artikel

Zo stippel je alvast je route uit voor de NVM Open Huizen Dag


Met de funda-app bepaal je vooraf de optimale route

Op één dag meerdere huizen bezichtigen - dat klinkt niet alleen effectief, dat is het ook. Tussen 11.00 en 15.00 uur kan je namelijk bij zoveel huizen als je wil de deur platlopen, zonder dat je een afspraak hoeft te maken. Maak gebruik van de volgende mogelijkheden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de grote dag. 

Stap 1: bepaal je zoekgebied

Selecteer de wijken, gebieden of steden waar je zou willen wonen. Gebruik eventueel de ‘Zoek op de kaart’-functie van funda om je zoekgebied te bepalen.

Stap 2: kies de huizen die je wilt bekijken

Filter op huizen die voldoen aan jouw criteria en filter vervolgens op huizen die aan de Open Huizen Dag meedoen. Houd er rekening mee dat je, afhankelijk van de afstanden, tijd hebt voor maximaal drie tot vijf huizen. Tip: maak een backuplijstje met huizen waar je eventueel nog langs wilt gaan als er tijd over is.

Stap 3: importeer de adressen

Ga naar routexl.nl. Voer linksboven het startpunt van je route in, bijvoorbeeld je huisadres. Klik het optiemenu weg met het kruisje; het startpunt staat nu gemarkeerd op de kaart. Klik daarna op ‘Import’ en plak daar per regel de adressen van jouw favoriete huizen.

Stap 4: kies je vervoermiddel

Ga rechtsboven naar ‘Opties' en kies je type vervoer, bijvoorbeeld de auto of fiets. Klik daarna op 'Vind route' om de ideale route te laten samenstellen.

Stap 5: download je route

Klik op ‘Download’ om de route in Maps te openen. Maak eventueel twee versies: een korte, met alleen je favoriete huizen, en een lange, waarin ook de huizen van je backuplijstje staan. Je bent nu helemaal klaar voor de Open Huizen Dag!

Doe mee met de open huizen dag

Op zaterdag 30 september kun je tussen 11.00 en 15.00u zonder afspraak binnenlopen bij deelnemende huizen.


Nog niet gevonden wat je zocht?