19 + 10 Nieuwbouwwoningen Kerkwijk (fase 3A + 3B) Didam

Didam Verkoop gestart
Van € 210.000 tot € 367.500 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 29 (4 beschikbaar)
  • Wonen 112 tot 153 m²
  • Aantal kamers 1 tot 4
  • Perceel 128 tot 297 m²

Project 19 + 10 Nieuwbouwwoningen Kerkwijk (fase 3A + 3B) Didam

30 April zijn wij gestart met de verkoop van nog eens 10 woningen in project Kerkwijk in Didam (fase 3B)!

Tijdens kantooruren (8.30 - 17.00 uur) kunt u de uitgebreide informatiebrochure en prijslijst ophalen op het kantoor van Mom-Joosten Makelaars (Wilhelminastraat 39 te Didam). De 19 woningen in de eerste fase (3A) zijn nagenoeg allemaal verkocht en hebben de intentie om ook de bouw van deze 10 woningen nog dit najaar te starten.

Zie jij jezelf hier al wonen? Bekijk de woningtypes:
- 6 Rijwoningen type B-D-E: vanaf € 210.000 v.o.n.
- 4 Hoekwoningen type A-C: vanaf € 272.000 v.o.n.

Online inschrijven:
Vanaf 30 april kun je je online inschrijven voor de bouwnummers van je voorkeur, dit is mogelijk op de projectwebsite van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling. Het online inschrijfformulier sluit op zondag 10 mei om 12.00 uur. Daarna worden de bouwnummers toegewezen aan de meest geschikte kandidaten. Bij gelijke geschiktheid wordt er geloot.

Aangenaam wonen:
"De rust van het wonen in Kerkwijk is een goede combinatie met de royale woningen die het biedt. De ligging in het levendige Didam met haar goede voorzieningen doet de rest. Aangenaam wonen, je vindt het hier."

Welkom in Didam:
Didam ligt in een prachtige omgeving met veel natuur en historie. Het is een dynamisch dorp met veel voorzieningen. Het behoort tot de gemeente Montferland.

De snelwegen (A12 en A18) zorgen voor een perfecte aansluiting op het rijkswegennet en de aanwezigheid van een treinstation zorgt voor goed openbaar vervoer. Het winkelaanbod in Didam is gevarieerd en voorziet in alle dagelijkse behoeften. En wil je een keer naar de grote stad dan zijn Arnhem, Zevenaar
en Doetinchem vlakbij.
Didam kent een actief verenigingsleven met alle mogelijke sportvoorzieningen, waarbij de plaats bekendstaat als schuttersgemeente. Veel en graag bezocht zijn dan ook de schuttersfeesten in juli en augustus. Andere jaarlijkse festiviteiten die veel bezoekers trekken zijn de kermis, mei-markt en “Didam op stelten”. In de prachtige natuur rondom, zoals natuurgebied De Nevelhorst zijn allerlei fietstochten en wandelroutes uitgezet die recreëren in de directe omgeving tot een plezierige ontspanning maken.
Qua onderwijs kun je in Didam terecht voor basisonderwijs, (i)vbo, mavo en havo. Daarnaast is er onder meer het Rietveld College in Doetinchem en het Liemers College in Zevenaar. Arnhem geeft je een nog breder aanbod.

Wonen in Kerkwijk:
Kerkwijk ligt ten zuiden van Didam. Enkele fasen in dit nieuwe woongebied zijn inmiddels gerealiseerd. De landelijke, dorpse sfeer die Didam zo kenmerkt, vormt de leidraad in het ontwerp.

Door en rond de wijk tref je royale wandelgebieden aan en voor de kinderen zijn er veilige speelweides. Doordachte parkeervoorzieningen houden het beeld en het gevoel ruimtelijk en groen. Ervaar het zelf en neem er een kijkje als je in de buurt bent! De hoofdopzet van de wijk wordt bepaald door een lommerrijke laan die toegang geeft tot de verschillende woonbuurten.
In de derde fase worden 25 gezinswoningen en 4 markante twee-onder-één-kap woningen gerealiseerd. De vriendelijk ogende, landelijke klinkerbestrating sluit goed aan op de klassieke, dorpse architectuur van de woningen, met pannendaken en traditioneel metselwerk. Leuke details en hoogwaardige
materialen geven de woningen een speelse, maar tegelijk robuuste en luxe uitstraling.
De tuinen zijn riant en bieden veel privacy. Zij- en voortuinen die grenzen aan de openbare ruimte krijgen een groene beukenhaag als erfafscheiding. Ze benadrukken het groene karakter van de wijk. Het gegeven dat de woningen gasloos zijn en zijn uitgerust met zonnepanelen, vloerverwarming en andere duurzame voorzieningen, dragen verder bij aan het woongenot tot in lengte van jaren.

