Nefkens Park

Amersfoort Bouw gestart
Van € 495.000 tot € 1.495.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 24 (10 beschikbaar)
  • Wonen 82 tot 229 m²
  • Aantal kamers 2 tot 4
Blikvanger Nog 2 appartementen beschikbaar met uitzonderlijk groot terras!

Project Nefkens Park

Het markante Nefkensgebouw midden in de bruisende stad Amersfoort wordt getransformeerd tot een prachtig en duurzaam woongebouw met bijzondere extra's. grote buitenruimtes met spectaculaire uitzichten, short stay-appartementen (ook te huren voor gasten van de bewoners) en horeca in de plint, in de parkeerkelder een gezamenlijke klusruimte (met werkbank en stopcontacten), een eigen parkeerplaats en de mogelijkheid tot een garagebox. Daarboven twintig luxe appartementen en vier volwaardige penthouses.

Nefkens Park - Utrechtseweg 29-31 - bevindt zich in hartje Amersfoort, vlakbij alle voorzieningen en de bruisende binnenstad. Het Centraal Station is letterlijk om de hoek. Op enkele minuten lopen zijn volop leuke restaurants, een bioscoop en meerdere supermarkten te vinden. En toch ligt Nefkens Park ook op fietsafstand van het groen van het Bergkwartier, bos Birkhoven en Dierenpark Amersfoort.

Een van de bijzondere aspecten aan Nefkens Park is het spectaculaire uitzicht.
Nefkens Park heeft een verrassend vrij uitzicht voor een gebouw zo dicht tegen de binnenstad van Amersfoort. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan de buitenruimtes van de appartementen.
De meeste balkons hebben vergezichten over de stad, de bovenste drie lagen van de A-vleugel zien ook de groene Amersfoortse Berg en de Utrechtse heuvelrug. Het uitzicht op de Onze Lieve Vrouwetoren is adembenemend, maar er is ook zicht op groen.

Aan de achterkant van het Nefkens-gebouw krijgt elk appartement een balkon. Het grootste balkon is zelfs 193 m². Maar ook de kleinere appartementen (B1 t/m B7) kunnen genieten van het spectaculaire uitzicht over de prachtige stad Amersfoort vanaf een balkon van minimaal 15 m² tot 22 m².

Er wordt veel aandacht geschonken aan duurzaamheid. De elektriciteit komt van zonnepanelen, duurzame warmte van een warmtenet en gasloos koken wordt gefaciliteerd. De goed geïsoleerde woningen met vloerverwarming zijn uitermate geschikt om duurzaam verwarmd te worden. Daarnaast is er veel ruimte voor groen op en om het gebouw. Aan het plein voor het gebouw wordt groen toegevoegd. Zo wordt Nefkens Park een geborgen plek. Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich een groen parkje.

Geschiedenis:
In de jaren zestig van de vorige eeuw besloot Piet Nefkens - directeur van Henri Nefkens B.V. - een modern autobedrijf neer te zetten op een groot terrein op de hoek van de Vlasakkerweg en de Utrechtseweg in Amersfoort.
Het complex - bestaande uit een showroom en enkele verdiepingen met kantoren – kreeg vorm in de jaren 1967-1969. Het ontwerp was van de hand van architectenbureau H.A. en ir. G. Pothoven uit Amersfoort. Het pand kreeg de naam Nederberg.
Opvallend, naast het voor die tijd moderne ontwerp, was de betonnen zuil aan de voorzijde. Deze was niet alleen bedoeld voor reclame, maar vooral ook als ventilatieschoorsteen voor de grote parkeergarage onder het gebouw.
Nadat Nefkens uit Nederberg vertrok werd het markante pand aangekocht door ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch. Tot 2018 huisvestte het pand verschillende grote en kleine bedrijven. Nu wordt het door Schipper Bosch getransformeerd tot woongebouw.

Foto's

Omgeving

centrum

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start bouw april 2019
Start verkoop juni 2019
Verwachte oplevering september 2020

Woningtypen

Van de 24 huizen in dit project zijn er nog 10 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Nefkens Park

Van € 495.000 tot € 1.495.000 v.o.n.