Langpoort 4 6001 CL Weert Maaspoort

Uitgelichte kenmerken

  • 257 m² wonen
  • 240 m² perceel
  • 5 slaapkamers
Blikvanger Prachtige stadsvilla met een antrekkelijke prijs en verduurzaam actie

Open Huis

  1. Zaterdag 11 februari van 11:30 tot 12:30

Omschrijving

AANTREKKELIJKE PRIJS & VERDUURZAAM ACTIE: Indien er met verkoper een overeenstemming wordt bereikt zal verkoper een bijdrage van € 5000,-- leveren voor het plaatsen van zonnepanelen.

- Stijlvolle jaren ‘30 stadsvilla met veel leefruimte, 5 slaapkamers, 2 luxe badkamers en een prachtige, onder architectuur aangelegde stadstuin.
- Gelegen op een uiterst centrale toplocatie, in hartje centrum Weert.
- In 2003 is het voormalige kantoorpand volledig gerenoveerd naar een riant woonhuis met prachtige authentieke jaren ‘30 details.
- In 2014 zijn de dakpannen, panlatten en dakgoten vernieuwd.
- De woning en tuin zijn door de jaren heen uitstekend onderhouden!
- De vele grote raampartijen met hardhouten kozijnen en isolerende beglazing zorgen voor veel lichtinval en een prachtig contact met buiten!
- De ligging, hoeveelheid ruimte en de bestemming ‘’Centrum’’ maken de woning uitermate geschikt voor een groot gezin en/of wonen met een aan huis gebonden beroep en/of thuiswerken te combineren!
- Het Weerter stadscentrum, NS-Intercitystation en een scala winkel-, zorg-, sport- en horecavoorzieningen liggen vrijwel allemaal binnen handbereik.
- Vanuit de woning is er tevens een goede verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen.

Verkopers aan het woord:
We zijn lang op zoek geweest naar een huis in het centrum van Weert. Voorwaarden voor ons waren dat het een karakteristiek huis moest zijn, net uit de drukte, maar wel op loopafstand van alle centrumvoorzieningen en het treinstation met alle goede Intercity verbindingen.
Toen dit pand in 2003 te koop kwam zijn we dan ook direct gaan kijken. Ondanks dat het toen in gebruik was als advocatenkantoor, werden wij direct gegrepen door de karakteristieke elementen, zoals de trappen, deuren, het kleurrijke glas-in-lood, de en suite deuren, de hoge plafonds, de lichtval in dit huis en vooral niet te vergeten: het schitterende vrije uitzicht en het zicht op de Martinus toren. Ook blijkt dit huis verrassend groter te zijn dan je aan de buitenkant vermoedt.
Onze heerlijke, en verrassend stille tuin ligt op het zuiden en is onder architectuur door Forma Verde zodanig aangelegd, dat als de zon schijnt, je altijd kunt kiezen voor een plaats in de zon of in de schaduw. De indeling van onze tuin zorgt gelijktijdig ook voor een mooie lichtinval in ons huis.
Geen enkel nieuwbouwhuis kan op tegen de charme van een jaren-30 huis, maar tegenwoordig is de energie natuurlijk ook een aandachtspunt. Ons huis heeft energielabel C. Volgens de energieadviseur verandert dit label middels het leggen van zonnepanelen in B, wat zeker erg goed is voor een jaren 30-huis! Onze daken bieden ruimte genoeg hiervoor.
Dat er geen garage aan huis is, vonden we in eerste instantie wel een bezwaar. Echter dit nadeel woog niet op tegen de vele voordelen van dit huis en vooral ook van deze locatie. Daarom hebben wij dit huis gelukkig niet laten schieten. Een garagebox huren wij nu op een paar passen afstand achter ons huis en het in- en uitladen van de auto doen we gewoon voor de deur. Overigens zijn er rondom ons huis voldoende parkeermogelijkheden.
Zowel wij, als onze kinderen en kleinkinderen hebben jarenlang genoten van dit prachtige, sfeervolle huis op deze top locatie. Reden waarom wij dit huis nieuwe bewoners gunnen, is dat wij dichter bij onze kinderen en kleinkinderen willen gaan wonen. Maar er zal zeker een traantje vloeien als wij deze deur voorgoed achter ons dicht trekken.

Indeling:

Begane grond:

Entree:
Vanuit het trottoir is de verhoogd gelegen overdekte entree aan de voorzijde van de woning toegankelijk. De entree kenmerkt zich door de karaktervolle voordeur met glas-in-lood zij- en bovenlichten.