Gasloos wonen:
Je leest er veel over in het nieuws; sinds 1 juli 2018 is de eis van de overheid dat nieuw te bouwen woningen niet meer op het gasnet mogen worden aangesloten. Wat houdt het in en wat betekent dit voor de woningen in dit nieuwbouwproject?

-Gasloos
De meeste woningen in Nederland maken (nog) gebruik van een aardgasgestookte CV-ketel voor verwarming en warm water. Om het klimaat te sparen (gas zorgt voor CO2 uitstoot) en vanwege het terugschroeven van de gaswinning in Groningen, heeft de overheid besloten om de bouw van gasloze woningen te stimuleren. Nieuwbouwwoningen waarvan de bouwaanvraag na 1 juli 2018 wordt ingediend, moeten geheel gasloos worden gerealiseerd. Ook in dit nieuwbouwproject worden de woningen niet meer aangesloten op het gasnet.

-Warmtepomp
Ooit was het normaal om je huis met kolen te verwarmen. Daarna werd gas de nieuwe standaard, met een grote stap vooruit in comfort en veiligheid. Inmiddels is het tijd om de volgende stap te zetten: nog meer comfort, nog meer veiligheid en beter voor het milieu: de warmtepomp. Een warmtepomp wint warmte uit de bodem, het grondwater of de lucht en zet dit met een warmtewisselaar om in bruikbare energie / warmte. Het is vergelijkbaar met een koelkast, waar warmte (via een natuurkundige proces van verdampen en condenseren) aan de lucht wordt onttrokken en wordt afgevoerd. Een warmtepomp werkt op stroom. Het elektraverbruik neemt dus wel toe, maar het gasverbruik neemt volledig af. De benodigde stroom kun je duurzaam opwekken door bijvoorbeeld de toepassing van zonnepanelen, groene stroom, enzovoort.

-Vloerverwarming
Voor een warmtepomp is een zogenaamde lagetemperatuurverwarming nodig, zoals vloerverwarming. Bij verwarming door radiatoren moet het water erg warm worden aangevoerd (vanaf 70 graden), maar bij vloerverwarming is dat slechts 35 graden. Als er water van 18 graden wordt aangevoerd, zorgt de vloerverwarming zelfs voor koeling van het huis. Vloerverwarming is dus heel energiezuinig en biedt daarnaast extra comfort.

-Balansventilatie
Door de toepassing van vloerverwarming in de hele woning is een andere manier van ventileren nodig. In plaats van koude buitenlucht dat via roosters in gevelkozijnen rechtstreeks de woning binnenkomt, wordt met balansventilatie via het plafond voorverwarmde buitenlucht de woning in geleid. Geen tocht meer in je huis, dat geeft nog meer wooncomfort!

-Verwarmen en koelen
In dit nieuwbouwproject wordt een zogenaamde individuele warmtepomp met bodemlus toegepast in de woningen. De warmtepomp onttrekt warmte uit de aardbodem via een systeem van buizen. Door het buizensysteem wordt een vloeistof gepompt die de warmte verplaatst naar de woning, waar het wordt omgezet in warmte voor verwarming of voor warm tapwater. Een groot voordeel van deze warmtepomp is dat je in de zomer zonder meerkosten er ook je huis mee kunt koelen!

-Klaar voor de toekomst
De aanleg van een warmtepompinstallatie met vloerverwarming en balansventilatie vraagt om een extra investering. Bij de 4 twee-onder-één-kap woningen is deze in de koopsom van jouw huis inbegrepen. Bij de 25 rij- en hoekwoningen worden de warmtepomp, bodemlussen en PV-panelen gehuurd. Je kunt
deze op elk gewenst moment tegen een vooraf bepaalde koopsom in eigendom verkrijgen. Je hebt met deze toepassingen een heel comfortabel en duurzaam huis dat helemaal op de toekomst is voorbereid!

Met verschillende woningen in verschillende prijsklassen zit er vast een huis bij dat past bij uw gezinssamenstelling, leefstijl en beschikbare budget. Daarbij is het natuurlijk ook mogelijk om uw eigen individuele woonwensen te verwerken.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop januari 2020

Woningtypen

Van de 29 huizen in dit project zijn er nog 4 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

19 + 10 Nieuwbouwwoningen Kerkwijk (fase 3A + 3B) Didam

Van € 210.000 tot € 367.500 v.o.n.