Stap 6 / 6

Verhuizen

Van adreswijziging en verzekeringen tot sleuteloverdracht. Met onze tips hou je overzicht tijdens je verhuizing.

Verhuizing voorbereiden

Er komt veel kijken bij een verhuizing. Adreswijziging doorgeven, abonnementen aanpassen, verzekeringen oversluiten, inpakken ... het lijstje gaat nog wel even door. Hoe zorg je voor een zo zorgeloos mogelijk proces? Een checklist van zaken die je moet regelen helpt je daarbij een eind op weg.

Verzekeringen voor koophuis

Als je een huis koopt, is een opstalverzekering afsluiten meestal verplicht. Daarnaast zijn een inboedelverzekering en glasverzekering aan te raden. Heb je eerder een koopwoning gehad, zoek dan goed uit of je je huidige verzekeringen kunt en wilt meenemen naar je volgende huis. Soms is het voordeliger om voor een andere verzekeraar te kiezen.

Eindinspectie woning

Verhuis je van de ene koopwoning naar de andere? Voor de eindinspectie is het belangrijk dat je oude huis in de staat is zoals tijdens de onderhandelingen overeengekomen. Pak de lijst ter overname erbij om er zeker van te zijn dat je de afspraken nakomt. Is er tijdens de eindinspectie toch iets niet in orde? Vaak wordt in overleg tussen de koper en verkoper afgesproken dat een deel van de koopsom bij de notaris wordt achtergehouden en pas aan jou wordt uitbetaald als het probleem is opgelost.

Meer hulp bij je verhuizing

Bereid je voor op een soepele verhuizing met deze tips, checklists en verhalen.