Brinkershof 17 2713 TX Zoetermeer Driemanspolder

  • Verkocht
€ 625.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
9 september 2021
Verkoopdatum
11 maart 2022
Looptijd
6 maanden

Omschrijving

Dit gemeentelijk monument uit 1930, gelegen in het centrum van Zoetermeer achter de historische Vlamingstraat, is als klusobject zeer de moeite waard. De vrijstaande woning heeft een rondom gelegen tuin op een perceel van 1077 m2, waarvan ca. 461 m2 bestemd is als groenbestemming, en beschikt over een grote (werk)schuur met garage. Het object dient grondig gerenoveerd te worden en biedt tal van mogelijkheden voor bijvoorbeeld het uitvoeren van een bedrijf of hobby aan huis.

Interesse:
Ben je geïnteresseerd in dit object, dan kan je bij ons de uitgebreide verkoopdocumentatie opvragen. Wij vragen je dit goed te bestuderen. Als er vervolgens belangstelling is om de woning te bekijken, dan kan een bezichtiging worden aangevraagd.

Historie Gemeentelijk Monument:
Het oorspronkelijke hoofdgebouw is gebouwd in 1914-1915 als dubbele tuinderswoning met naastgelegen meelschuur. Rond 1930 is het object verbouwd en zijn de 2 woningen samengevoegd. De woning heeft architectuurhistorische waarde vanwege de goed bewaarde details zoals het siermetselwerk in de voorgevel, de aangebouwde serre en de glas-in-lood-ramen in art-déco-stijl. Sinds 1970 is de locatie gebruikt door diverse autobedrijven. Naast het perceel staat een monumentale gemetselde schoorsteen, welke geen onderdeel uitmaakt van het verkochte.
De straatnaam Brinkershof verwijst naar de margarinefabriek van Brinkers die van 1915 tot 1968 gevestigd was bij de Van Leeuwenhoeklaan/Vlamingstraat.

Bouwkundige staat:
De woning en de naastgelegen schuur verkeren in een slechte staat. Er moet rekening worden gehouden met een grondige interne en externe renovatie. Er is een asbestinventarisatie uitgevoerd en alle aanwezige asbest is gesaneerd. Het verkennend bodemonderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van lichte bodemverontreiniging, waarbij geen nader onderzoek noodzakelijk is. De aanwezige bovengrondse tank is verwijderd.

Indeling:
Voortuin, entree, hal met aan de rechterzijde een woonkamer met aangrenzende badkamer. Vanuit de hal is ook de dichte keuken bereikbaar, met vaste kasten, een hal met toilet en achterdeur naar de tuin. Aan de linker kant van de woning ligt de ruime woonkamer-en-suite met erker aan de voorzijde en serre aan de achterzijde. De eerste verdieping heeft een overloop met toegang tot de 6 slaapkamers.
De tuin is rondom gelegen, zuidwest georiënteerd, en geheel naar eigen wens in de richten. Het achterste gedeelte van de tuin (ca. 461m2) is bestemd als 'groen' en mag niet bebouwd worden. Naast de woning ligt de vrijstaande schuur met garage, grote bergvliering en parkeerplaats voor 2 auto's.

Bijzonderheden en details:
- Gemeentelijk monument uit 1930 in het centrum van Zoetermeer
- Vrijstaande woning met naastgelegen schuur, garage en parkeerplaats
- Uniek object, geheel naar eigen inzicht te renoveren en in te richten
- Dient geheel gemoderniseerd te worden
- Er rust een woonbestemming op het perceel voor 1 woning
- ca. 461m2 van het perceel is bestemd als 'groen' en mag niet bebouwd worden
- Asbestsanering heeft plaatsgevonden
- Bodemverontreiniging heeft geen vervolgonderzoek nodig
- Niet-bewoningsclausule van toepassing
- Ouderdoms- en materialenclausule van toepassing
- Voorbehoud toestemming College van B&W Gemeente Zoetermeer
- Projectnotaris van toepassing
- Oplevering in overleg, op korte termijn mogelijk

De informatie is met zorg samengesteld, aan de juistheid kunnen echter geen rechten worden ontleend. De algemene verkoopvoorwaarden staan vermeld op onze website, wij werken conform de Algemene Consumentenvoorwaarden van VBO Makelaar. Heeft u vragen over dit object of over onze dienstverlening neemt u dan gerust contact met ons op.

Kenmerken

Laatste vraagprijs
€ 625.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 3.592
Aangeboden sinds
9 september 2021
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Oppervlakte
174 m² wonen / 1.077 m² perceel
Aantal kamers
9 kamers (6 slaapkamers)
Inhoud
642 m³
Energielabel
G Wat betekent dit?
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Betrokken makelaar

VBO verkoopmakelaar

Verlaan Makelaardij

Bel 079-3620555

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.