vraag & antwoord

Hoe vind ik mijn volgende koophuis op funda?

Laatst bijgewerkt op - leestijd

Dit zijn je mogelijkheden om uitgebreid te zoeken

Je bent op zoek naar jouw volgende woning. Vanzelfsprekend moet jouw droomhuis voldoen aan een aantal eisen. Met de uitgebreide zoekfunctionaliteiten van funda maak je je zoektocht makkelijker.

Funda kent verschillende mogelijkheden om uitgebreid te zoeken, zodat jij snel en gemakkelijk je volgende droomhuis kunt vinden. Stap 1 is het aanmaken van een zoekopdracht. Je kunt je toekomstige woonplaats en uiteraard je budget en eisen aangeven, zoals het aantal kamers en of er een tuin moet zijn. Maar dat is lang niet alles.

Zoeken op meerdere locaties

Ben jij er nog niet over uit waar je precies wilt wonen, of maakt de ene of andere woonplaats niet uit? Zoek dan op verschillende locaties. Dat doe je door een + toe te voegen aan je zoekopdracht. Bijvoorbeeld: Amsterdam+Haarlem+Castricum.

Zoek zo specifiek als je zelf wilt

Heb je specifieke woonwensen? Met het vrije tekstveld kun je zoeken op specifieke woorden in de huizenomschrijvingen op funda. Zoals ‘hoge plafonds’ bijvoorbeeld, of ‘gerenoveerd’. Je vindt deze functie in de lijst van zoekfilters. Let wel: deze functionaliteit is alleen beschikbaar op de website, niet in de app.

Hoe zit dat met de reistijd?

Je wilt niet meer dan een half uur rijden naar je werk, of maximaal twintig minuten naar je ouders? Geen probleem. Als je je droomhuis zoekt via de kaart heb je de mogelijkheid om locaties toe te voegen, zoals in dit voorbeeld je werk of het adres van jouw ouders. Klik vervolgens aan hoelang je maximaal onderweg wilt zijn, met de auto, fiets of het openbaar vervoer, en er verschijnt een oranje gebied op de kaart met woningen die aan jouw reiseisen voldoen.

Blijf op de hoogte van jouw zoekopdracht

Je kunt natuurlijk de hele dag de website van funda blijven verversen, maar je hebt ook de mogelijkheid om automatisch updates van funda te ontvangen. Bewaar dan je zoekopdracht. Daarvoor moet je een gratis funda-account aanmaken. Wij geven je vervolgens een seintje wanneer er woningen op funda verschijnen die aan jouw zoekcriteria voldoen. Je kunt een update per mail ontvangen (dagelijks, wekelijks of maandelijks) of in realtime via een pushmelding op je smartphone. Zo weet je zeker dat je niets mist.

Altijd het nieuwste aanbod ontvangen dat past binnen je zoekopdracht?
Maak een gratis funda account aan om je volgende koophuis te vinden

Bewaar je favorieten huizen

Zie je meerdere woningen die je interessant lijken? Bewaar ze bij je favoriete huizen. Zo houd je overzicht van alle huizen die bij jou in de smaak vallen. Handig: bij elk bewaard huis kun je notities toevoegen en een beoordeling geven op het gebied van ligging, keuken, prijs en oppervlakte. Op die manier zie je in één oogopslag wat de pluspunten en eventuele aandachtspunten zijn.

Vind je volgende thuis

Wij helpen je om beter en uitgebreider te zoeken. Zodat jij snel en gemakkelijk het huis vindt dat bij je past.