• Verkocht onder voorbehoud

Zuiddijk 259 b 1505 DA Zaandam Bomenbuurt

Uitgelichte kenmerken

  • 156 m² wonen
  • 540 m² perceel
  • 4 slaapkamers

Omschrijving

** For English, see below**

LET OP: IN VERBAND MET DE ENORME BELANGSTELLING VOOR DEZE WONING ZULLEN ER GEEN BEZICHTIGINGSVERZOEKEN MEER IN BEHANDELING WORDEN GENOMEN. ER IS REEDS EEN WACHTLIJST...
HET EERDER AANGEKONDIGDE OPEN HUIS ZAL SLECHTS BEZOCHT KUNNEN WORDEN OP AFSRPAAK!! OOK DIT IS REEDS VOLGEPLAND.

PUUR* Wonen in een karakteristieke, geheel gemoderniseerde ruime dijkwoning met magnifieke zeer royale tuin, 'n prachtig buitenverblijf (2019) en bovendien een steiger voor het aanleggen van een boot!
Dat alles in het oude deel van Zaandam, waar karakteristieke panden de boventoon voeren en het water van de VoorZaan en Oude Haven op steenworp afstand zijn gesitueerd. De idyllische Hanenpad-sluis, om 't hoekje gesitueerd, is een van de sluizen die u tegenkomt op de vaarroute van de Zaanse Schans.
Parkeren is geen probleem. In de tuin, afgesloten door een elektrisch hek, is ruimte voldoende voor meerdere voertuigen.

Zuiddijk 259b bestaat uit twee voormalige kleine dijkwoninkjes, die in het verleden zijn samengevoegd tot één woonhuis.
De dijkwoning heeft 156m2 woonoppervlakte; deze is verdeeld over 3 verdiepingen, te weten het onderhuis, de begane grond en de eerste etage.
Het bouwjaar van de woning is 1920 en staat garant voor veel leuke nissen en hoekjes die sfeer-verhogend werken!
Zuiddijk 259b heeft 3 slaapkamers, een royale (nieuwe!) woonkeuken en zeer ruime living..... Gaat u mee naar binnen?

Indeling begane grond:
Via straatniveau komt u via de voordeur in de hal, voorzien van garderobe. De living heeft aan 3 zijden raampartijen en heeft daardoor veel lichtinval gedurende de gehele dag.
De ruime living heeft een eetgedeelte, een lounge-gedeelte rondom de open haard, en een werkplek mogelijkheid met uitzicht over de tuin, thans in gebruik als leeshoek.
De vloer is voorzien van fraai linoleum. De meterkast bevindt zich aan de voorzijde van de woning, weggewerkt tussen 2 ramen (de voormalige entree).
De speelse indeling maakt het een heerlijke lichte verblijfsruimte, tevens voorzien van een pantry onder de spiltrap. Deze laatste is in de living geplaatst en geeft zowel toegang tot het onderhuis als de eerste verdieping.

Indeling eerste verdieping:
Trapopgang naar de eerste etage, hal voorzien van daklicht. Twee ruime slaapkamers aan de voorzijde van de woning, waarvan een slaapkamer met dakkapel aan de voorzijde.
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de derde slaapkamer, thans in gebruik als kleedkamer. De in december 2020 vernieuwde HR cv-ketel is hier geplaatst in een kast achter de deur.
De badkamer is eveneens gelegen aan de achterzijde van de woning en beschikt over een extra brede wastafel, een hangend toilet en een ruime inloopdouche. De raampartij in de achterpui staat garant voor maximale ventilatie mogelijkheid en uitzicht over de tuin en de omgeving.

