• Verkocht

Koningin Wilhelminalaan 517 2274 BD Voorburg Voorburg Noord noord

Uitgelichte kenmerken

  • 216 m² wonen
  • 303 m² perceel
  • 5 slaapkamers
€ 765.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
14 april 2021
Verkoopdatum
6 mei 2021
Looptijd
3 weken

Omschrijving

***** Koningin Wilhelminalaan 517 te Voorburg *****

(For English, see below)

Wat een prachtig karakteristiek 6-kamer familiehuis is dit toch!
Dit royale hoekherenhuis uit 1923 heeft een woonoppervlakte van ca. 216m², is zeer centraal gelegen op de grens met Den Haag en verkeert in een zeer goede staat. Veel originele bouwkenmerken zijn nog aanwezig, zoals de erkers, de hoge ramen en een vestibule met een statige brede vierkante hal met granito vloer. De royale woonkamer (ca. 45m²) met erker en serre-aanbouw, de ruime keuken, de vijf ruime lichte slaapkamers en de sanitaire ruimtes zijn allen voorzien van veel ramen en zijn erg zonnig en licht. Veel kamers hebben nog het mooie originele plafond met sierelementen en het originele glas in lood in de woonkamer is ingezet in dubbel glas. Tijdens een bezichtiging valt direct op dat het huis de afgelopen decennia met veel liefde en zorg onderhouden is, waarbij de bijzondere sfeer van het huis op een zeer geslaagde wijze samenkomt met het hedendaagse comfort. Het ruime perceel van 303m² eigen grond is mooi verdeeld aan drie zijden. Hier heb je de gehele dag privacy en zon, of als je dat liever hebt, schaduw. Kortom, een prachtig sfeervol en klassiek hoekpand op een ruim perceel, gunstig gelegen en met een fijne voor- zij- en achtertuin.

Ligging:
De ligging van dit pand aan de Koningin Wilhelminalaan is gekenmerkt door royaal opgezette herenhuizen afgewisseld met eengezinswoningen. De locatie is zeer centraal. Winkels, OV, uitvalswegen, scholen, zwembaden en kinderopvangcentra zijn allen binnen handbereik. Het Julianaplein en de Theresiastraat in het Bezuidenhout zijn gelegen op slechts 5 minuten lopen en er zijn tevens leuke delicatessenwinkels en koffiecorners om de hoek Iets verderop treft u de gezellige Herenstraat en de splinternieuwe “Mall of the Netherlands”. In de directe omgeving bevinden zich ook verschillende parken en speeltuinen. Basisschool De Parachute is gelegen op korte loopafstand. Binnen 10 minuten fietsen bent u in het historisch centrum van Voorburg, zit u op het Plein in Den Haag, bent u in centrum Delft of loopt u op de boulevard aan het Scheveningse strand. Aan openbaar vervoer geen gebrek. In de straat is een halte van bus 45 en die heeft een directe verbinding met Den Haag CS. Station Laan van NOI is op 5 minuten lopen voor een directe verbinding naar Rotterdam, Amsterdam en Leiden. Binnen enkele minuten bent u op de A12, A4, A44 of A13.

Indeling:
Voortuin, entree middels een prachtige brede voordeur naar de vestibule met garderoberuimte en glazen tochtdeuren met klapscharnieren naar de mooie lichte vierkante hal met originele granito vloer, fraaie bordestrap en toegang tot ruime toiletruimte en grote koele provisiekast. Via de hal kom je ook in de eigenzinnig ingerichte, maar vooral heel lichte zeer volledige keuken o.a. voorzien van een 4-pits gaskooktoestel met afzuigkap, zeer veel kastruimte en grote hoge ramen met uitzicht op de achtertuin en deur naar de achtertuin. Er ligt een donkere houten vloer en de helderwitte tegels en kastdeuren rondom maken het plaatje af.
Royale woonkamer (ca. 45m²) met mooie erker aan de voorzijde met glas-in-lood ramen, serre-aanbouw aan de achterzijde en een prachtig hoog plafond met originele ornamenten. De frisse pastelkleur van de marmeren vloer voorzien van vloerverwarming maakt het, net als de ruime aangebouwde serre, nog ruimtelijker. De serre biedt een heerlijk rustpunt met uitzicht op de tuin zonder inkijk omdat de tuin aan de zijkant en achter volledig is afgeschermd door leylandii’s. Tijdens de frissere avonden en een sfeervolle winterdag zorgen de twee open haarden (op gas) voor knusse behaaglijkheid.
De tuin is gelegen aan de voor- zij en achterzijde van de woning. Door de schuur aan de voorkant en de hoge heg aan de zij- en achterkant is er veel privacy. In de voortuin liggen rubbertegels voor ravottende kinderen en aan de zijkant betonnen tegels om bv badminton te spelen of in het voorjaar aan het einde van de werkdag nog net een staartje zon mee te pakken bij het drinken van een kopje thee. In de achtertuin is hout gecombineerd met grind. Bloemen en boompjes bevinden zich in losse bakken. Door de vorm van de tuin kan iedereen altijd met zon of schaduw meedraaien zodat je in de ochtend in het zonnetje kunt ontbijten en koffie drinken, dan bij het heetste deel van de dag de schaduw kunt opzoeken en in de namiddag en avond een heerlijk plekje kunt opzoeken met een glas wijn of een gezellig gedekte tafel.