Ontvangsthal:
Ruime ontvangsthal met meterkast, toiletruimte en garderobe. De ontvangsthal is afgewerkt met een tegelvloer (2003), heeft een lichte wandafwerking en is voorzien van een fraai hoog plafond met diverse dubbele inbouwspots. Vanuit de hal zijn de woonkamer, keuken, kelder en trapopgang naar de verdieping toegankelijk. De keuken is toegankelijk middels een stijlvolle houten schuifdeur met glas.

Woonkamer:
De woonkamer bestaat uit een zitgedeelte aan de voorzijde, een centraal TV-gedeelte en een eetgedeelte aan de achterzijde. De woonkamer is afgewerkt met een prachtige houten visgraat vloer en heeft grotendeels een lichte wandafwerking. De wanden zijn deels voorzien van behang. De grote raampartij aan de voorzijde zorgt voor veel lichtinval en een prachtig vrij uitzicht op o.a. de ‘’Sint-Martinuskerk’’. Middels authentieke en suite deuren met glas-in-lood is er toegang tot het TV-gedeelte.

TV-gedeelte:
Het TV-gedeelte is eveneens afgewerkt met dezelfde prachtige houten visgraat vloer, heeft grotendeels een lichte wandafwerking en staat in open verbinding met het eetgedeelte. Het TV-gedeelte is voorzien van TV- en UTP-aansluitingen en biedt voldoende ruimte voor een grote bank en een TV-dressoir.

Eetgedeelte:
Het eetgedeelte biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel met stoelen en staat in open verbinding met de keuken en de rest van de woonkamer. De grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval en een prachtig contact met de stadstuin. Ook het eetgedeelte is afgewerkt met dezelfde houten visgraat vloer en heeft grotendeels een lichte wandafwerking. De wanden zijn deels voorzien van behang. In het eetgedeelte bevindt zich tevens een ingebouwde servieskast met verlichting en glazen deuren.

Keuken (2003):
De keuken is toegankelijk vanuit het eetgedeelte en de ontvangsthal. De keuken is evenals de hal afgewerkt met een tegelvloer (2003) en is ter plaatse van de keuken voorzien van vloerverwarming. De keuken (2003) beschikt over een kook/spoeleiland en een ingebouwde apparatenwand. Het kook/spoeleiland bestaat uit diverse bergkasten, lades, vaatwasser en een werkblad met spoelbak, ingebouwde stopcontacten, bargedeelte en een 5-pits gas-op-glas kookplaat (incl. wokbrander) met bijbehorende bovenhangende afzuigkap. De apparatenwand bestaat uit diverse bergkasten, een fraaie verborgen servieskast met een uittrekbare legplank, een oven, koelkast en een vriezer. Vanuit de keuken is er toegang tot de stadstuin. De te openen raampartij en tuindeur met glas zorgen ook hier voor veel lichtinval en een aangenaam contact met de tuin. De raampartij is voorzien van een zonnescreen.

Toiletruimte:
Geheel betegelde toiletruimte met een hangcloset, fonteintje en een te openen raampje.

Kelder (niet afgebeeld):
Vanuit de hal is er toegang tot de droge en diepe provisiekelder. De kelder beschikt over veel praktische bergruimte.

1e Verdieping:

Overloop:
Middels de karaktervolle met vloerbedekking beklede trappartij is er toegang tot de overloop. De overloop is afgewerkt met vloerbedekking en heeft een kleurrijke wandafwerking. Vanuit de overloop zijn 2 riante slaapkamers, de badkamer en de wasruimte toegankelijk. In de wasruimte bevindt zich tevens een separate toiletruimte.

1e Slaapkamer:
Riante (hoofd)slaapkamer, gelegen aan de achterzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met tweekleurige vloerbedekking, heeft een lichte wandafwerking en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed. De kamer beschikt over een muurkast en is recent voorzien van airconditioning. De getoonde roomdivider is aan de zijde van het bed voorzien van stopcontacten en verlichting. De grote te openen raampartijen zijn voorzien van een zonnescherm. In het eerste gedeelte van de kamer bevindt zich een kleedgedeelte met een vaste maatwerk kledingkast (blijft achter). De vaste maatwerk kledingkast is voorzien van diverse hang- en leggedeeltes en beschikt over veel praktische bergruimte. De getoonde schoenenkast zal ter overname worden aangeboden.