Indeling onder-huis:
Het onderhuis is zowel via de tuin als via de spiltrap vanuit de woonkamer bereikbaar.
Via de trap komt u in de hal. De kleurrijke, royale toiletruimte bevindt zich aan de rechterzijde en is voorzien van een hangend toilet en een fontein.
Een deur geeft toegang tot de ruime eetkeuken. De moderne keuken (2021) in zwart/witte kleurstelling, met fijn kookeiland, is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals twee inductiekookplaten met werkblad afzuiging, een oven, een combi-oven/magnetron, een boiler en vanzelfsprekend een grote koelkast.
Het is hier heerlijk borrelen en dineren met vrienden aan een grote eettafel, met zicht op de ruime tuin boordevol seizoensbeplanting. Bovendien geven dubbele openslaande deuren toegang tot het terras in de tuin, waardoor ook borrelen, buiten BBQ-en en loungen in groot gezelschap zeker tot de mogelijkheden behoort...
Aansluitend aan de keuken, bevindt zich de ruime bijkeuken, die voorzien is van aansluitingen voor wasmachine en droger en veel bergruimte.

Indeling Bijgebouw:
Wat een prachtig bijgebouw hebben de huidige bewoners hier in 2019 gerealiseerd!
Geheel onderheid, met betonnen fundering en opbouw van gepotdekselde houten rabatdelen.
Het bijgebouw is verdeeld in 3 compartimenten.
Een heerlijke afgesloten tuinkamer; geïsoleerde wanden zorgen hier voor veel comfort, in combinatie met de fijne houtkachel.
De verandakamer in het midden gesitueerd, is af te sluiten middels een fraaie glazen harmonica wand tijdens koudere dagen, maar .....veelal zal hier met vrienden geborreld en gegeten worden bij mooi weer.
Er is een keukenopstelling voorzien van een wateraansluiting en meer dan voldoende ruimte om makkelijk met 10 personen aan te schuiven aan een grote eet-/borreltafel.
Het derde deel van het bijgebouw is de afgesloten (fietsen)berging met meer dan voldoende bergruimte en vanzelfsprekend ook voorzien van elektra-aanslutingen voor het opladen van elektrische fiets of anderszins.
Aan de achterzijde van het bijgebouw ligt een sloot en bevindt zich de hardhouten steiger waar het goed mogelijk is om een boot/sloep aan te leggen.

Tuin:
De tuin van Zuiddijk 259b is aan de straatzijde afgesloten middels een fraai begroeide schutting, alsmede een elektrisch bediend toegangshek.
De tuin is gesitueerd op het noordoosten, echter door de diepte ervan is hier van 's morgens vroeg tot 's avonds laat de zon de vinden!
Het is zeer goed mogelijk om meerdere auto's te parkeren op eigen terrein; de verharde rijstroken zijn reeds aanwezig.
De tuin is voorzien van een fijn terras, grenzend aan de woonkeuken. Leuke seizoensbeplanting zorgt ervoor dat het iedere dag van het jaar een feest is in deze tuin te verblijven.
Een superfijne privéplek, te midden van het oude stadscentrum met vele recreatieve gebruiksmogelijkheden.

Omgeving:
Zuiddijk in Zaandam is een karakteristieke straat bebouwd met dijkhuizen, idyllisch gelegen aan het Hanenpad sluisje en bij een markante in het oog springende witte brug. Maar Zuiddijk 259b is meer dan een fantastische woonplek...
De Zuiddijk zelf biedt een divers aanbod aan winkels; van eettentjes en kapperszaken tot een kook- en kringloopwinkel.
U wandelt binnen enkele minuten naar het centrum van Zaandam, met zijn gevarieerde winkelaanbod, het Zaantheater, diverse restaurants en de bioscoop, bovendien op donderdag en zaterdag een levendige markt.
Recreëeren doet u wandelend langs of varend over de Zaan, fietsend in het nabijgelegen natuurgebied Het Twiske.
Het ' snelle fietspad' naar Amsterdam, zorgt ervoor dat u in minder dan 15 minuten de pont-verbindingen over het Ij kunt nemen.
Ook bevindt in het Zaanse stads centrum het treinstation met directe verbinding naar Amsterdam Centraal, Schiphol, Haarlem en Utrecht.
Vanaf hier bent u binnen 12 minuten op Amsterdam Centraal en met 18 minuten op Schiphol!
Liever met de eigen auto op pad? Binnen een paar minuten bereikt u snelweg A8, die zo aansluit op de A10. Al met al een zeer centraal gelegen locatie.

