Blauwestad

Blauwestad Verkoop gestart
Van € 145.000 tot € 414.200 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 25 (geen beschikbaar)
 • Wonen 80 tot 500 m²
 • Perceel 899 tot 6.372 m²

Project Blauwestad

Wonen in Blauwestad

Wat ooit akkerland was, is nu een geweldig woongebied omgeven door een groot meer en ongerepte natuur. Blauwestad is een uniek stukje Nederland in een bijzonder stukje Groningen: het Oldambt.

Deze streek -vroeger de graanrepubliek van Nederland genoemd- is bekend om zijn uitgestrekte graan- en koolzaadvelden. Het gebied kenmerkt zich nog steeds door monumentale boerderijen met prachtige slingertuinen, historische kerken en karakteristieke lintdorpen.

Bijna alle kavels in Blauwestad liggen aan het Oldambtmeer. De inwoners hebben de woningen zelf ontworpen of laten ontwerpen en dat resulteert in architectonische hoogstandjes aan het water.

In Blauwestad krijgt u volop de gelegenheid om uw woonwensen waar te maken. Wij hebben in onze woongebieden diverse kavels en projectwoningen beschikbaar.

Als u een kavel koopt, heeft u binnen de sfeer van het gebied alle vrijheid zelf uw woning te ontwerpen en te bouwen. Bij elke stap in het proces geven wij u deskundig advies en informatie.

Foto's

Omgeving

De Blauwestad bestaat uit een vijftal woongebieden met elk een eigen karakter en uitstraling.

Het Park: ruimte om te spelen / Sfeervol en klassiek
Straten: Cantharel en Elfenbank

Lange banen gras en sierlijke boompartijen, omringd door riet en water. In Het Park kunt u aan het water wonen en/of in het groen. U vindt er zeer ruime kavels waar u uw huis met een prachtige tuin kunt realiseren. Het Park is weids en ligt aan de zuidkant van het Oldambtmeer. De woningen zijn klassiek, statig en gevarieerd. In Het Park kunt u rustiek wonen in het groen.

De Wei: ruimte om te genieten / Wonen aan het water
Straten: Grutto, Kiekendief, Kievit, Leeuwerik, Watersnip en Meerkoet

Van alle woongebieden is De Wei het meest verbonden met het water. Lange landtongen, gescheiden door rechte kanalen. De inspiratie voor de inrichting van De Wei komt dan ook uit Giethoorn en Dwarsgracht. In De Wei heeft u de keuze om een vrijstaande woning te bouwen met een of twee bouwlagen, met of zonder kap. Elke kavel heeft een eigen haven of steiger. Wonen in De Wei betekent dus echt wonen aan het water.

Havenkwartier: ruimte om te bouwen / Projectmatig bouwen
Straten: Misthoorn, Scheepsmeter, Kaafijzer, Handelskade en Dwinger

Naast kavels kunt u in Blauwestad ook een vrijstaande, hoek- of tussenwoning kopen. U kunt kiezen uit diverse types woningen met uiteenlopende prijzen. U kunt kiezen voor royale vrijstaande woningen op grote kavels, maar ook een sfeervolle eengezinshoek- of tussenwoning in Het Havenkwartier behoort tot de mogelijkheden.

Het Riet: ruimte om te werken / Bijzonder wonen op een eiland
Straten: Vikna, Anholt en Freya

Dit woongebied bestaat uit een eilandengroep aan de oostkant van het Oldambtmeer. De eilanden hebben organische vormen en smalle wegen met brede bermen. Het vele riet en de brugverbindingen tussen de eilanden geven een bijzondere sfeer. De woningen in Het Riet zijn heel divers, maar allemaal hebben ze een moderne, natuurlijke uitstraling. Een unieke en originele plek om te wonen!

Het Wold: ruimte om te leven / Vrij wonen in de natuur
Straten: Berkenborg, Dennenborg, Beukenschans en Elzenborg

In het Wold woont u aan het prachtige natuurgebied het Reiderwold met volop mogelijkheden voor een gezonde wandeling.

Écht ruimte om te leven op kavels tot maar liefst 5.000 m2.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop februari 2018

Woningtypen

Van de 25 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

 • De Wei

  Vrijstaande woning Van € 145.000 tot € 210.000 v.o.n.
  • wonen 80 tot 400 m² wonen
  Geen huizen beschikbaar
  Er zijn geen huizen van dit type beschikbaar. Het is op dit moment onbekend wanneer er weer huizen beschikbaar komen. Bewaar dit complex en we mailen je direct wanneer de beschikbaarheid verandert.
 • Het Wold

  Vrijstaande woning Van € 242.000 tot € 414.200 v.o.n.
  • wonen 80 tot 500 m² wonen
  Geen huizen beschikbaar
  Er zijn geen huizen van dit type beschikbaar. Het is op dit moment onbekend wanneer er weer huizen beschikbaar komen. Bewaar dit complex en we mailen je direct wanneer de beschikbaarheid verandert.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Blauwestad

Van € 145.000 tot € 414.200 v.o.n.