Wat zijn de kosten van een verkoopmakelaar?

Article Primary Image - Wat zijn de kosten van een verkoopmakelaar?
- 3 minuten leestijd

Van opstart- tot intrekkingskosten

Bij de verkoop van een woning komt veel kijken, waaronder het bepalen van een goede verkoopstrategie, het promoten van je woning, geïnteresseerden rondleiden en het opstellen van een koopcontract. Een verkoopmakelaar kan je hierbij helpen. In dit artikel lees je meer over de kosten van een verkoopmakelaar en waar dat prijskaartje van afhangt.

Kosten verkoopmakelaar

Makelaarskosten zijn kosten die de makelaar je in rekening brengt voor de begeleiding bij het verkopen van een huis. Hieronder vallen de courtage van een makelaar, opstartkosten, advertentiekosten en intrekkingskosten.

Gemiddelde kosten en courtage verkoopmakelaar

Het grootste deel van de kosten ben je kwijt aan de courtage van de makelaar: de beloning voor het werk van de makelaar. De meeste makelaarskantoren werken met een percentage over de uiteindelijke verkoopprijs, maar een vooraf afgesproken tarief komt ook voor.

Doorgaans rekenen verkoopmakelaars een courtage tussen de 1% en 2,5% van de verkoopprijs. Spreek je bijvoorbeeld een courtage af van 1,4% (inclusief btw) en verkoopt de makelaar je woning voor € 320.000? Dan betaal je dus € 4480. Dit bedrag betaal je op het moment van de sleuteloverdracht bij de notaris.

Makelaars mogen zelf de hoogte van hun courtage bepalen. Het tarief hangt onder meer af van hoeveel werk de makelaar je uit handen neemt, maar verschilt soms ook per regio. Controleer altijd of de genoemde courtage inclusief of exclusief btw is. Dit kan namelijk per kantoor verschillen.

Benieuwd welke werkzaamheden de verkoopmakelaar je hiervoor uit handen neemt? Bekijk deze video:

tip

Benieuwd welke diensten een verkoopmakelaar nog meer levert? Dit doet een verkoopmakelaar

Overige makelaarskosten

Naast de courtage brengt een verkoopmakelaar nog een aantal andere kosten in rekening. Dit zijn de meest voorkomende:

Opstartkosten makelaar

Dit zijn kosten die de makelaar moet maken om jouw huis in de verkoop te zetten. Denk aan een fotoreportage, plattegronden, video, plaatsing op funda, maken van de brochure, plaatsing van het tekoopbord, et cetera. Je betaalt deze kosten aan het begin van de opdracht.

Advertentiekosten

Wil je jouw woning gedurende de verkoop extra onder de aandacht brengen? Dan kun je ervoor kiezen om jouw woning op funda te promoten of in overleg met de makelaar in een lokale krant te plaatsen. Je betaalt deze tijdens de verkoop, wanneer de advertentie is geplaatst.

Intrekkingskosten makelaar

Besluit je om de verkoop van je woning in te trekken? Dan kan een verkoopmakelaar intrekkingskosten rekenen. Dit is een financiële compensatie die je een verkoopmakelaar moet betalen als je jouw opdracht tot dienstverlening intrekt.

Werkt jouw makelaar niet met intrekkingskosten? In dat geval kun je zeggen dat de makelaar volgens het principe no cure, no pay werkt. Zolang het huis niet wordt verkocht hoef je niet voor de diensten van de makelaar te betalen. Houd er wel rekening mee dat dit alleen betrekking heeft op de courtage. Eventuele opstartkosten of advertentiekosten worden vaak wel direct in rekening gebracht.

Bonuscourtage of prestatiebonus

Sommige makelaars hanteren een relatief laag courtagepercentage, maar stellen daartegenover dat ze een bonus ontvangen wanneer ze je woning boven de vooraf ingeschatte verkoopprijs verkopen. Een extra hoge verkoopprijs levert in dit geval zowel jou als de makelaar wat op. De makelaar zal zich hier dus extra voor inspannen, maar daarvoor betaal je mogelijk ook meer makelaarskosten.

Rekenvoorbeeld tarief makelaar

De makelaar verwacht jouw woning voor € 385.000 te kunnen verkopen. Jullie spreken een courtage af van 1% en een bonuscourtage van 10%. De woning wordt uiteindelijk voor € 405.000 verkocht. De totale courtage bedraagt in dit geval:

Ter vergelijking: zou de makelaar in dit voorbeeld geen bonuscourtage rekenen, maar alleen een (hogere) makelaarscourtage van 1,4%, dat betaal in je totaal (1,4% van € 405.000 =) € 5670. Maar misschien is de verkoopopbrengst ook lager. Bereken dus voor jezelf wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn als je een bonuscourtage afspreekt.

Meer vragen en antwoorden

Een makelaar mag zelf de hoogte van de kosten bepalen. Deze zijn afhankelijk van:

• Hoe snel een makelaar inschat jouw woning te kunnen verkopen • Of je het hele verkoopproces gaat uitbesteden, of een deel • Of je een open huis doet of (extra) wilt adverteren

De courtage wordt op de dag van de sleuteloverdracht via de notaris verrekend. Je betaalt de makelaar dus niet rechtstreeks. Koop je een huis, dan wordt de courtage bij de overige aankoopkosten opgeteld. Verkoop je je huis? Dan wordt de courtage ingehouden op een eventuele overwaarde. Heb je geen overwaarde, dan blijft het gewoon een van de kostenposten.

Je kunt de kosten van een verkoopmakelaar beperken door bepaalde werkzaamheden zelf te doen. Bijvoorbeeld de bezichtigingen of het maken van foto’s en verkoopteksten. Daarnaast kun je proberen om over de courtage te onderhandelen.

Je kunt altijd van verkoop afzien, bijvoorbeeld omdat je persoonlijke situatie is veranderd. In de opdracht tot dienstverlening tussen jou en de makelaar staan afspraken vermeld over het intrekken van de opdracht. Als de makelaar al kosten voor je heeft moeten maken, moet je deze waarschijnlijk wel betalen. In sommige gevallen rekent een makelaar ook intrekkingskosten wanneer je de woning uit de verkoop wilt halen, maar dit is niet altijd het geval.

Zoek een verkoopmakelaar in jouw buurt

Let bij het vergelijken van makelaars niet alleen op de kosten. De werkwijze en een fijne onderlinge klik zijn minstens zo belangrijk. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is een goede manier om hier achter te komen.

Zoek een verkoopmakelaar Duik nog wat dieper in het verkoopproces