• Verkocht

Serenade 8 1507 VL Zaandam Westerwatering

Uitgelichte kenmerken

  • 97 m² wonen
  • 135 m² perceel
  • 3 slaapkamers
€ 450.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
18 maart 2022
Verkoopdatum
27 maart 2022
Looptijd
9 dagen

Omschrijving

Op eigengrond gelegen eengezinswoning (bouwjaar 2000) met lichte vide, een voortuin op het zuiden en een zeer diepe achtertuin van meer dan 12 meter in de kindvriendelijke wijk Westerwatering te Zaandam! Deze leuke tussenwoning van ca. 96,5m² is voorzien van 3 slaapkamers. Hier geniet u van rust, ruimte en natuur; want aan het einde van uw straat wandelt of sport u dichtbij huis op het Westerwindpad met uitzicht op de weilanden en het natuurgebied Westzijderveld. Parkeren doet u gratis in de straat. Deze eigentijdse tussenwoning ligt op ca. 10 min. loopafstand van het centrum van Zaandam en dichtbij alle nodige voorzieningen en uitvalswegen o.a. naar Amsterdam. Uw woning? Klik dan direct op de blauwe tekst rechts boven: 'Plan een bezichtiging' of bel mij. U bent van harte welkom!

OMGEVING:
- Een mooi gelegen, bijzondere tussenwoning in de kindvriendelijke buurt Westerwatering te Zaandam in Zaanstad. In de brede straat kunt u vrij parkeren voor de deur.
De straat wordt alleen gebruikt voor bestemmingsverkeer en is daarom zeer rustig. De buurt heet Westerwatering en valt binnen wijk 23 Nieuw West te Zaandam.
- De woning ligt op loopafstand van de vrij nieuwe Albert Heijn supermarkt, trein- en busstation Zaandam, de Pathé bioscoop en de gezellige winkels aan de Gedempte gracht, de restaurants en kroegen op de Dam en vlakbij het bekende Zaantheater. Ook kinderdagopvang basisscholen en het Euro college zijn in de buurt.
- Sporten doet u hier lekker buiten op het water of Westerwindpad. U heeft ook de keuze uit verschillende sportscholen (bv: Personal fitness waar ze ook leuke groepslessen aanbieden en het is op loopafstand van Serenade 8), 2 zwembaden en nog meer sportclubs in Zaandam en omgeving.
- Het Westerwindpad grenst aan de weilanden waarover u vanaf uw tuin en balkon en het einde van de straat uitkijkt. U kunt hier zo naartoe wandelen en u heeft direct een heerlijk uitwaai gevoel. Huur er in de zomer een kano of ga lekker hardlopen of schaatsen in een strenge winter, terwijl u geniet van het uitzicht op Westzaan aan de horizon.

BEREIKBAARHEID:
De bereikbaarheid is prima; zowel met openbaar vervoer als per auto of fiets. Binnen ca. 9 minuten lopen bent u op het station van Zaandam en binnen ca. 12 treinminuten staat u in hartje Amsterdam. Schiphol is met de trein binnen 20 minuten bereikbaar. Uw auto parkeert u gratis op uw eigen erf of in de straat. Met de auto bent u zonder vertraging in ca. 18 minuten in Purmerend, in ca. 17 minuten bij Verkeersplein Noord, Velsen-Noord en via de A10 zonder vertraging in ca. 19 minuten bij Station Amsterdam Centraal.

Snelfietsroute Zaandam – Amsterdam:
Het traject van de snelfietsroute Zaandam – Amsterdam loopt via Amsterdam Noord en de pier van de NDSM-pont, waar u de pont naar Amsterdam Centraal Station kunt nemen. De pont doet er ca. 15 min. over.
- U kunt ook via de gewone fietsroute vanuit Zaandam de pont vanaf de Hemkade naar de Hemweg in Amsterdam nemen. Als u bijvoorbeeld in Amsterdam West moet zijn. Afhankelijk van uw bestemming kan deze route dus sneller zijn.

INDELING:
- Begane grond:
+ Voortuin op het zuiden;

+ Prettige entree; hal met keurige meterkast; trapopgang; separaat toilet met fontein; tuin gerichte woonkamer met schuifpui en de oorspronkelijk keuken uit ca. 2000 met een 4-pits gaskookplaat, oven, afzuigkap, koel-/vriescombinatie en recent vervangen tweedehands combimagnetron.

