Havenkade Demeter

Dronten Verkoop gestart
Van € 330.000 tot € 425.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 15 (11 beschikbaar)
  • Wonen 147 tot 148 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 205 tot 400 m²

Project Havenkade Demeter

Dronten is nog maar relatief jong, maar het verhaal van deze plaats in Flevoland is fascinerend. In de jaren zestig kwamen hier de eerste bewoners wonen, op de drooggevallen zeebodem. Wonen, werken en winkelen, het gebeurt hier allemaal op enkele meters onder de zeespiegel. In Dronten beleef je de ruimte en vrijheid van pioniersland.

En Dronten groeit. Op dit moment verandert het oude bedrijventerrein van het Hanzekwartier in een nieuwe woonwijk. De eerste fase gaat van start met veertien gasloze twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning. Stoere huizen van rode baksteen met traditionele kappen en grote tuinen. Genoeg plek voor het hele gezin. Subtiele details in het metselwerk van de gevels verwijzen naar het industriële verleden van de plek.

De woningen verrijzen op het schiereiland ten zuiden van de Binnenhaven. Deze woonbuurt krijgt dan ook de toepasselijke naam Havenkade. Je hoeft maar de straat uit te lopen of je staat al aan het water. ’s Ochtends word je wakker van de fluitende vogels. De huizen liggen aan een slingerende laan met aan weerszijden prachtige, grote bomen. Via deze groene slinger fiets je zo naar je werk of de winkels. Vanuit je woonkeuken heb je goed zicht op de kinderen die tussen de bomen naar hartenlust klimmen en klauteren op de speeltoestellen.

Om een typische Hollandse uitstraling te creëren, is gekozen voor kenmerkende materialen in het ontwerp van de woningen. Zo roepen de rode bakstenen gevels een warm en dorps gevoel op.

Het industriële thema is de rode draad in het ontwerp van Havenkade. Bij de twee-onder-een-kapwoningen van Demeter krijgt dit thema een verfijnde uitvoering. Hier geen betonnen elementen zoals bij de appartementen, maar rustiek metselwerk met subtiele details. Ruwe bakstenen worden afgewisseld met gladde stenen zodat een verrassend effect ontstaat.

De woningen van Demeter zijn onderhoudsarm. Met kunststof kozijnen en zinken goten bespaar je een hoop tijd en geld op schilderwerk. Ook kun je kiezen voor volledig afgewerkte wanden en vloeren bij oplevering van het huis. De badkamer heeft luxe sanitair van Villeroy en Boch en kranen van Grohe. Hoe de keuken eruit komt te zien, bepaal je helemaal zelf. Daarvoor kun je kiezen uit het ruime assortiment in de woonwinkel van Van Wijnen of je stelt zelf een keuken samen.

Ruime woonkeuken

Aan de zijkant van het huis vind je de entree. De woonkamer van ruim 30 vierkante meter heeft een eetgedeelte van zo’n 11 vierkante meter en een hoekkeuken van circa 5 vierkante meter. Genoeg plek om ’s avonds met het hele gezin aan te schuiven voor het avondeten of gezellig bordspelletjes te doen aan de eettafel met familie en vrienden.

Hoeveel slaapkamers wil je?

Boven vind je standaard drie slaapkamers van circa 14, 13 en 10 vierkante meter. Nog meer ruimte nodig? De tweede verdieping is groot genoeg voor nog twee slaapkamers. Of richt hier je werkplek of hobbykamer in.

De woningen hebben een complete badkamer van circa 8 vierkante meter met douche en toilet van Villeroy en Boch. Een tweede, apart toilet is te vinden in de hal op de begane grond.

Veel bergruimte en grotendeels parkeren op eigen terrein

In Demeter heb je behalve veel leefruimte ook veel bergruimte. De kerstspullen kun je met gemak kwijt op de grote zolder van zo’n 27 vierkante meter. Hier zitten ook de aansluitingen voor de wasmachine en droger, dat scheelt weer ruimte in de keuken. In de tuin komt een houten berging voor bijvoorbeeld fietsen en tuingereedschap. Voor de auto is plek op eigen terrein of op het parkeerplek dicht naast het huis.

In Havenkade Dronten woon je gasvrij. Duurzaamheid en energiezuinigheid staan hoog in het vaandel. Voor Demeter wordt daarom samengewerkt met ZON, een warmteleverancier die gespecialiseerd is in duurzame en hernieuwbare energie uit de bodem en van de zon. De woningen van Demeter worden uitgerust met een duurzaam warmtesysteem. Het systeem zorgt voor warm water en verwarmt of koelt jouw woning via vloerverwarming. Zo geniet je altijd van een comfortabele temperatuur in je huis.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop september 2020

Woningtypen

Van de 15 huizen in dit project zijn er nog 11 beschikbaar

Verkoopmakelaars

VSO makelaars & taxateurs

Telefonisch bereikbaar tot 17:15
Bel 0321318318

TOPZORG makelaars

Telefonisch bereikbaar tot 17:15
Bel 088 3 190 190
Reageer op dit project

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing