Het Erf van Burg

Den Burg
Prijs op aanvraag

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 15 (geen beschikbaar)

Project Het Erf van Burg

4 FEBRUARI START VERKOOP
Donderdag 4 februari om 15:00 uur gaat 't Erf van Burg in verkoop. 17 ruime, karakteristieke en super duurzame woningen in een enorme gezamenlijke landschapstuin.

Wonen in een woonlandschap
Groen - Ruimte - Buitenleven

Wonen in het Erf van Burg = wonen in een woonlandschap! Een erf waarin buitenleven centraal staat. Hartstikke groen, met zeeën van ruimte. Lekker de tuin in na het werk. Of je ploft op de bank, met uitzicht op al dat groen. Kinderen klauteren vooral in de bomen in plaats van achter de Playstation. Rennen lekker buiten rond, voeren de beesten, speuren naar eetbare frambozen.

Alle woningen hebben een privé buitenruimte en daarnaast een aandeel in de enorme lap collectieve grond. Overgangen tussen privé en collectief zijn zacht en natuurlijk. Zowel in de beleving als in het echt beschik je als bewoners dus over een enorme landschapstuin. Dat biedt kansen voor allerlei slimme, groene en leuke voorzieningen rondom het huis die je in een doorsnee privétuin simpelweg niet kwijt kunt. Er ontstaat een woonlandschap met allerlei verschillende sferen en plekken. Een kruidentuin? Een bloemenzee? Een speelplek _ met trampoline? Een kippenren? Een composthoop? Wat precies, dat bepaal je als bewoners natuurlijk helemaal zelf.

Achterin de landschapstuin komt een bosje. Misschien wel een voedselbos? Met bomen met eetbare vruchten dus, zoals tamme kastanjes, walnoten, hazelnoten en meer naar de randen kersen, peren en appels.... Leuk. Lekker. Leerzaam en gezond! De voedselbomen trekken ook weer allerlei verschillende vogels en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit en het bosje een extra natuurlijk karakter geeft.

De woningen

Ook de woningen op het Erf van Burg zijn bijzonder en stoer. In het Erf van Burg komen 15 karakteristieke koopwoningen, verdeeld over vijf gebouwen. Met elkaar dragen de woningen bij aan de beleving van een speels en modern erf. De architectuur is geïnspireerd op traditionele Texelse gebouwtypologieën, zonder historiserend te zijn.

De woningen hebben elk een andere uitstraling. De oppervlaktes van de woningen variëren tussen ca. 135 en 170 m2. De indeling van de woningen is flexibel: per woningtype kun je kiezen uit een aantal basisplattegronden. In sommige woningen kunnen ook de bad- en slaapkamer gemakkelijk op de begane grond gesitueerd worden (direct of in de toekomst). Daarnaast is er een uitgebreide lijst met aanvullende opties. Alle mogelijkheden dus om de woning helemaal specifiek naar jouw wensen te laten ontwikkelen!

Hoofdhuis
Het hoofdhuis is een trots en statig stenen gebouw met allure. Niet in de minste plaats door de fraaie dakvorm en de in het oog springende entree. Een echte blikvanger op het erf. De twee woningen in het hoofdhuis zijn met 170 m2 woonoppervlak zeer ruim. Vanuit de woonkamer en de ouderslaapkamer heb je prachtig vrij uitzicht over het groene landschap en de waterpartijen rondom Buurtskap de Tuunen.

Bijgebouw
De bijgebouwen zijn aantrekkelijke driekappers op het erf. Door de markante, karakteristieke vorm van de gebouwen (met een grote knipoog naar de bekende Texelse boet) is elke individuele woning uniek. De gevel is van duurzaam behandeld hout, wat de woningen hun natuurlijke en moderne uitstraling geeft, zonder dat het onderhoud vergt.

Kapschuur
De stoere, robuuste kapschuur herbergt vijf riante rijwoningen. Kenmerkend is het dak met de grote overstekken, die onder meer zorgen voor een droog terras en dienen als natuurlijke zonwering. De gevel is van donker, behandeld, duurzaam en onderhoudsvrij hout. De woningen zijn standaard uitgerust met een grote leefruimte op de begane grond en de slaap-/werkkamers op de eerste en tweede verdieping. Indien wenselijk kan in deze woning ook een gelijkvloers woonprogramma op de begane grond worden gerealiseerd. Vanuit de woonkamer op het zuiden heb je een fantastische uitloop naar de landschapstuin en het (voedsel)bos.

Dubbel achterhuis
Het dubbel achterhuis bestaat uit twee riante geschakelde villa's in een modern en eigenzinnig jasje. Van binnen zijn de woningen met 160 m2 woonoppervlak heerlijk ruim. De prachtige raampartijen in de kopgevels zorgen voor veel lichtinval in de woning en fraai uitzicht over de enorme landschapstuin aan de achterzijde (= zuidzijde). De gevel is van duurzaam, donker behandeld, onderhoudsvrij hout.

Duurzaamheid
Door een slim ontwerp, het toepassen van natuurlijke, zeer goed isolerende materialen én een hoge kierdichtheid is de energievraag van de woningen in de basis al laag. De slimme installaties zorgen vervolgens voor duurzame energiebehoefte. De energie voor de woningen wordt opgewekt met zonnepanelen. Deze zijn esthetisch geïntegreerd in het ontwerp van de woningen. De woningen worden verwarmd met een individuele warmtepomp (met gesloten bodemwarmtewisselaars) en vloerverwarming. Dit een energetisch voordelige, comfortabele én gezonde oplossing. De warmtepomp voorziet naast warmte tijdens de winter ook in zeer duurzame koeling tijdens de zomer.

Duurzame materialen
Naast duurzame energieopwekking zijn de woningen ook heel bewust ontworpen met zeer duurzame en gezonde materialen. Materialen zijn dus ook niet (of bijna niet) schadelijk voor het milieu. We vermijden bouwmaterialen van de zogenaamde rode lijst. Dit is een lijst waar schadelijke en giftige bouwmaterialen op staan (zoals PVC). Het casco van de woning is van hout. Hout is namelijk een heel milieuvriendelijk materiaal (hout heeft de unieke eigenschap dat het CO2 opslaat in plaats van uitstoot) en zorgt voor een gezond en bijzonder aangenaam binnenklimaat. Het houten bouwsysteem maakt ook dat de woningen zeer flexibel zijn qua indeling. Er zijn namelijk maar heel weinig dragende wanden nodig, wat ook een eventuele verbouwing in de toekomst gemakkelijk maakt.

Buurtskap de Tuunen

Het Erf van Burg is onderdeel van Buurtskap de Tuunen. Buurtskap de Tuunen is absoluut geen standaard nieuwbouwwijk. Buurtskap de Tuunen = heel erg groen en duurzaam, sociaal en betrokken, bijzonder en Texels.

Verdeeld over meerdere groene erven komen er circa 140 nieuwe woningen van verschillende prijsklassen, functies en types. De buitenruimten worden gedeeld door de bewoners van het erf. En buurtbewoners zorgen met elkaar voor een prettige en groene woonomgeving.

Hoe het er precies uit komt te zien? Dat is afhankelijk van de wensen en invulling van bewoners. In elk geval super groen!

Meer informatie:

Foto's

360° foto's en video

Woningtypen

In dit project worden 15 huizen gebouwd

Er zijn nog geen huizen beschikbaar Binnenkort worden alle details over de huizen bekend gemaakt Bewaar dit project en we mailen je direct wanneer we meer weten.

Verkoopmakelaar

De Texelse Makelaars

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 0222-313555
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Het Erf van Burg

Prijs op aanvraag