Bijzonderheden:
- Ruime karakteristieke gemoderniseerde dijkwoning van ca 156m2 woonoppervlakte
- Keuken is geplaatst in januari 2021
- CV ketel, Intergas HRE, is vernieuwd in december 2020
- Rookkanaal aanwezig in de woonkamer, echter nooit gebruikt door de huidige eigenaren
- Bijgebouw is gefundeerd met heipalen
- Nagenoeg geheel voorzien van isolerende beglazing
- Gelegen op eigen grond
- Mogelijkheid tot het aanleggen van een boot aan eigen steiger (gedoogbeleid van Gemeente Zaanstad)

**English Text**

PUUR* Living in a characteristic, fully modernized spacious dyke house with a magnificent very spacious garden, a beautiful country house (2019) and also a jetty for mooring a boat!
All this in the old part of Zaandam, where characteristic buildings predominate and the water of the VoorZaan and Oude Haven is located a stone's throw away. The idyllic Hanenpad-lock, located around just the corner, is one of the locks you will encounter on the Zaanse Schans sailing route.
Parking is no problem. In the garden, closed by an electric gate, there is enough space for several vehicles.

Zuiddijk 259b consists of two former small dike houses, which were merged into one house in the past.
The dyke house has 156m2 of living space; it is spread over 3 floors, namely the basement, the ground floor and the first floor.
The year of construction of the house is 1920 and guarantees many nice niches and corners that enhance the atmosphere!
Zuiddijk 259b has 3 bedrooms, a spacious (new!) Kitchen and a very spacious living room ..... Are you coming inside?

Ground floor layout:
Via street level, you enter the hall with a wardrobe through the front door. The living room has windows on 3 sides and therefore has a lot of light throughout the day.
The spacious living room has a dining area, a lounge area around the fireplace, and a workplace option with a view over the garden, currently used as a reading corner.
The floor has beautiful linoleum. The meter cupboard is located at the front of the house, concealed between 2 windows (the former entrance).
The playful layout makes it a wonderfully light lounge, also equipped with a pantry under the spiral staircase. The latter is placed in the living room and gives access to both the basement and the first floor.

Layout first floor:
Stairs to the first floor, hall with skylight. Two spacious bedrooms at the front of the house, one bedroom with a dormer at the front.
At the rear of the house is the third bedroom, currently used as a dressing room. The HR boiler, which was renewed in December 2020, is placed here in a cupboard behind the door.
The bathroom is also located at the rear of the house and has an extra-wide sink, a hanging toilet and a spacious walk-in shower. The windows in the back wall guarantee maximum ventilation and a view of the garden and the surrounding area.

'Souterrain' layout:
The basement is accessible from the living room both via the garden and via the spiral staircase.
You enter the hall via the stairs. The colourful, spacious toilet room is located on the right-hand side and is equipped with a hanging toilet and a fountain.
A door gives access to the spacious kitchen. The modern kitchen (2021) in black/white colour scheme, including a fine cooking island, is equipped with various built-in appliances, such as two induction hobs with worktop extraction, an oven, a combi-oven/microwave, a boiler and of course a large refrigerator.
Here it is wonderful to have a drink and dine with friends at a large dining table, with a view of the spacious garden full of seasonal plants. Moreover, double French doors give access to the terrace in the garden, so that drinks, outdoor BBQ and lounging in large groups are certainly possible ...
Adjacent to the kitchen is the spacious utility room, which is equipped with connections for a washing machine and dryer and plenty of storage space.

