artikel

Bouwdepot? Vergeet dit niet...

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Lees dit eerst voordat je met de sloophamer aan de gang gaat

Dus je hebt een bouwdepot. Het grote slopen kan beginnen. Maar voordat je de sloophamer ter hand neemt is het wel zo handig om het papierwerk op orde te hebben.

  1. Bewaar altijd rekeningen en bonnetjes, zodat je kunt aantonen wat je hebt uitgegeven en waaraan (dat is ook handig voor de Belastingdienst).
  2. Declareren doe je door de daarvoor beschikbare formulieren naar je geldverstrekker op te sturen (of via de app als je geldverstrekker die heeft). Het bedrag wordt, als je het hebt voorgeschoten, direct op je rekening gestort of kan rechtstreeks naar de leverancier worden overgemaakt. Let wel: het proces kan per verstrekker anders werken. Soms mag je zelf niet voorschieten, soms wel. Laat je dus goed informeren over het hoe en wat van jouw bouwdepot.
  3. Vaak kun je tot maximaal twee jaar na het afsluiten van je hypotheek gebruik maken van je bouwdepot, al kan dat per bank variëren. Laat je goed informeren.
  4. Heb je een NHG-hypotheek dan geldt er een maximale hypotheekbedrag (in 2022 € 355.000). Daarnaast kun je nog verbouwingskosten meefinancieren, afhankelijk van de koopsom en waarde van je huis. Van plan om energiebesparende maatregelen te treffen? Dan kun je extra lenen, mits het wel echt aan die voorzieningen wordt besteed.
Verdiep je verder in dit onderwerp. Dan ben je weer helemaal bij.