2e Slaapkamer:
Eveneens een zeer riante slaapkamer, ditmaal gelegen aan de voorzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een lichte wandafwerking en geluidsisolerend systeemplafond met diverse inbouwspots. De kamer is recent voorzien van vaste UTP-aansluitingen. De kamer is thans in gebruik als kantoorruimte maar biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed, een extra kledingkast en/of een bureau. De erker zorgt voor een prachtig zicht op o.a. de ‘’Langpoort’’, ‘’Wilhelminasingel’’, ‘’Sint-Martinuskerk’’, ‘’Emmasingel’’ en ‘’Sint Paulusstraat’’. Vanuit de erker is het balkon toegankelijk.

Balkon:
Het balkon is voorzien van een authentieke vlaggenmasthouder en biedt evenals de erker een fraai zicht op diverse straten, gebouwen en kunstbeelden zoals o.a. het oorspronkelijke welbekende ‘’Waaggebouw’’ en ‘’Heilig Hartbeeld''.

Badkamer (2003):
Grotendeels betegelde badkamer met een grote inloopdouche, designradiator en een tweetal vrijhangende moderne wastafels met designkranen, een tweetal bijbehorende spiegelkasten, accessoires en (verwarmde) spiegels met verlichting. De badkamer beschikt tevens over een "Busch-Jaeger’’ inbouw radio. De inloopdouche is voorzien van glazen wanden, inbouwkranen, handdouche en een rainshower. De badkamer is tevens voorzien van mechanische ventilatie en diverse inbouwspots. Vanuit de badkamer is er toegang tot het dakterras. De deur met glas zorgt voor een aangename daglichttoetreding.

Dakterras:
Vanuit de badkamer is het ruime dakterras toegankelijk. Het terras is geheel omheind en afgewerkt met betontegels en grind. Het terras biedt plaats aan de buitenunit van de airconditioning en is voorzien van een zonnescherm. Het dakterras biedt voldoende ruimte voor een zitgelegenheid en heeft een uitstekende zonligging (zuiden).

Wasruimte:
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een praktische wasruimte. De wasruimte is afgewerkt met een marmoleum vloer, heeft een lichte wandafwerking en is voorzien van een geluidsisolerend systeemplafond met diverse inbouwspots. De wasruimte beschikt over een eenvoudige keukenopstelling, bestaande uit diverse boven- en onderkasten, lades en een werkblad met spoelbak. De ruimte beschikt tevens over aansluitingen voor het witgoed. De raampartij zorgt voor veel lichtinval en een aangenaam zicht op de voorliggende omgeving. Vanuit de wasruimte is er toegang tot de separate toiletruimte.

Toiletruimte:
Vanuit de wasruimte is er toegang tot de separate toiletruimte. De toiletruimte is deels betegeld en voorzien van een hangcloset.

Zolderverdieping:

Overloop:
Middels de karaktervolle met vloerbedekking beklede trappartij is er toegang tot de overloop. De overloop is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een kleurrijke wandafwerking en biedt toegang tot de 3e slaapkamer, 2e badkamer en een extra overloop waar zich nog 2 slaapkamers bevinden. Vanuit de extra overloop is de bergzolder toegankelijk. Het speelse plafondpaneel zorgt voor extra veel lichtinval.

3e Slaapkamer:
Ruime slaapkamer, gelegen aan de voorzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een lichte wandafwerking en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een kledingkast. De kamer beschikt over een dakkapel met te openen raampartijen. Vanuit deze kamer is er eveneens zicht op de ‘’Sint-Martinuskerk’’.

Extra overloop:
De extra overloop is toegankelijk middels een deur met glas. De overloop is eveneens afgewerkt met vloerbedekking, heeft een lichte wandafwerking en is voorzien van diverse praktische bergschappen. Vanuit de extra overloop zijn de 4e en 5e slaapkamer toegankelijk. Tevens is er toegang tot de bergkamer en -zolder.

4e Slaapkamer:
Vanuit de extra overloop is er toegang tot de 4e slaapkamer, eveneens ruim en gelegen aan de voorzijde. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een lichte wandafwerking en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en een kledingkast. De kamer beschikt over een praktische nis en een dakkapel met te openen raampartijen. Vanuit deze kamer is er eveneens zicht op de ‘’Sint-Martinuskerk’’.

