• Verkocht

Bareveldstraat 33 9648 GV Wildervank Bareveld

Uitgelichte kenmerken

  • 460 m² wonen
  • 1.200 m² perceel
  • 7 slaapkamers
€ 450.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
24 november 2021
Verkoopdatum
1 januari 2022
Looptijd
5 weken

Omschrijving

Beleggingsobject. In juni 2022 emigreert de eigenaar van dit pand naar Portugal. Om die reden komt zijn Nederlandse vastgoed te koop, bestaande uit een voormalig schoolgebouw (anno 1920), waarin 3 zelfstandige woningen zijn ontwikkeld (3 huisadressen) en een monumentale Oldambtster boerderij (anno 1909), waarin 6 zelfstandige woningen zijn ontwikkeld (6 adressen).

De 3 woningen worden thans verhuurd, de jaarlijkse huurinkomsten zijn NETTO E 28.000 en kunnen jaarlijks worden verhoogd.

De betreffende school, met daarin 3 ruime zelfstandige woningen, staat ten zuiden van het dorp Wildervank, vrijwel op de provinciegrens tussen Groningen en Drenthe, aan de Bareveldstraat 33/33A/33B.

Het gebouw is 20,35 meter breed, 22,75 meter diep en 8,35 meter hoog, het bebouwde oppervlakte is zodoende (ca.) 460 m2. Het perceel is 30 meter breed en 40 meter diep, het grondoppervlakte is zodoende (ca.) 1.200 m2. Het betreft eigen grond, vrij van erfdienstbaarheden. Het terrein bestaat uit enkele oude bomen, plantvakken, gras en halfverharding (rode mijnsteen). Onder de oprit liggen 20 stelconplaten als extra fundatie.

In februari 2022 vertrekt de huurder van woning aan de zuidoostzijde, huisnummer 33A.
Medio juli 2022 vertrekt de huurder van de woning aan de zuidwestzijde, huisnummer 33B.

!! Er komen op korte termijn dus 2 woningen leeg !!

De woning aan de noordzijde heeft reeds 2 ruime slaapkamers op de eerste verdieping, te bereiken via een vaste kwartslag trap. De woning aan de zuidoostzijde heeft een gelijke eerste verdieping (16x8 meter) maar hier zijn op de verdieping (nog) geen slaapkamers of vaste trap gerealiseerd. Die mogelijkheid is er dus wel, er is meer dan voldoende stahoogte onder de hoge kap voor bijvoorbeeld extra 4 slaapkamers. De verdiepingsvloer is daarvoor al constructief afgetimmerd en er is al een trapgat.

De WOZ-waarde van het gebouw (peildatum 1-1-2021) is E395.000.

Over de geschiedenis van dit gebouw:
Het eerste (noordelijke) gedeelte van het schoolgebouw is in 1920 gebouwd, het tweede (zuidelijke) gedeelte en het tussenlid direct daarna. Van 1920 tot 1977 heeft het gebouw gediend als onderkomen voor het regionaal Christelijk onderwijs. Het initiatief voor oprichting van Christelijk onderwijs werd genomen naar aanleiding van grondwetswijziging van 1917, waarin stond dat het bijzonder lager onderwijs “dat aan de bij de wet te stellen voorwaarden voldoet, naar denzelfden maatstaf als het openbaar onderwijs uit de openbare kas (zal worden) bekostigd”, waarmee de basis werd gelegd voor de schoolwet van 1920. Deze school werd gesticht vanuit de regionaal verenigde ‘Christelijk Nationale Scholen’. Qua omvang en bouwstijl allemaal vergelijkbare gebouwen en daarmee vormen deze gebouwen onderling een herkenbaar ensemble. Een gedeelte van deze gebouwen bestaan heden ten dage nog steeds, echter veelal herbestemd voor ander gebruik. Dit gebouw is een onderdeel van dat ensemble en verkeert grotendeels in oorspronkelijke staat. Het gebouw heeft om deze redenen een hoge cultuurhistorische waarde.

