Westerdel Waterlant fase 3 te Broek op Langedijk

Broek op Langedijk Verkoop gestart
Van € 487.500 tot € 865.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 37 (14 beschikbaar)
  • Wonen 126 tot 182 m²
  • Aantal kamers 4
  • Perceel 143 tot 572 m²
Open Huis
  1. Zaterdag 30 september van 13:00 tot 15:00

Project Westerdel Waterlant fase 3 te Broek op Langedijk

Waterlant: wonen aan het water in Westerdel

Wonen in een waterrijke en groene omgeving, maar toch in een levendige, gezellige wijk met een dorps karakter én alle moderne voorzieningen nabij. Dát is wonen in Westerdel, in Broek op Langedijk. In deelgebied ‘de Eilanden’ ontwikkelt BPD Ontwikkeling het fraaie nieuwbouwproject Waterlant fase 3.

De 3e fase van Waterlant bestaat uit 2 naast elkaar liggende eilanden. Rustig, overzichtelijk en kindvriendelijk. En met veel water en heel groen! Hier realiseren we 36 verschillende woningen. Alle (eiland)woningen liggen met de voorzijde aan een rustig straatje en aan de achterzijde aan een heerlijke (ruime) tuin aan het water. Met een steiger! Paradijselijke toestanden en een feest om hier te wonen!

De verkoop van de 36 woningen van Waterlant fase 3 start op woensdagochtend 14 september om 10:00 uur.

Fase 3 van Waterlant bestaat uit rijwoningen, hoekwoningen, tweekappers en een vrijstaande woning. Deze woningen liggen op 2 naast elkaar liggende eilanden, de eilanden H en I. Hier woon je in het groen, omringd door water, op fietsafstand van een NS-station en vlakbij alle voorzieningen van de wijk Westerdel.

Op de woningenpagina vind je de verschillende woningtypes en bouwnummers van deze fase en al hun kenmerken. Op een (interactief) kaartje kun je ook direct zien waar de woningen in het plan precies liggen.

Inschrijven is mogelijk via de projectwebsite:

Omgeving

Eilanden, vaarten en bruggen

Westerdel ligt op de grens van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk, net iets ten noorden van Heerhugowaard. Binnen dit landelijke en waterrijke en woongebied ontwikkelt BPD Ontwikkeling een aantal projecten onder de naam Waterlant. Een aantal daarvan is inmiddels afgerond, andere projecten zijn gepland, waaronder Waterlant fase 3.

Het woongebied Westerdel bestaat uit 3 wijken of deelplannen: De Centrale Buurt, De Eilanden en De Straatjes. De Centrale buurt is inmiddels gereed en bewoond. De Eilanden is nog volop in ontwikkeling of in aanbouw.

Groen, water, ruimte en avontuur zijn belangrijke elementen van Westerdel. Hier woon je ‘lekker buiten’, maar toch in een levendige en gezellige wijk. Een wijk met een dorps karakter waarbij de vroegere eilandenstructuur en de vaarcultuur de belangrijkste inspiratiebron waren voor het plan Westerdel.

Waterlant fase 3 is onderdeel van het deelplan 'De Eilanden' aan de westzijde van het woongebied Westerdel. Hier word je omringd door het water en de natuur van het West-Friese landschap en de pittoreske dorpjes Noord- en Zuid-Scharwoude en het beroemde Broek op Langedijk.

De opzet van het deelplan 'De Eilanden' is geïnspireerd op het eeuwenoude en karakteristieke landschap van deze omgeving, met veel kleine eilanden, watergangen en bruggen. Een ideale omgeving om tot rust te komen of te recreëren.

De omgeving van Waterlant wordt niet voor niks het Rijk der Duizend Eilanden genoemd. Start vanaf je eigen steiger, vaar op het water en kijk je ogen uit. Vanaf Westerdel zijn er diverse waterverbindingen met dit bijzondere landschap dat zich in honderden jaren heeft gevormd. Je waant je in een sprookje als je de ontelbare eilanden en wateren passeert. De ideale manier om je gemakkelijk te verplaatsen, maar ook om helemaal tot rust te komen!

Winkelcentrum op loopafstand
Westerdel heeft een pittoresk en dorps karakter, maar ook een stads tintje met alle moderne voorzieningen dichtbij. Zo vind je op steenworp afstand van je eiland in Waterlant het overdekte winkelcentrum Broekerveiling.

In dit winkelcentrum vind je meer dan 40 winkels, van grote winkelketens tot kleine speciaalzaken. Voor zowel dagelijkse boodschappen als ‘fun shopping’ zit je hier goed. Bovendien parkeer je gratis de auto. Winkelen maakt hongerig. Dat wordt genieten van een burger, snack of broodje bij Kwalitaria, Chez Frans of Délifrance!

Naast dit winkelcentrum vind je hier ook voorzieningen als kinderopvang, basis- en middelbare scholen en sportfaciliteiten. Zelfs op loop- of fietsafstand.

Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk
De nieuwe woonwijk Westerdel ligt aan de zuidkant van Zuid-Scharwoude, precies op de grens met Broek op Langedijk. Door een gemeentelijke herindeling zijn beide dorpen sinds 1 januari 2022 onderdeel van de (veel grotere) gemeente Dijk en Waard. Ook Heerhugowaard is onderdeel van deze (nieuwe) gemeente.

De dorpsgrenzen van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk lopen dwars door Westerdel. Met het gevolg dat een deel van de 'Westerdellers' in Zuid-Scharwoude woont en een andere deel in Broek op Langedijk. Ook de woningen van Waterlant fase 3 liggen in (het dorp) Broek op Langedijk.

Rijk der Duizend Eilanden
Waterlant fase 3 is een project dat onderdeel is van het deelplan ‘de Eilanden’ in Westerdel. Dit bijzondere deelplan vind je aan de westzijde van Westerdel. In opzet is geïnspireerd op het bijzondere 'Rijk der Duizend Eilanden' iets verderop, aan de oostkant van Westerdel.

Het klinkt heel exotisch, ‘Rijk der Duizend Eilanden’, maar ligt gewoon om de hoek, vlakbij je toekomstige woning! Oorspronkelijk was het ‘Rijk’ een (tuinbouw)gebied met rond de 15.000 eilanden met akkers. In de loop der tijd is een groot deel van de eilanden verdwenen door de ruilverkaveling, maar een deel van dit historische landschap - ooit ‘den groentetuin van Europa’ genoemd - is gelukkig bewaard gebleven. En al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw een wereldwijd bekende toe

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop september 2022

Woningtypen

Van de 37 huizen in dit project zijn er nog 14 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Westerdel Waterlant fase 3 te Broek op Langedijk

Van € 487.500 tot € 865.000 v.o.n.