5e Slaapkamer:
De 5e slaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning. Ook deze kamer is afgewerkt met vloerbedekking en heeft een lichte wandafwerking. De kamer beschikt over een maatwerk kastenwand. De dakkapel met te openen raampartijen is voorzien van een screen t.b.v. zonwering. Vanuit deze kamer is er toegang tot de stookruimte.

Stookruimte (niet afgebeeld):
De stookruimte biedt plaats aan de CV-ketel; ATAG i36ECZ HR (2022). Middels een steektrap is er toegang tot de bergzolder.

2e Badkamer:
Deels betegelde badkamer met een douche, extra toilet en een wastafel. De badkamer heeft grotendeels een lichte wandafwerking en beschikt over diverse inbouwspots. De dakkapel met te openen raampartij zorgt voor een aangename daglichttoetreding.

Bergkamer en -zolder (niet afgebeeld):
Vanuit de extra overloop is er toegang tot de bergkamer en -zolder. De bergkamer beschikt over veel praktische bergruimte. Middels een vaste trap is er toegang tot de bergzolder. Ook de bergzolder beschikt over veel praktische bergruimte en biedt indien gewenst de mogelijkheid voor het realiseren van een extra leefruimte. De zoldervloer is voorzien van isolatie.

Stadstuin:
Vanuit de keuken is er toegang tot de stadstuin. De tuin is aangelegd onder architectuur van “Forma Verde” en bestaat uit diverse zon- en schaduw biedende terrassen, een natuurlijk overdekt terras en diverse plantenborders met prachtige volwassen bomen, planten, struiken en hagen. Het terras aan de woningzijde beschikt over een zonnescherm en is voorzien van een buitenkraan en verlichting. Vanuit het terras is de overdekte achterom aan de rechterzijde van de woning toegankelijk. De tuin is geheel ommuurd, heeft een uitstekende zonligging (zuiden) geniet ondanks de centrale stadsligging een zeer hoge mate van privacy. De tuin beschikt over elektrapunten en is op diverse plaatsen voorzien van sfeervolle directe- en indirecte verlichting. Het natuurlijk overdekte terras wordt overdekt door volwassen platanen en is afgewerkt met bankirai vlonderplanken. Aan weerszijden bevinden zich cortenstalen plantenborders met bamboeplanten en sfeervolle grondspots. Het terras is tevens voorzien van elektrapunten en sfeervolle wandverlichting. Het terras biedt voldoende ruimte voor een loungeset of eettafel met stoelen en geniet veel privacy. Vanuit het terras is er een fraai zicht op de tuin.

Parkeren:
De woning is gelegen in parkeerzone 1, het is mogelijk om hier 2 parkeervergunningen voor aan te vragen, meer informatie is beschikbaar bij de gemeente Weert. De huidige eigenaren huren een garagebox op het achterliggende perceel, bij interesse kan hier naar geïnformeerd worden.

Ligging:
Gelegen op een uiterst centrale toplocatie, tegenover het welbekende ‘’Waaghuis’’, aan het einde van de Langpoort en begin van de Sint Paulusstraat. Het Weerter stadscentrum, NS-Intercitystation en een scala winkel-, zorg-, sport- en horecavoorzieningen liggen vrijwel allemaal binnen handbereik. Vanuit de woning is er tevens een goede verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht - Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 650.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 2.529
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 669.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Villa, halfvrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932
Specifiek
Beschermd stads- of dorpsgezicht
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
257 m²
Overige inpandige ruimte
40 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
28 m²
Perceel
240 m²
Inhoud
1.084 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 2 aparte toiletten
Badkamervoorzieningen
2 douches en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen, een zolder en een kelder
Voorzieningen
Airconditioning, buitenzonwering, glasvezelkabel, mechanische ventilatie en TV kabel

Energie

Energielabel
C Wat betekent dit?
Isolatie
Dubbel glas en vloerisolatie
Verwarming
Cv-ketel en gedeeltelijke vloerverwarming
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
ATAG i36ECZ HR (gas gestookt combiketel uit 2022, eigendom)

Kadastrale gegevens

WEERT S 669
Kadastrale kaart
Oppervlakte
240 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In centrum en vrij uitzicht
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
97 m² (13 meter diep en 8,8 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het zuiden bereikbaar via achterom
Balkon/dakterras
Dakterras aanwezig en balkon aanwezig

Garage

Soort garage
Garagebox
Capaciteit
1 auto

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, parkeergarage en parkeervergunningen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Langpoort 4

€ 650.000 k.k.