Over de architectuur:
Het gebouw is samengesteld uit een noordelijk en zuidelijk bouwdeel met 2 bouwlagen en schilddak, pannen gedekt (Tuile du nord, natuurrood), hoekkepers en nok voorzien van vorsten. Tussenlid als prominent middenrisaliet, bestaande uit 1 bouwlaag en voorzien van horizontale bitumineuze dakbedekking. Aan de achterzijde een uitbreiding, vermoedelijk eind jaren 70, onderdeel van dezelfde hoofddraagconstructie, 1 bouwlaag en voorzien van horizontale bitumineuze dakbedekking. De gevels zijn uitgevoerd met hardgrauw/boerengrauw handvorm metselstenen, vervaardigd uit klei, waarschijnlijk gewonnen en geproduceerd in de provincie Groningen. Het gevelmetselwerk wordt versierd door gevelbanden in een afwijkend metselverband. Vlak gevelvoegwerk, kalkhoudend en licht geborsteld. Gevelhoogte ?5m +peil. Het geheel oogt daarmee robuust, kenmerkend voor deze bouwstijl en waardevol voor de architectuurgeschiedenis. Het middenrisaliet wordt benadrukt middels een prominente horizontale betonnen afdekking, opgelegd in het gevelmetselwerk van het noordelijke en zuidelijke bouwdeel. Op deze betonnen afdekking stonden vroeger de letters ‘CHR. NAT. SCHOOL, vervaardigd in staal, thans niet meer aanwezig.

In het interieur van de school is de hoofdstructuur intact met een hoofdgang die toegang biedt tot de lokalen. De brede centrale gang van het gebouw is voorzien van oorspronkelijke vloertegels met contour band van contrasterende (zwarte) tegels, wandtegels de tot ca. +1m hoogte, tochtportaal (glas) en grotendeels alle oorspronkelijke binnendeuren zijn nog aanwezig. De lokalen zijn voorzien van ca. 5 meter hoge plafonds, waarbij er tijdens de renovatie in 2018 voor is gekozen om de (brandwerende) plafondafwerking aan de bovenzijde van de balklaag te monteren, waar deze oorspronkelijk aan de onderzijde van deze balklaag heeft gezeten. De hoogte van de oorspronkelijke ramen, ca. 3,5 meter, is tijdens de renovatie in de gevels teruggebracht.

De vraagprijs van het geheel is E 450.000 k.k. Voor dit bedrag krijgt de koper een groot gedeelte van de aanwezige meubels erbij, want de woningen worden (deels) gemeubileerd verhuurd.

Bezichtigingen dienen vooraf te worden afgestemd, de eigenaar stelt het niet op prijs als huurders rechtstreeks door belangstellenden worden benaderd en/of het terrein zonder overleg wordt betreden.

Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee en zijn soms ter overname.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten. In dit kader merken wij op dat het Ministerie van VROM bij de basisregistraties een afwijking van 15% toelaatbaar acht. Wij gaan uit van eenzelfde toelaatbaar verschil. Hierbij zijn geen interpretatieverschillen in meegenomen. Deze kunnen leiden tot een extra verschil.

Alle genoemde maten en jaartallen zijn circa en zuiver indicatief.
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een 'ondertekende koopovereenkomst'.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

De koopakte betreft een standaard-NVM koopovereenkomst met een aantal aanvullende artikelen, zoals:
- ouderdomsclausule (bij woningen ouder dan 20 jaar)
- asbestclausule (bij woningen van voor 1993)
- notarisclausule (maximum aan kosten voor verkoper en tijdsbepaling)
- meetclausule (aansprakelijkheid verkoper en makelaar)
- voorbehoud akkoord hypotheekbank verkoper (indien van toepassing)
- niet-bewonersclausule (uitsluitend indien van toepassing)
- overige clausules voor zover van toepassing

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 450.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 978
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
460 m²
Perceel
1.200 m²
Inhoud
1.250 m³

Indeling

Aantal kamers
13 kamers (7 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
3 douches en 3 toiletten
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Airconditioning, buitenzonwering, glasvezelkabel en TV kabel

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel en gehele vloerverwarming
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Gas gestookt combiketel, eigendom

Kadastrale gegevens

WILDERVANK F 3474
Kadastrale kaart
Oppervlakte
1.200 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Betrokken makelaar

NVM verkoopmakelaar

Makelaar1 Internetmakelaar

Bel 013 8200905

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.