwarming en pellet burner
Warm water
Cv-ketel en elektrische boiler
Cv-ketel
Nefit Hr combi (gas gestookt combiketel uit 2002, eigendom)

Kadastrale gegevens

TILBURG M 9732
Kadastrale kaart
Oppervlakte
163 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In centrum en in woonwijk
Tuin
Achtertuin en zonneterras
Zonneterras
64 m² (8 meter diep en 8 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het westen
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig en frans balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwde stenen berging
Voorzieningen
Verwarming en stromend water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren en parkeervergunningen
Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.