artikel

Kom jij naar de NVM Open Huizen Dag?

- leestijd
info In verband met het coronavirus heeft de NVM besloten de Open Huizen Dag op 28 maart niet door te laten gaan. De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 3 oktober 2020.

Vrijblijvend oriënteren en vragen stellen

Op huizenjacht gaan kost tijd. Veel tijd. Want je wil je oriënteren - eerst online, en dan in de straten, huizen en buurten zelf. Daarvoor moeten jij, je eventuele partner én de makelaar tijd maken. Liever iets vrijblijvender en sneller stappen zetten? Kom dan naar de NVM Open Huizen Dag. Zo kun je op één dag zelf het gewenste aantal huizen bekijken en vragen stellen aan de eigenaren.

Op zoek naar een woning? Dan weet je dat dit een tijdrovende klus is. Uren rondkijken op funda, dromen over je nieuwe stek en natuurlijk de bezichtigingen inplannen: een huis kopen kost aandacht en ruimte in de agenda. Vooral als je nog niet precies weet waar je naar op zoek bent en wat je belangrijk vindt aan je toekomstige huis. Of misschien heb je al wel wat potentiële parels op het oog, maar twijfel je of het niet te vroeg is om bezichtigingen in te plannen - moet je niet eerst weten hoe hoog je hypotheek kan zijn? En uitzoeken waar je op moet letten bij een bezichtiging?

Vrijblijvend oriënteren

Dat kan én mag natuurlijk. Maar wil je je op een relaxte manier oriënteren, dan is de NVM Open Huizen Dag misschien een goed moment om daarmee te beginnen. Immers: je hoeft geen afspraken te maken met huiseigenaren, makelaars en partners, maar je kunt gewoon vrijblijvend langsgaan bij meerdere woningen op één dag. Huiseigenaren die meedoen, zetten op deze dag hun deuren open en je bent overal welkom. Ook als je nog niet weet of je zo geïnteresseerd bent dat je je aankoopmakelaar om hulp gaat vragen.

Makelaar Dick Stofberg stelt dat de openhuizendag voor zoekers altijd een succes is: 'Het is heel vrijblijvend en dus een beetje anoniem. Veel mensen vinden dat prettig.' De kansen voor kopers en verkopers.

Verrassingen

Juist dat kan verrassingen opleveren: misschien stap je wel binnen bij een woning waar je in eerste instantie niet van plan was heen te gaan, en blijkt juist dat huis helemaal jouw smaak te zijn. En is het juist totaal niets voor jou, dan sta je binnen vijf minuten weer buiten. Op naar de volgende!

tip  Sta open voor verrassingen en geef dat twijfelgeval een kans op de NVM Open Huizen Dag. Lees hier hoe Liselot en Al op die manier hun droomhuis vonden.

Vragen stellen

Bijkomend voordeel is dat de huiseigenaren aanwezig zijn op deze dag. Je kunt ze dus meteen vragen naar de buren, de wijk en wetenswaardigheden over de woning. En waarom gaan ze zelf eigenlijk weg? Je kunt het ze allemaal vragen, zonder dat er een makelaar bij is. Direct contact dus. Dat geldt trouwens ook voor de eventuele concurrentie: wie zijn dat eigenlijk, en denk je dat ze serieus gaan bieden?

Route samenstellen

Met de funda-app stel je gemakkelijk een route samen zodat je lekker efficiënt het aantal huizen van jouw keuze kunt afgaan. Omdat je ze allemaal achter elkaar ziet, kun je aan het eind van de middag direct een goede vergelijking maken. Ja, woning A had een prachtige tuin, maar daar staat tegenover dat die van woning B op het zuiden lag – al deze zaken zitten nu vers in je geheugen. Hartstikke handig dus!

Twijfel niet langer

Je hoeft geen afspraak te maken (of af te zeggen als je geen zin meer zou hebben). En zo zijn er nog wel meer redenen te benoemen waarom je de NVM Open Huizen Dag op 28 maart niet mag missen.

Verdiep je verder in dit onderwerp. Dan ben je weer helemaal bij.