• Onder bod

Westdijk 21 1847 LH Zuidschermer Zuidschermer

Omschrijving

Let op de getoonde prijs is een vanaf prijs. Met een vanaf prijs wordt bedoeld dat u vanaf dit bedrag kunt bieden op dit object. Lagere biedingen dan de vanaf prijs worden dan ook niet geaccepteerd. Bij een traditionele verkoop wordt gewerkt met een vraagprijs. Bij een vraagprijs wordt meestal een lager bod dan de vraagprijs uitgebracht.

Een te herstellen/renoveren woning of een mooie ruime kavel voor het bouwen van uw droomwoning!

Prachtige vergezichten over het weiland in de Schermer polder. Deze locatie in de nabijheid van Alkmaar, maar gelegen in de rust van Schermer polder, biedt ruim landelijk uitzicht over de landerijen naar Zuidschermer.
De kavel met oude opstallen ligt aan de Westdijk en met een eigen oprit rijdt u zo vanuit de drukte van de stad uw eigen oase van rust op.
U kunt de kavel zo inrichten dat de woning een ideale zonligging heeft.
U heeft een uitzicht dat nooit zal vervelen, iedere dag en ieder seizoen is weer anders.

Rust en ruimte om te genieten van het platteland
Vroeger woonde hier een veehouder, die er zijn vee en landerijen verzorgde en zijn producten oogstte. De locatie wordt nu te koop aangeboden voor iemand die hier weer een nieuwe landelijke woning wil realiseren of de bestaande woning in ere wil herstellen. U kunt hierbij denken aan een energie neutrale woning of een schuurwoning die mooi in het landschap past.

Ontwikkel de locatie naar eigen wensen.
De huidige bestemming is agrarisch met waarden, woning zal aangeduid worden als plattelandswoning waardoor u als particulier hier kunt wonen als onderdeel van het agrarische erf.
Op het achtergelegen agrarische erf zal dit jaar (2021) nog een tweetal landbouwschuren worden gebouwd door de verkoper.

Impressie van een mogelijke erfinrichting
Na de sloop van de bedrijfsgebouwen kunt u starten met de aanvraag en de bouw van uw droomhuis. In het bijgevoegde zijn al enkele aanzetten gegeven en u vindt in de brochure ook een impressie van mogelijk te bouwen woningen. Renovatie van de bestaande opstallen behoort ook tot de mogelijkheden.
U kunt natuurlijk ook zelf een ontwerp (laten) maken.
Voor meer informatie over planning en kosten, neemt u contact op met ons kantoor.

Lozing van het afvalwater zal geschieden middels een nieuw aan te leggen septictank.
Glasvezelnetwerk wordt op dit moment aangelegd in de Schermer.

Algemene gegevens:
Holland heeft nog een oergezonde “Groene Long”, in het hart waarvan de droogmakerij Schermer ligt. Hij ademt nog net als bij zijn geboorte nu ruim 350 jaar geleden. Dag mag uniek heten in een tijd, die steeds grotere leefruimte vraagt. Omgeven door centra als Alkmaar, Hoorn, Zaanstad en de IJmond.
Voor toeristen die wel eens wat anders willen dan strand en duinen, zijn er diverse toeristische attracties in de Schermer. Verschillende cultuurhistorische bezienswaardigheden zijn aanwezig, zoals de Museum-molen, het Kleinste Huisje, de Grote Kerk te Schermerhorn, kaasboerderij Zeilzicht, het Zwarte Kerkje in Zuidschermer.
De Schermer wordt in deze Groene Long omgeven door veel gebieden, die in beheer zijn bij natuurbeschermingsinstanties als bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, het Noord-Hollands Landschap of een Recreatieschap. Dat zijn de Eilandspolder, de Mijzenpolder, de Starnmeer, het eilandje De Woude, het Alkmaardermeer en nog overgebleven resten van de strandwal in het westen. Ze liggen er als een grote buffer omheen.

Locatie
De locatie aan de Westdijk ligt op circa 10-15 minuten van de A9 bij Alkmaar.
Van hieruit bereikt u Amsterdam binnen 40 minuten.

Alkmaar centrum 6 km (ca. 10 min)
Purmerend 24 km (ca. 22 min)
Hoorn 27 km (ca. 30 minuten)
Zaandam 22 km (ca. 25 min)
Amsterdam 38 km (ca. 35 min)
Schiphol Airport 46 km (ca. 30 minuten)

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 450.000 kosten koper
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Onder bod
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort object
Bouwgrond

Indeling

Perceel
2.085 m²

Kadastrale gegevens

SCHERMER H 759
Kadastrale kaart
Oppervlakte
2.085 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen en vrij uitzicht

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Zie hoelang je onderweg bent vanaf dit huis naar bijvoorbeeld je werk of familie.

Westdijk 21

€ 450.000 k.k.