+ Via de schuifpui betreedt u de onderhoudsarme, betegelde achtertuin van meer dan 12 meter diep op het noorden. Wegens de diepte van de tuin valt er met name namiddagzon op het verhoogde terras. Zet hier bijvoorbeeld uw heerlijk loungeset of buiten eethoek neer en start met genieten van uw eigen tuin, met bijvoorbeeld een drankje en/of hapje en/of een BBQ.

+ Een van de buren gaat waarschijnlijk binnenkort uitbouwen. Uitbouwen is toegestaan conform de geldende regels van Gemeente Zaanstad. Nu we het toch over verbouwen hebben ook een 2e verdieping erop laten bouwen is toegestaan met een omgevingsvergunning. Beiden verbouwingen zorgen natuurlijk voor een enorme meerwaarde van de woning.

1e verdieping: hier ligt modern laminaat en zijn alle wanden en plafonds wit.
De overloop biedt toegang tot de 3 slaapkamers; waarvan twee aan de achterkant (tuinzijde) een eenpersoon slaapkamer of door het plaatsen van een stapelbed ook mogelijk voor twee kinderen; en een tweepersoonsslaapkamer; bergkast met de wasmachineaansluiting, gehuurde cv-ketel opstelling (zie Bijzonderheden) uit 2013 en de WTW-installatie (warmte terugwin installatie) uit ca. 2000. De WTW wordt 23-03-2022 schoongemaakt en nagekeken (de verkoper kan geen garantie geven dat de WTW hierna naar behoren functioneert); aan de voorzijde bevinden zich nog een grote lichte slaapkamer met een architectonisch speelse vide bij de enorme raampartij en de keurige badkamer met ligbad inclusief net nieuwe doucheslang en douchekop en wastafelmeubel met voor u daarin nieuw geplaatste spotjes.

BIJZONDERHEDEN:
• Bouwjaar ca. 2000
• Woonoppervlakte ca. 96,50m² BBMI conform ingemeten**
• Inhoud ca. 334,89m³ BBMI conform ingemeten**
• Perceeloppervlakte ca. 135m² eigen grond; volgens het kadaster
• Rechts aan het einde van de straat prachtig vrij uitzicht op water en weilanden van het Westzijderveld.
• De diepe onderhoudsarme achtertuin kan aan het einde van de dag de zon, op het verhoogde terras, verwelkomen. Heerlijk genieten met een drankje, hapje en/of uw BBQ.
• Ca. 10 min. lopen naar Zaandam centrum
• Badkamer met o.a. een ligbad
• Energielabel: B
• Cv-installatie: Remeha Avanta 28C CW 4 – gehuurd sinds 2013 van Energiewacht Groep -ESSENT met onderhoudscontract tot 1 juli 2026. Uw keuzes bij aankoop van de woning zijn:
-1) U kunt het resterende huurcontract overnemen voor € 40,95 per maand (huurprijs van 2022). Of
-2) U kunt het eigendom van de Cv-installatie afkopen voor ca. € 725,16. Of
-3) U kunt de huidige eigenaar de huurovereenkomst per maand laten opzeggen voor de overdracht. Tegen betaling van ca. € 150,00 demontagekosten en indien verreist ook € 75,- administratiekosten.
• Oplevering in overleg; bij voorkeur op korte termijn
• Notaris keuze koper, wel in Zaandam of Koog aan de Zaan*

* Graag willen wij u erop attenderen dat u, indien u de koper wordt, binnen 2 werkdagen na het bereiken van de mondelinge overeenstemming in zake de koopsom en de voorwaarden, een notaris dient aan te wijzen in de omgeving van het verkochte in Zaandam opdat uiterlijk 1 week na de mondelinge overeenstemming de koopovereenkomst ondertekend kan worden. Indien koper binnen deze periode geen notaris heeft aangewezen, heeft verkoper het recht deze aan te wijzen. Een mondelinge overeenstemming tussen de particulier verkoper en een particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst als de particulier verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend.

In de koopovereenkomst zal o.a. een ‘Niet zelf bewoond clausule’ (de eigenaar had de woning vanaf 2015 tot voorkort verhuurd) en een ‘Ouderdomsclausule’ worden opgenomen. Deze laatste omdat de bouwgaranties zijn vervallen en zaken na ca. 21 jaar gebruik slijtage kunnen vertonen. Hieronder vallen met nadruk ook alle installaties waaronder onder anderen de WTW-installatie (warmte terugwin installatie) uit ca. 2000.