Eerste verdieping:
Vanuit de hal beklim je de fraaie trap met een bordes met -door het grote dubbele raam- uitkijk op de zijtuin, naar de overloop eerste verdieping met separate tweede toiletruimte en trapopgang. Het kobaltblauw van de prachtig vormgegeven trapleuning komt terug in de tegeltjesvloer van de overloop en de trapleuning naar de zolder. Grote moderne badkamer aan voorzijde voorzien van een donkere stenen vloer met vloerverwarming, een duo-ligbad, een tweepersoons wastafel en een ruime inloopdouche. In een afgescheiden deel treft u de wasmachine- en drogeraansluiting. Ook bevindt zich hier vanaf ca 2.00 hoogte een groot raam waardoor je al douchend van het zonnetje (en ‘s nachts van de maan) kunt genieten. Grote ouderslaapkamer (1) aan de voorzijde met originele houten vloer en een prachtig origineel plafond met ornament. Door de erker die vanaf borstweringshoogte uit ramen bestaat is het hier altijd heerlijk licht en zonnig. Mooie vierkante slaapkamer (2) aan de achterzijde met originele zwarte marmeren schouw, fraai origineel ornamenten plafond en heerlijk balkon met openslaande deuren, ruime lichte slaapkamer (3) aan achterzijde in L-vorm met 2 hoge schuiframen. Bieden voorzien van een laminaatvloer en alle slaapkamers op deze verdieping hebben een ruime inbouwkast.

Tweede verdieping:
De zeer ruime en fraai vormgegeven overloop van ca 25m² is eigenlijk een zeer fraaie ruimte op zichzelf. Het is een L-vorm met deels schuin dak die is ingedeeld in een werkruimte met een wastafel en een praktische ruimte voor bijvoorbeeld een kitchenette of een leeshoek. Beide ruimtes beschikken over een, door zijn een bijzondere vorm, vrolijk stemmend raam. Boven de werkruimte is een dakvenster aangebracht met mogelijkheid voor toegang tot het dak. Ruime lichte slaapkamer (4) aan de achterzijde met twee openslaande ramen, ruime lichte slaapkamer (5) aan achterzijde met grote vaste kast en standplaats CV ketel (Daalderop HR+ 2007).

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1923.
- Prachtige originele details nog aanwezig, zoals ornamenten plafonds, granito vloeren en glas- in-lood.
- Royale woonkamer met serre-aanbouw aan de achterzijde en erker aan voorzijde.
- Vijf ruime lichte slaapkamers.
- Moderne badkamer.
- Woonoppervlakte 216m².
- Gelegen op 303m² eigen grond
- Balkon aan achterzijde.
- Volledig voorzien van dubbel HR glas en dakisolatie.
- Zie plattegrond voor de afmetingen.
- Ouderdomsclausule van toepassing.

Oplevering: In overleg
___________________________________________________________________________________________

***** Koningin Wilhelminalaan 517 in Voorburg *****

What a beautiful characteristic 6-room family home this is!
This spacious corner house from 1923 has a living area of approx. 216m², is very centrally located on the border with The Hague and is in a very good condition. Many original building features are still present, such as the bay windows, the high windows and a vestibule with a stately wide square hall with granito floor. The spacious living room (approx. 45m²) with bay window and conservatory extension, the spacious kitchen, the five spacious bright bedrooms and the sanitary areas are all equipped with many windows and are very sunny and bright. Many rooms still have the beautiful original ceiling with decorative elements and the original stained glass in the living room is used in double glazing. During a viewing it is immediately noticeable that the house has been maintained with great love and care in recent decades, whereby the special atmosphere of the house comes together in a very successful way with contemporary comfort. The spacious plot of 303m² of private land is beautifully distributed on three sides. Here you have privacy and sun all day long, or if you prefer, shade. In short, a beautiful attractive and classic corner building on a spacious plot, conveniently located and with a nice front and back garden.

Location:
The location of this building on the Koningin Wilhelminalaan is characterized by spacious townhouses interspersed with single-family houses. The location is very central. Shops, public transport, roads, schools, swimming pools and childcare centres are all within easy reach. The Julianaplein and the Theresiastraat in the Bezuidenhout are only a 5-minute walk away and there are also nice delis and coffee corners around the corner A little further you will find the cozy Herenstraat and the brand new "Mall of the Netherlands". Several parks and playgrounds can also be located in the immediate vicinity. Primary school De Parachute is located a short walk away. Within 10 minutes by bike you are in the historic center of Voorburg, you are on the Plein in The Hague, you are in the center of Delft or you walk on the boulevard on the Scheveningen beach. There is no shortage of public transport. In the street there is a stop of bus 45 and it has a direct connection to The Hague CS. Laan van NOI station is a 5-minute walk away for a direct connection to Rotterdam, Amsterdam and Leiden. Within minutes you are on the A12, A4, A44 or A13.