Layout outbuilding:
What a beautiful outbuilding the current residents have realized here in 2019!
Completely piled, with concrete foundation and construction of covered wooden rabbet parts.
The outbuilding is divided into 3 compartments.
A lovely enclosed garden room; insulated walls provide comfort in combination with the fine wood stove.
The veranda room, located in the middle, can be closed off using a beautiful glass harmonica wall during colder days
There is a kitchen layout with a water connection and more than enough space to easily join 10 people at a large dining table.
The third section is the closed (bicycle) storage room with lots of space and of course also equipped with electricity connections for charging an electric bicycle or otherwise.
At the rear of the building, you'll find a ditch with a jetty where you can moor a boat/sloop.

Garden:
The garden of Zuiddijk 259b is closed off on the street side by a beautifully overgrown fence, as well as an electrically operated entrance gate.
The garden is located on the northeast, but due to its depth, the sun can be found here from early morning until late at night!
It is very possible to park several cars on-site; the paved lanes are already present.
The garden has a nice terrace, adjacent to the kitchen diner. Nice seasonal planting ensures that it is a party to stay in this garden every day of the year.
A super nice private place, in the middle of the old city centre with many recreational uses.

Surroundings:
Zuiddijk in Zaandam is a characteristic street built with dike houses, idyllically situated on the Hanenpad sluice and near a striking eye-catching white bridge. But Zuiddijk 259b is more than a fantastic place to live ...
The Zuiddijk itself offers a diverse range of shops; from eateries and hairdressers to a cooking and thrift store.
You can walk to the centre of Zaandam within a few minutes, with its varied range of shops, the Zaantheater, various restaurants and the cinema, as well as a lively market on Thursdays and Saturdays.
Recreation can be done by walking or sailing on the Zaan, cycling in the nearby nature reserve Het Twiske.
The 'fast cycle path' to Amsterdam ensures that you can take the ferry connections across the IJ in less than 15 minutes.
The train station is also located in the Zaanse city centre with a direct connection to Amsterdam Central, Schiphol, Haarlem and Utrecht.
From here you are within 12 minutes at Amsterdam Central and 18 minutes at Schiphol!
Prefer to travel in your car? Within a few minutes, you reach the A8 motorway, which connects to the A10. All in all, it's a very central location.

Particularities:
- Spacious characteristic modernized dyke house of approximately 156m2 living space
- Kitchen is installed in January 2021
- Central heating boiler, Intergas HRE, has been renewed in December 2020
- Flue in the living room, but never used by the current owners
- The outbuilding is founded with piles
- Almost completely equipped with insulating glazing
- Located on private land
- Possibility to moor a boat at your jetty (tolerance policy of the Municipality of Zaanstad)

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 650.000 kosten koper
Vraagprijs per m²
€ 4.167
Aangeboden sinds
5 weken
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woonhuis
Eengezinswoning, geschakelde woning (dijkwoning)
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met bitumineuze dakbedekking en pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
156 m²
Externe bergruimte
53 m²
Perceel
540 m²
Inhoud
495 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche en toilet
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal en TV kabel

Energie

Energielabel
G Wat betekent dit?
Isolatie
Dakisolatie, grotendeels dubbelglas en muurisolatie
Verwarming
Cv-ketel en open haard
Warm water
Cv-ketel
Cv-ketel
Intergas Kombi Kompakt HRE CW5 (gas gestookt combiketel uit 2020, eigendom)

Kadastrale gegevens

ZAANDAM I 1190
Kadastrale kaart
Oppervlakte
352 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
ZAANDAM I 5175
Oppervlakte
65 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
ZAANDAM I 9588
Oppervlakte
74 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
ZAANDAM I 11001
Oppervlakte
49 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, aan water, beschutte ligging en in centrum
Tuin
Achtertuin
Achtertuin
405 m² (27 meter diep en 15 meter breed)
Ligging tuin
Gelegen op het noordwesten bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaande houten berging
Voorzieningen
Elektra, verwarming en stromend water
Isolatie
Muurisolatie

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein en openbaar parkeren

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Zuiddijk 259 b

€ 650.000 k.k.