DE HOUT - OP OOSTENBURG - OP EIGEN GROND

Amsterdam Bouw gestart
Van € 390.000 tot € 1.740.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 4 (1 beschikbaar)
 • Wonen 43 tot 177 m²
 • Aantal kamers 1 tot 7
Blikvanger The most sustainable building @Oostenburg!

Project DE HOUT - OP OOSTENBURG - OP EIGEN GROND

Er ontstaat een nieuwe stoere stadswijk op werkeiland Oostenburg, een van de drie historische eilanden in het centrum van Amsterdam. In 2024 is het rauwe Oostenburg volledig omgetoverd tot een aantrekkelijk autoluw wooneiland voor circa 1.500 nieuwe Amsterdamse huishoudens. Hier kunnen Amsterdammers wonen, werken en leven.

Oostenburg is nu al erg geliefd bij Amsterdammers door populaire horecagelegenheden zoals Rosa&Rita en Roest. Ook het INIT-gebouw, waarin onder andere de redacties van Het Parool en De Volkskrant zijn gevestigd, is een goede bekende van de stad. Oostenburg is ook straks de plek waar ontmoetingen centraal staan. In binnentuinen, op buurtpleinen of daktuinen. Met de toekomstige woon-, werk en leefmogelijkheden is het straks voor iedereen op of om Oostenburg thuiskomen. De transformatie van werkeiland Oostenburg tot aantrekkelijke waterrijke buurt gebeurt in een aantal fasen. Oostenburg wordt vormgegeven als een typisch Amsterdamse stadswijk met een mooie mix van (sociale, midden en vrije sector) huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken, horeca en bedrijvigheid. Een woon-, werk- en leefplek voor Amsterdammers binnen de ring, maar wel op een eiland in de luwte van het centrum.

Bewoners en bezoekers ontmoeten elkaar op bruisende buurtpleinen, aan het kabbelende water, in zinnenprikkelende binnentuinen, op het zonnige terras, in de uitdagende gym, op ecologische daktuinen of bij pionierende ondernemers. De immense Werkspoorhal, waar ooit machines en scheepsdieselmotoren van de VOC-kade gleden, vormt straks het hart van Oostenburg. Terug in zijn oude grandeur, met zicht op de kade en de binnenstraten.
Een plein met kathedrale afmetingen, waar als het zomer is de schuifdeuren opengaan. Dan bezoekt u hier foodtruckfestivals of kleurrijke markten. In de winter een kunstexpositie of misschien wel een ijsbaan. De historische werkplaats van Amsterdam is de toekomstige hotspot voor alle Amsterdammers. Dé ontmoetingsplek voor buren, bewoners en bezoekers.

DE HOUT - OP OOSTENBURG
Grachtenpand De Hout is een schoonheid aan de VOCkade met een prachtige houten afwerking. Met vier woningen het kleinste - en daarmee een uniek - pand op Oostenburg. Aan de kadezijde bevind zich een grachtenpand van 177m² en gelegen aan een binnentuin zijn drie appartementen van 43m², 56m² en 86m². Net als alle woningen op Oostenburg heeft u geen gedoe met erfpacht, want het gebouw staat op eigen grond.

De appartementen zijn te koop tegen verrassend lage maandlasten. Bel voor meer informatie of een afspraak ons kantoor.

Foto's

Omgeving

Een eiland aan de oostzijde van het centrum, dat 350 jaar lang het decor was van de bloeitijd van de VOC en de industriële revolutie. Nu wordt het weer ontwikkeld tot een vooraanstaand gebied van wonen en werken met alle voorzieningen uit de binnenstad in de buurt. Op Oostenburg is er volop ruimte voor het luxe leven door hoogwaardige woningen, horeca, winkels en groen. De nieuwe parel van Amsterdam.

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Nu
Start verkoop april 2019
Start bouw augustus 2019
Verwachte oplevering november 2021

Woningtypen

Van de 4 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

 • GRACHTENPAND

  Tussenwoning € 1.740.000 v.o.n.
  • wonen 177 m² wonen
  • aantal kamers 7 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  VOC-kade 110 177 m² wonen 7 kamers € 1.740.000 v.o.n.
 • MAISONNETTE

  Maisonnette € 775.000 v.o.n.
  • wonen 132 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  VOC-kade 114 Verkocht 86 m² wonen 4 kamers € 775.000 v.o.n.
 • STUDIO

  Bovenwoning € 390.000 v.o.n.
  • wonen 43 m² wonen
  • aantal kamers 1 kamer
  Huis Wonen Kamers Prijs
  VOC-kade 112 Verkocht 43 m² wonen 1 kamer € 390.000 v.o.n.

Verkoopmakelaars

Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V.

Vandaag bereikbaar vanaf 8:30
Bel 020-3052662

Eefje Voogd Makelaardij

Telefonisch bereikbaar tot 23:45
Bel 020-3050560
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing