Luxe en betaalbare make-over voor je muren

Article Primary Image - Luxe en betaalbare make-over voor je muren
2 minuten leestijd

Ontdek de voordelen van wandpanelen

Kunnen je muren wel een make-over gebruiken? Kijk eens verder dan verf, behang of tegels en overweeg wandpanelen. Wandpanelen zijn geschikt voor elke ruimte in je huis en zorgen voor een luxe sfeer zonder luxe prijskaartje. Plaatsen gaat zo’n vijf keer sneller dan tegels en helemaal mooi: dat kun je gewoon zelf.

Je hebt ze op Pinterest waarschijnlijk al vele interieurs zien sieren zonder dat je het doorhad: wandpanelen. Er zijn talloze toepassingsmogelijkheden voor wandpanelen in je huis. Creëer een marmeren schouw bij je open haard, bekleed de wand achter je bed met een warm patroon of geef zelfs je hele badkamer een hotelwaardige look zonder dat er een tegelzetter aan te pas hoeft te komen.

Benacci_Artikelbeeld1 (1).jpg

Voordelen van wandpanelen

Wandpanelen hebben veel voordelen ten opzichte van verf, behang of tegels. De exemplaren van Benacci zijn water- en hittevast, waardoor ze geschikt zijn voor elke ruimte in je huis. Schoonmaken gaat gewoon met een doekje, ideaal voor in je keuken of met kinderen in huis. Ze zijn goedkoper en sneller te zetten dan tegels en je hebt minimale naden en voegen ­– mooi én praktisch. Dankzij het grote formaat heb je maar een paar panelen nodig om een hele muur om te toveren.

<i>Inspiratie woonkamer – decor Benacci Prato Foltissimo</i>

Inspiratie woonkamer – decor Benacci Prato Foltissimo

Wandpanelen installeer je gewoon zelf

Het installeren van Benacci wandpanelen is niet ingewikkeld. Het is wel handig als je minstens één rechterhand hebt en een handcirkelzaag (die je kunt huren bij de bouwmarkt). Deze panelen zijn 1,23 meter breed en 2,8 meter hoog. Afhankelijk van de afmetingen van jouw muur zaag je ze eenvoudig op maat. Monteren aan de wand gaat heel simpel met montagelijm. Alleen in de badkamer is afkitten nodig, in andere ruimtes plaats je de panelen direct tegen elkaar.

<i>Inpiratie keuken</i>

Goed om op te letten

Zie je het helemaal voor je en ben je al aan het neuzen geslagen? Let dan goed op de kwaliteit. Wil je voorkomen dat je wandpanelen krimpen of uitzetten door vocht, kies dan bijvoorbeeld panelen die grotendeels gemaakt zijn van natuursteen en marmermineralen bevatten. Zo heb je de voordelen van natuursteen, in de vorm van een makkelijk doe-het-zelf-product. Tip: bestel eerst een proefstuk om het materiaal thuis in je eigen interieur te bekijken.

Nieuwsgierig naar meer?

Bekijk nog veel meer mooie voorbeelden en informatie over wandpanelen en een stap-voor-stap installatiegids.

Ga naar benacci.com