De Kaswachters

Apeldoorn Verkoop gestart
Van € 355.000 tot € 685.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 34 (1 beschikbaar)
  • Wonen 90 tot 157 m²
  • Aantal kamers 4
  • Perceel 105 tot 258 m²

Project De Kaswachters

Roosdom Tijhuis ontwikkelt een nieuwe woonomgeving in Apeldoorn.
De verkoop van dit fraaie nieuwbouwplan start op donderdag 9 november 2023. Op deze dag zal er van 16.30 uur tot 18.00 uur een vrije inloop zijn in het Wijkcentrum Het Bolwerk (Ravelijn 55, Apeldoorn). Hier kun je dan ter plaatse de verkoopbrochure afhalen. Onze makelaars zullen daar aanwezig zijn om al jouw vragen te beantwoorden.

Het betreft de herontwikkeling van de oude kwekerij aan de Terwoldseweg naar een woongebied. Inmiddels is al een groot deel van de oude kwekerij gesloopt en zijn de voorbereidingen voor de ontwikkeling in volle gang. De eerste fase van dit nieuwe plan genaamd "Kaswachters" zal in verkoop gaan. Er wordt gestart met 32 duurzame woningen.

Van een kwekerij naar woonomgeving.
Het plangebied is gesitueerd aan de rand van de jaren ‘60 wijk Sprenkelaar, ten noorden bevindt zicht de nieuwbouwwijk Zuidbroek en aan de oostzijde wordt het plangebied begrensd door historisch landgoed de Wellen. Natuur en bebouwing ontmoeten elkaar in dit plangebied. Het gebied gaat dan ook als overgangsgebied fungeren, waarbij bebouwing met de ‘voeten in het groen’ komen te staan. Het plangebied krijgt zijn eigen karakter.

Het woningaanbod zal bestaan uit de volgende woningmodellen:

• Woningmodel Lapis
4 vrijstaande woningen
• Woningmodel Speculare
8 twee-onder-een-kapwoningen
• Woningmodel Botanicus
20 eengezinswoningen
• 2 bouwvrije kavels

Deze duurzame woningen worden zéér compleet aangeboden:
• Inclusief keukencheque
• Inclusief badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk
• Inclusief vloerverwarming en -koeling op de begane grond en verdieping
• Inclusief zonnepanelen (let op: niet inbegrepen bij de tussenwoningen type Botanicus)
• Inclusief bodemwarmtepomp (bij alle tussenwoningen is de bodemwarmtepomp in de lease, afname in eigendom is mogelijk)
• Inclusief tripple HR +++ glas in de complete woning (met uitzondering van 4 pans dakraam)
• Energieneutrale hoek-, twee onder een kap en vrijstaande woningen, nog zuiniger dan vereist in het bouwbesluit.
Klaar voor de toekomst!

BENG! ENERGIENEUTRAAL WONEN
In het plan Kaswachters is ervoor gekozen om alle woningen energieneutraal te bouwen!
BENG is de afkorting voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. De BENG-eisen garanderen jou als toekomstig bewoner van een nieuwbouwhuis nóg meer wooncomfort en niet onbelangrijk een lagere energierekening. Het mooie is dat de woningen van Roosdom Tijhuis in dit plan nóg energiezuiniger zijn dan vereist is in het bouwbesluit. Ze zijn energieneutraal op gebouwniveau door onder andere het standaard toepassen van zonnepanelen op de woningen. Het betekent dat je zelf energie kunt opwekken voor warmte en elektriciteit.

GASLOOS & BODEMWARMTEPOMP
Deze nieuwbouwwoningen zijn volledig gasloos. Dat betekent dat er geen gasaansluitingen zijn en dat je bijvoorbeeld elektrisch kookt. Gasloos wonen is beter voor het milieu en bespaart fossiele brandstoffen. Je bent niet afhankelijk van schommelende gasprijzen en belastingen op gas. Hiervoor maakt de CV-ketel plaats voor een milieuvriendelijk alternatief: een warmtepomp. Maar wat doet een warmtepomp nou precies? Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van jouw woning en het tapwater. Roosdom Tijhuis maakt voor haar woningen in dit nieuwbouwplan gebruik van een bodemwarmtepomp. In combinatie met het Triple HR+++ glas profiteer je van een zeer comfortabel binnenklimaat en lage woon- en energielasten.

ZONNEPANELEN
De zon helpt een handje om jouw woning nog energiezuiniger te maken. Er komen standaard zonnepanelen op jouw toekomstige woning, zoveel als nodig is om de BENG2 norm op 0 te laten sluiten. Hierdoor is de woning (op gebouwniveau) energieneutraal.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop november 2023

Woningtypen

Van de 34 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing