Nonnenbos(Weelde)

Baarle-Nassau
€ 499.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 10 (2 beschikbaar)
  • Wonen 158 m²
  • Aantal kamers 8
  • Perceel 408 m²

Project Nonnenbos(Weelde)

LEVEN IN WEELDE IN DE DRIEHOEK BREDA TILBURG TURNHOUT
De vroegere “Heerlijkheid” Weelde maakt deel uit van de grensgemeente Ravels die uit drie deelgemeenten bestaat: Weelde, Ravels en Poppel. Elke inwoner van Weelde is trots op zijn bossen, dreven, vennen en landwegen. Weelde grenst naast de deelgemeenten Poppel en Ravels aan de gemeenten Arendonk, Oud-Turnhout en Turnhout.

Gelegen op slechts 18 km van Tilburg en 14 km van Turnhout ligt de kern van Weelde op de waterscheiding van de Maas (in het noorden) en de Schelde in het zuiden. Weelde ligt in het dal van de Aa, die noordwaarts stroomt. Ten oosten van Weelde ligt het Domeinbos Overheide, waarin een bosreservaat is gelegen dat deel uitmaakt van de Belgische Kempen. De Kempen is een streek die deels in Nederland als België ligt, maar het Belgische stuk is verreweg het grootst. Het gebied is een aaneenschakeling van mooie natuurgebieden, maar er valt ook genoeg te doen voor cultuurliefhebbers. De Kempen is de groenste regio van Vlaanderen en heeft alle typen bezoekers wel iets te bieden. Je vindt er honderden kilometers aan wandel- en fietspaden, maar kunt bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan de mooie begijnhoven en abdijen.

RAVELS IS EEN IDEAAL GEBIED OM DE NATUUR TE BELEVEN
In de Belgische Kempen vind je meerdere aaneengesloten natuurgebieden en daarom mag je de regio best omschrijven als één groot natuurpark. Het landschap is afwisselend en wordt bepaald door heide, vennen en heuvels. Je ziet er bijzondere bloemen en planten, maar kunt met een beetje geluk ook bijzondere weidevogels spotten, zoals de grutto en de wulp. Als je graag de natuur opzoekt in de Belgische Kempen, dan moet je zeker een kijkje nemen bij het Turnhoutse Vennengebied of het Gewestbos Ravels.

Turnhout is de zelfverklaarde hoofdstad van de Belgische Kempen en een goede uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Daarnaast leent de stad zich uitstekend voor een afwisselend dagje weg. Het gewestbos Ravels is een ideaal gebied om de natuur te beleven en biedt voor een ieder wat wils. Er zijn ruiter- en menroutes, een MTB-parcours, toegang voor mushers (sledehonden) en geocachers. Uiteraard zijn wandelaars en fietsers ook welkom. In de Turnhoutse Kempen trekt het Gewestbos van Ravels zich uit over een oppervlakte van maar liefst 930 hectare.

DE VROEGERE “HEERLIJKHEID”
De vroegere “Heerlijkheid” Weelde kent een rijke historie. Tot het jaar 1260 droeg het de naam “Welderen” en behoorde het tot het domein van de Hertog van Brabant. Het vormde samen met Poppel en Ravels een “Vrijheid”, onder het Kwartier van Oisterwijk en later onder het Land van Turnhout .

In het midden van de 14e eeuw werd Weelde een “Heerlijkheid” en losgemaakt van Poppel en Ravels. Weelde was lange tijd een zelfstandige gemeente die begin 1977 terug bij Ravels en Poppel is gevoegd. Het gemeentehuis en andere diensten van deze fusiegemeente zijn echter wel gevestigd in het centraal gelegen Weelde.

HET PLAN : NONNENBOS
Op 18 km van Tilburg en 14 km van Turnhout realiseert Hebelhuis in de vroegere “Heerlijkheid” Weelde tien Groene, Ruime en Betaalbare eengezinswoningen. De tien 100% energieneutrale twee onder- één -kap eengezinswoningen maken deel uit van het project Nonnenbos. Fase 1A bestaat uit 4 woningen, fase 1B bestaat uit 6 woningen. Meer informatie over fase 1B kunt u vinden op de website

ARCHITECT GEERT VERDONCK
“Elk ontwerp ontstaat vanuit een behoefte. Na een grondige doorlichting van deze behoefte trachten wij een gefundeerd antwoord te bieden. Dit antwoord moet origineel, maatschappelijk, relevant, haalbaar, betaalbaar, duurzaam, mooi, … zijn. Meerwaarde is de norm. Het is onze betrachting dit voor elk project optimaal waar te maken. Het systeem van Hebelhuis laat ons toe al deze kenmerken te combineren.”

Het Kempische bureau PVGV architecten vormt de perfecte mix van jong dynamisme en jarenlange ervaring. We zijn actief in de woning- en appartementenbouw, alsook in de utiliteitsbouw (scholen, gezondheidszorg, kantoren, …). Bij het ontwerpen streven we naar eenvoud in logica, met duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen in combinatie met energiebewuste oplossingen.

Foto's

360° foto's en video

Woningtypen

Van de 10 huizen in dit project zijn er nog 2 beschikbaar

Verkoopmakelaars

KIN Makelaars Gilze & Rijen

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 0161-244 844

KIN Makelaars Breda

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 076-5221221

KIN Makelaars Tilburg, 309 verkopen met een 9,0!

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 013-5339339
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing