De Vrije Erven

De Mortel
Van € 210.000 tot € 295.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 10 (3 beschikbaar)
  • Wonen 300 m²
  • Aantal kamers 1
  • Perceel 970 tot 2.015 m²

Project De Vrije Erven

Wonen in alle vrijheid: het bestaat op De Vrije Erven in De Mortel

Buiten de kern van het dorp De Mortel, in een bosrijke omgeving aan de rand van de Peel, ligt Buitenplaats De Vrije Erven. Een agrarisch cultuurlandschap met bossen, akkers en beekdalen omarmt het gebied. De gemeente Gemert-Bakel biedt hier 10 exclusieve bouwkavels aan. Een buitenkans voor wie wil genieten van rust, ruimte en privacy. De kavels aan de Bakelseweg en De Bleek in De Mortel zijn zeer ruim. De oppervlaktes variëren van 970 m2 tot maar liefst 2.339 m2. Ruimte genoeg dus voor een ruime vrijstaande woning, een flinke tuin en nog een aantal bijgebouwen. De prijzen liggen tussen € 210.000 (excl. BTW) en € 290.000 (excl. BTW).

Wonen op een erf
De woningen liggen verscholen achter het groen, geclusterd op een erf. Aan de ene kant geeft dat het gevoel van landelijk wonen in het buitengebied. Anderzijds geeft het een veilig en geborgen gevoel van dicht bij elkaar wonen met mensen die dezelfde wensen hebben als het gaat om vrijheid in wonen. Kinderen kunnen hier in een veilige omgeving vol uitdagingen opgroeien. Op de grens tussen de privéterreinen van de bewoners en de openbare straat ligt een gemeenschappelijk terrein. Een collectief woonterrein dat bewoners samen kunnen inrichten. Denk aan een gezamenlijke barbecueplaats, speeltoestellen, een speelveldje, een vijver of een buurtmoestuin. Het zal allemaal bijdragen aan het prettig samenwonen in het buitengebied.

Bouwen in alle vrijheid
Wie één van de kavels koopt, kan rekenen op een grote mate van architectonische vrijheid. Voor De Vrije Erven heeft de gemeente een zogeheten gereedschapskist waarin is beschreven aan welke beeldkwaliteit de nieuwe bebouwing moet voldoen. Die beeldkwaliteit laat zich het beste omschrijven als streekgebonden, maar wel eigentijds. De belangrijkste voorwaarde is dat de bebouwing recht doet aan het Brabantse boerenlandschap waarin nog enkele monumentale langgevelboerderijen staan. “Binnen dat kader bieden de handvatten uit de gereedschapskist tal van mogelijkheden om te komen tot een ontwerp dat past bij de omgeving én uw individuele wensen en behoeften. Mensen kunnen karakteristieke, historische elementen naar hartenlust combineren met eigentijdse. Ook is het mogelijk om creatief om te gaan met vormen en materialen. Zo krijgt elke woning op Buitenplaats De Vrije Erven zijn eigen, individuele karakter.”

Neem snel contact op
Kijk voor meer informatie op of neem contact op met Paul van Helvoort.

Omgeving

Altijd iets te beleven
De Mortel is een dorp in de gemeente Gemert-Bakel. Het gezellige Brabantse dorp Gemert met zijn verrassende winkel- en horeca-aanbod is vlakbij. Ook zijn er volop recreatiemogelijkheden in de buurt in de mooie natuurgebieden, landschappen en bosrijke omgeving waar het heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden is. Of op de mooiste 27-holes golfbaan van de regio: De Stippelberg. En in de verschillende cultuur-, theater- en filmzalen, musea en galeries. Bovendien is de stedelijke dynamiek van Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Nijmegen slechts een half uur rijden van De Vrije Erven verwijderd.

360° foto's en video

Woningtypen

Van de 10 huizen in dit project zijn er nog 3 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

De Vrije Erven

Van € 210.000 tot € 295.000 v.o.n.