artikel

Doorstromen in deze krappe huizenmarkt? Verdiep je in je mogelijkheden


Tip: kijk verder dan het nieuws en win deskundig advies in

Nieuwsmedia houden je in grote lijnen goed op de hoogte over de woningmarkt, maar dragen ook bij aan een negatief sentiment. Wie zegt dat alles wat je hoort en leest ook geldt voor jouw persoonlijke situatie? Voor doorstromers kunnen de hoge huizenprijzen en lage rentestanden nu juist perspectief bieden. Door onderstaande tips toe te passen, krijg je beter inzicht in jouw kansen op de huidige woningmarkt.

1. Weet wat je woning waard is

Veel consumenten wachten met verkopen omdat ze geen betaalbaar nieuw huis vinden dat aan hun wensen voldoet. Maar, terwijl de waarde van de huidige woning bepalend is voor het budget waarmee ze zoeken, schat lang niet iedereen die waarde goed in. Dat blijkt uit continu lopend onderzoek dat funda doet. Met de Waardecheck op funda krijg je een schatting van je woningwaarde en zie je meteen of je in de goede richting zit met het budget dat je in gedachten hebt. Meer overwaarde dan gedacht biedt toch nét andere perspectieven.

funda functionaliteit  Ontdek meteen wat je huis waard is met de funda Waardecheck

2. Praat met een financieel adviseur

Een goede schatting van je woningwaarde is een goed vertrekpunt voor maatwerk. Een financieel adviseur brengt samen met jou in kaart wat de geschatte overwaarde op je huis en de huidige lage rentestand betekenen voor het maximale hypotheekbedrag dat jij kunt lenen. Misschien bieden deze markt en jouw situatie de mogelijkheid om een duurdere woning te kopen met lagere maandlasten.

3. Vraag een lokale makelaar om advies

Een makelaar heeft specifieke kennis over de lokale woningmarkt, die kan afwijken van het landelijke beeld. Bovendien is hij of zij goed op de hoogte van nieuw aanbod of nieuwbouwplannen die bij jouw wensen zouden kunnen passen. Ook geeft een makelaar je advies op maat over de juiste verkoopprijs voor jouw woning en je verkoopkansen. Kortom: met behulp van een makelaar weet je precies welke mogelijkheden er zijn binnen jouw financiële plaatje en wensen.

Verdiep je in je mogelijkheden

De woningmarkt is krap, maar misschien is er meer mogelijk dan je denkt als je deskundig advies inwint over jouw persoonlijke situatie. Een kennismakingsgesprek met een makelaar kan je al de nodige inzichten bieden – en kost meestal niets.