Dorpsstraat 139 8899 AG Vlieland

Omschrijving

Een monumentaal pand aan de wadzijde van de Dorpsstraat op waddeneiland Vlieland, bestaande uit twee wooneenheden en een kantoor.

Dit pand staat in het stille gedeelte van de Dorpsstraat, het bestaat uit twee zelfstandig functionerende eenheden met een kantoor. Er mag ook één geheel van gemaakt worden. De tuin ligt op het zuiden en vanaf de verdieping heeft u zicht over de Waddenzee.

Dorpsstraat 139 / 139 A is een rijksmonument en staat in het westelijke gedeelte van de Dorpsstraat. Bij de Vlielanders ook wel bekend als `het stille gedeelte van de Dorpsstraat`, er zijn hier namelijk geen winkels. Het pand staat op 343 m2 eigen grond en heeft een grote tuin op het zuiden.

In de huidige situatie bestaat het uit twee zelfstandig functionerende eenheden, nummer 139 en 139A, beide bestemd voor permanente bewoning.

Dorpsstraat 139 grenst aan de Dorpsstraat en heeft ongeveer 48 m2 woonoppervlakte. De woonkamer met open keuken heeft uitzicht op de Dorpsstraat. In de hal bevindt zich ook de meterkast voor het gehele pand. Achter de trap op de begane grond bevindt zich het toilet. Op de verdieping is een ruime slaapkamer met een badkamer.

Dorpsstraat 139A is eveneens toegankelijk vanuit de Dorpsstraat, er is een toegang over eigen grond naast nummer 139.
Deze woning (met kantoor / atelier) heeft een woonkamer met uitzicht over de tuin en het terras op het zuiden. De woonkamer is L-vormig met een open keuken en een eettafel. Op de begane grond is één slaapkamer, een badkamer (met douche, bad en toilet) en een wasruimte met daarin de cv ketel. In de tuin staat een vrijstaand gebouw wat momenteel als kantoor (10,5 m2) functioneert. Het is echter ook heel geschikt voor gebruik als atelier of hobbyruimte. De ouderslaapkamer bevindt zich op de verdieping, vanuit de slaapkamer is er uitzicht over de Waddenzee. In totaal is er 64 m2 woonoppervlakte.

De eigenaren hebben onlangs een fraai terras laten aanleggen, tezamen met de tuin een heerlijke plek om van de zon en het uitzicht te genieten.

Er zijn meerdere gebruiksvormen voor dit pand:
Uiteraard kan de bestaande situatie voortgezet worden.
In dat gevel kan het zijn dat één eigenaar het geheel koopt maar beide eenheden kunnen ook los van elkaar verkocht worden.
Mocht u daar interesse in hebben laat het ons dan weten.

Het pand kan ook verbouwd worden tot één grote woning, waarbij u het naar eigen wens kunt indelen. Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond heeft u een levensbestendige woonruimte in een fantastische woonomgeving.

Is u interesse gewekt en wilt u meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 395.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
info
€ 3.527
Aangeboden sinds
6 weken
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Oppervlakte
112 m² wonen / 343 m² perceel
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Inhoud
268 m³
Energielabel
Niet beschikbaar
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Woningmarkt Beta

Gem. vraagprijs

Oost-Vlieland

Heel Vlieland

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Gem. vraagprijs per m2

Oost-Vlieland

Heel Vlieland

Niet genoeg data beschikbaar om de gemiddelde vraagprijs / m2 te tonen.

arrow-right Wat betekent dit?
Hulp nodig bij het kopen?

Met een makelaar krijg je meer inzichten in de woningmarkt.

arrow-right Vind een makelaar
Gebaseerd op verkochte woningen in deze buurt in het afgelopen jaar. Meer informatie

Dorpsstraat 139

€ 395.000 k.k.