Format:
Front garden, entrance through a beautiful wide front door to the vestibule with cloakroom and glass draught doors with folding hinges to the beautiful bright square hall with original granito floor, beautiful landing staircase and access to spacious toilet room and large cool pantry. Through the hall you also enter the quirkily furnished, but above all very light very full kitchen with a 4-burner gas cooker with extractor hood, a lot of cupboard space and large high windows overlooking the backyard and door to the backyard. There is a dark wooden floor and the bright white tiles and cupboard doors all around complete the picture.
Spacious living room (approx. 45m²) with beautiful bay window at the front with stained glass windows, conservatory extension at the rear and a beautiful high ceiling with original ornaments. The fresh pastel colour of the marble floor with underfloor heating makes it even more spacious, just like the spacious attached conservatory. The conservatory offers a lovely resting place overlooking the garden without a view as the garden is completely shielded by leylandii's on the side and rear. During the fresher evenings and an atmospheric winter day, the two fireplaces (on gas) provide cozy comfort.
The garden is located at the front side and rear of the house. Because of the barn at the front and the high hedge on the side and back there is a lot of privacy. In the front garden there are rubber tiles for romping children and concrete tiles on the side to play badminton, for example, or in the spring at the end of the working day just take a tail of the sun with you when drinking a cup of tea. In the backyard, wood is combined with gravel. Flowers and trees are located in loose containers. Due to the shape of the garden, everyone can always turn around with sun or shade so that you can have breakfast and coffee in the morning, then look for the shade at the hottest part of the day and look for a wonderful place in the afternoon and evening with a glass of wine or a cozy set table.

First floor:
From the hall you climb the beautiful staircase with a landing with -through the large double window - look out on the side garden, to the landing first floor with separate second toilet room and staircase. The cobalt blue of the beautifully designed banister is reflected in the tiled floor of the landing and the banister to the attic. Large modern bathroom at the front with a dark stone floor with underfloor heating, a duo bath, a double sink and a spacious walk-in shower. In a separate part you will find the washing machine and dryer connection. There is also a large window here from about 2.00 height so that you can enjoy the sun (and the moon at night) while showering. Large master bedroom (1) at the front with original wooden floor and a beautiful original ceiling with ornament. Because of the bay window that consists of windows from parapet height, it is always wonderfully light and sunny here. Beautiful square bedroom (2) at the rear with original black marble fireplace, beautiful original ornament ceiling and lovely balcony with French doors, spacious bright bedroom (3) at the rear in L-shape with 2 high sliding windows. Offer with laminate flooring and all bedrooms on this floor have a spacious built-in wardrobe.

Second floor:
The very spacious and beautifully designed landing of approx. 25m² is actually a very beautiful space in itself. It is an L-shape with partly sloping roof that is divided into a workspace with a sink and a practical space for, for example, a kitchenette or a reading corner. Both rooms have a cheerfully tuning window due to its special shape. Above the workspace is a roof window with possibility of access to the roof. Spacious bright bedroom (4) at the rear with two french windows, spacious bright bedroom (5) at the rear with large closet and central heating boiler (Daalderop HR+ 2007).

Details:
- Built in 1923.
- Beautiful original details still present, such as ornament ceilings, granito floors and stained glass.
- Spacious living room with conservatory extension at the rear and bay window at the front.
- Five spacious bright bedrooms.
- Modern bathroom.
- Living area 216m².
- Located on 303m² of private land
- Balcony at the rear.
- Fully equipped with double HR glass and roof insulation.
- See floor plan for dimensions.
- Age clause applies.

Delivery: In consultation

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 765.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.542
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, hoekwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923
Soort dak
Samengesteld dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
216 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
5 m²
Externe bergruimte
5 m²
Perceel
303 m²
Inhoud
803 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 2 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Ligbad
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
TV kabel

Energie

Energielabel
C Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas en HR-glas
Verwarming
Cv-ketel, gashaard en gedeeltelijke vloerverwarming
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
2007, eigendom

Kadastrale gegevens

VOORBURG F 4504
Kadastrale kaart
Oppervlakte
303 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin en zijtuin
Achtertuin
88 m² (8,8 meter diep en 10 meter breed)
Balkon/dakterras
Balkon aanwezig

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Isolatie
Geen isolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Parkeervergunningen

Betrokken makelaars

NVM verkoopmakelaar

Makelaarsland

Bel 088-200 2000

NVM aankoopmakelaar

DOEN NVM Makelaars

Bel 070 4400055
Een funda gebruiker (zoeken en aankoop)
Koningin Wilhelminalaan 517
8,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Mike hebben we leren kennen als een betrokken en professionele makelaar die ons prettig en deskundig heeft ondersteund in al onze pogingen om een huis te kopen in deze bijzondere markt. Hij heeft ons ook geholpen met handige adviezen rondom aanpak van gewenste verbouwingen en contacten mbt taxatie, financieel advies en bouwkundige inspectie.
Bereikbaarheid en communicatie
8
Deskundigheid
8
Onderhandeling en resultaat
8
Prijs / kwaliteit
8

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.