** Deze informatie is door Douwes Makelaardij met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten van de woning zijn BBMI (Branche Brede Meet Instructie) conform ingemeten door derden. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (VastgoedPro-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankoopmakelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

**** ENGLISH BELOW ****

Modern single-family home (built in 2000) with a bright loft, a south-facing front garden and a very deep backyard of more than 12 meters in the child-friendly Westerwatering district in Zaandam! This nice terraced house of approx. 96.5m² has 3 bedrooms. The layout is very pleasant and if your wishes grow, the house can grow with you due to the extension and/or construction options. Here you can enjoy peace, space and nature; because at the end of your street you can walk or do sports close to home on the Westerwindpad with a view of the meadows and the Westzijderveld nature reserve. You can park for free in the street. This contemporary terraced house is located about 10 minutes walking distance from the center of Zaandam and close to all necessary amenities and roads, including to Amsterdam.

SURROUNDINGS:
- A beautifully located, special terraced house in the child-friendly neighborhood Westerwatering in Zaandam in Zaanstad. In the wide street you can park for free in front of the door.
The street is only used for local traffic and is therefore very quiet. The neighborhood is called Westerwatering and falls within district 23 Nieuw West in Zaandam.
- The house is within walking distance of the fairly new Albert Heijn supermarket, Zaandam train and bus station, the Pathé cinema and the cozy shops on the Gedempte canal, the restaurants and bars on Dam Square and close to the famous Zaantheater. Childcare primary schools and the Euro college are also nearby.
- You can enjoy sports here outside on the water or Westerwindpad. You can also choose from different gyms (eg: Personal fitness where they also offer fun group lessons and it is within walking distance of Serenade 8), 2 swimming pools and more sports clubs in Zaandam and the surrounding area.
- The Westerwindpad borders the meadows over which you look out from your garden and balcony and at the end of the street. You can easily walk here and you immediately have a wonderful breath of fresh air. Rent a canoe in the summer or go for a run or ice skate in a harsh winter, while enjoying the view of Westzaan on the horizon.

ACCESSIBILITY:
The accessibility is fine; both by public transport and by car or bicycle. Within about 9 minutes walking you are at Zaandam station and within about 12 minutes by train you are in the heart of Amsterdam. Schiphol can be reached by train within 20 minutes. You can park your car for free in your own yard or in the street. By car you are in Purmerend in about 18 minutes without delay, in about 17 minutes at Traffic Square Noord, Velsen-Noord and via the A10 without delay at Amsterdam Central Station in about 19 minutes.

Fast cycling route Zaandam – Amsterdam:
The route of the fast bicycle route Zaandam – Amsterdam runs via Amsterdam Noord and the pier of the NDSM ferry, where you can take the ferry to Amsterdam Central Station. The ferry takes about 15 minutes.
- You can also take the ferry from the Hemkade to the Hemweg in Amsterdam via the regular bicycle route from Zaandam. For example, if you need to be in Amsterdam West. Depending on your destination, this route may therefore be faster.

LAYOUT:
- Ground floor:
+ South-facing front garden;

+ Pleasant entrance; hall with neat meter cupboard; staircase; separate toilet with fountain; garden-oriented living room with sliding doors and the original kitchen from ca. 2000 with a 4-burner gas hob, oven, extractor hood, fridge/freezer combination and a second-hand combi microwave.

+ Through the sliding doors you enter the low-maintenance, tiled backyard of more than 12 meters deep on the north. Due to the depth of the garden, afternoon sun mainly falls on the raised terrace. For example, place your lovely lounge set or outdoor dining area here and start enjoying your own garden, for example with a drink and/or snack and/or a BBQ.

+ One of the neighbors will probably be expanding soon. Expansion is permitted in accordance with the applicable rules of the Municipality of Zaanstad. While we are talking about renovation, having a 2nd floor built on top is also allowed with an environmental permit. Both renovations naturally provide an enormous added value to the house.

1st floor: here is modern laminate and all walls and ceilings are white.
The landing provides access to the 3 bedrooms; of which two at the back (garden side) a single bedroom or by placing a bunk bed also possible for two children; and a double bedroom; storage cupboard with the washing machine connection, rented central heating boiler (see details) from 2013 and the heat recovery system (heat recovery system) from approx. 2000. The heat recovery system will be cleaned and checked on 23-03-2022 (the seller cannot guarantee that the WTW functions properly thereafter); at the front there is another large bright bedroom with an architecturally playful loft near the huge windows and the neat bathroom with bath including just new shower hose and shower head and washbasin furniture with newly placed spotlights for you.

