Huis aanpakken

Wij helpen je met inzichten en inspiratie om van je huis nog meer jóúw huis te maken - of je nou wilt verbouwen, verduurzamen of gaat voor lagere maandlasten.

Waar wil je meer over weten?

Duik nog wat dieper in onderwerpen als verbouwen en verduurzamen

Nog niet gevonden wat je zocht?

Huis aanpakken: vijf veelgestelde vragen

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gebruik van aardgas. Daarmee kun je dus aardgasvrij wonen. Isolatie van je woning speelt een belangrijke rol bij de keuze voor het soort warmtepomp.

De meeste daken in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. De richting, de helling van je dak en het systeem dat je kiest, bepalen uiteindelijk hoe hoog jouw energie-opbrengst wordt.

De kosten van zonnepanelen hangen af van verschillende factoren, zoals het aantal panelen en hoe je ze laat schakelen. Die investering heb je wel in zo’n zeven jaar terugverdiend. Daarna profiteer je jarenlang van gratis stroom.

Is je huis goed geïsoleerd, let dan extra op ventilatie. Zo houd je vocht, schimmel en schadelijke stoffen buiten de deur. Het is belangrijk dat er dag en nacht verse lucht in huis komt. Af en toe een raam openzetten is dus niet genoeg. Zorg bijvoorbeeld voor luchtroosters of een ventilatiesysteem en plaats isolatiemateriaal niet over de ventilatiegaten.

Huis isoleren? Misschien kom je wel in aanmerking voor de landelijke ISDE-subsidie en krijg je een flink deel van de kosten terug. Op een andere manier financieren? Bekijk de mogelijkheden.

Ontdek het vernieuwde Mijn Huis

  • Inzicht in de waarde van jouw woning

  • Leer je buurt nóg beter kennen

  • Stel notificaties in op basis van jouw zoekcriteria

Naar Mijn Huis