PARTICULARITIES:
• Year of construction approx. 2000
• Living area approx. 96.50m² BBMI in accordance with measurements**
• Content approx. 334.89m³ BBMI according to measured**
• Plot area approx. 135m² own land; according to the land registry
• Right at the end of the street, beautiful unobstructed view of water and meadows of the Westzijderveld.
• The deep low maintenance rear garden can welcome the sun at the end of the day, on the raised terrace. Enjoy with a drink, snack and/or your BBQ.
• Approx. 10 min. walk to Zaandam center
• Bathroom with, among other things, a bathtub
• Energy label: B
• Central heating installation: Remeha Avanta 28C CW 4 – leased since 2013 from Energiewacht Groep -ESSENT with a maintenance contract until July 1, 2026. Your choices when purchasing the house are:
-1) You can take over the remaining lease for € 40.95 per month (rental price of 2022). Or
-2) You can buy off the ownership of the central heating system for approx. € 725.16. Or
-3) You can have the current owner cancel the rental agreement per month before the transfer. Against payment of approximately € 150.00 dismantling costs and, if required, also € 75 administration costs.
• Delivery in consultation; preferably in the short term
• Notary choice buyer, but in Zaandam or Koog aan de Zaan*

* We would like to point out that, if you become the buyer, within 2 working days after reaching the verbal agreement regarding the purchase price and the conditions, you must designate a notary in the vicinity of the sold property in Zaandam.

Please read more important information at the website of Douwes Real Estate.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 450.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 4.639
Status
Verkocht

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, tussenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000
Specifiek
Gedeeltelijk gestoffeerd
Soort dak
Plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
97 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
1 m²
Externe bergruimte
8 m²
Perceel
135 m²
Inhoud
335 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 2 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
Ligbad
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Balansventilatie, schuifpui en TV kabel

Energie

Energielabel
B Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv-ketel
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Remeha Avanta 28C CW 4 (gas gestookt combiketel uit 2013, lease)

Kadastrale gegevens

ZAANDAM K 11786
Kadastrale kaart
Oppervlakte
135 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
Achtertuin en voortuin
Achtertuin
72 m² (12,91 meter diep en 5,58 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noorden bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren

Betrokken makelaars

VastgoedPRO verkoopmakelaar

Douwes Makelaardij

Bel 06-54391040
Edmund Abdoel
Serenade 8
10,0
Ik zou deze makelaar aanbevelen.
Douwes makelaardij met name Hilde vond ik een zeer prettig persoon in de omgang. Wij voelden ons vanaf het eerste gesprek op ons gemak. Bij de meeste makelaars ben je een nummer maar bij Hilde ben je een persoon. De begeleiding was uitstekend en de tips die zij gaf heeft ervoor gezorgd dan ik een goede prijs voor de woning heb mogen krijgen. De verkoopprijs was boven onze verwachting en de snelheid waarbij de woning is verkocht is geweldig. Ik raad een ieder aan om met deze makelaar in zee te gaan. Hilde heel hartelijk dank voor de uitstekende begeleiding en verkoop. Zelfs buiten de kantooruren en in het weekend was je voor ons bezig.
Deskundigheid
10
Lokale marktkennis
10
Prijs / kwaliteit
10
Service en begeleiding
10
Reactie van Douwes Makelaardij
Heel fijn om te vernemen dat u zo tevreden bent over mijn verkoopbegeleiding als verkoopmakelaar van Douwes Makelaardij. Ik vond het ook een eer en ontzettend leuk dat ik met deze woning mijn vierde woning in dezelfde straat mocht bemiddelen. De goede prijs en snelle verkoop kwamen mede tot stand door uw bereidheid om mijn verkoop klaarmaaktips op te volgen. Ik wens u en uw familie heel veel geluk en sta graag voor u of uw bekende klaar als u weer een verkoopmakelaar in Zaandam of Amsterdam nodig heeft. Met vriendelijke groet, Hilde Douwes Douwes Makelaardij www.douwesmakelaardij.nl of mail naar info@douwesmakelaardij.nl

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.