De Woongaard

Groningen Verkoop gestart
Prijs op aanvraag

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 24 (24 beschikbaar)
  • Wonen 120 tot 177 m²
  • Aantal kamers 3 tot 4
  • Perceel 167 tot 459 m²

Project De Woongaard

** BELEEF DE WOONGAARD! **

START VERKOOP
Start verkoop vindt plaats op 19 juni aanstaande tussen 16:00 en 18:00 op locatie.

Korenbloem - vanaf € 525.000,-
Lijsterbes  - vanaf € 635.000,-
Akelei - vanaf € 530.000,-

Door de belangstelling en voorkeuren aan te geven tijdens de pre-sales krijg je voorrang bij de toewijzing na start-verkoop.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de verkopend makelaar.

Op de hoogte willen blijven van dit project? Schrijf je dan in op de website: dewoongaardgroningen.nl!

Aan de Leegeweg wordt een woningbouwlocatie ontwikkeld met een genereuze gedeelde buitenruimte. De historische boerderij en het omliggend groen zijn in het plan geïntegreerd. Het historische erf rond de boerderij wordt hersteld door het terugbrengen van de omgrachting en de boomsingels. In het aangrenzende terrein wordt woningbouw in een U-vorm rondom een collectieve tuin gerealiseerd. Deze collectieve tuin opent zich naar het boerenerf waardoor deze met elkaar versmelten en een geheel vormen. Vanaf de Leegeweg slingert een pad door de collectieve tuin richting het Roege bos. Ruimte tussen de woningen hier zorgt ervoor dat er vanaf de Leegeweg een doorzicht richting het Roege bos ontstaat. Op deze manier wordt het potentieel van het groen decor achter de woning onderdeel van het terrein.

In de collectieve tuin staat een boomgaard met verschillende type bomen. Hierdoor ontstaat een spannende dynamiek. De agrarische vormgegeven infrastructuur loopt onder de boomgaarden door. Parkeren gebeurt in de zogenaamde parkeergaarden of in een open garage onder de woning.

Er is gekozen voor een maaiveld inrichting met een bloemenweide en stinzenbeplanting die zorgen voor een bijzondere bloemenpracht op grote schaal. Doel is dit een flora rijke wereld te maken die aantrekkelijk is voor fauna en mens. In de collectieve tuin zijn plekken voor samenkomst waar in de privé tuin geen plek voor is. Dit zijn bijvoorbeeld speeltoestellen/opstellingen voor kinderen, een zestien persoons picknickbank en een terras in het hart.

VISIE OP DE WOONGAARD
De Woongaard wordt natuur inclusief ontworpen met bijzondere aandacht voor biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Met de inrichting van het landschap en de architectuur daarvan versterkt de buur de Flora en Fauna op het bestaande erf en in de omgeving. Bijvoorbeeld met nestgelegenheid voor vogels. Er wordt zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met verharding om het waterbeheer goed te organiseren.

De Woongaard wordt een plek met een bijzonder leefklimaat en verblijfskwaliteit. De buurt wordt zo verkeersluw mogelijk door auto's uit het hart te weren en parkeren te organiseren uit het zicht gelegen parkeerkoffers. De buurt faciliteert wel autogebruik, maar door zijn positie ten opzichte van de stad stimuleert het door zijn autoluwe karakter het gebruik van de fiets!

De Woongaard richt zich op de kracht van het collectief. Het is de ambitie om met de bewoners gezamenlijk het erf in te richten en ruimte te geven voor collectieve doeleinden. Het gezamenlijke gevoel ontstaat door de beperkte hoeveelheid woningen . Dit stimuleert het 'kennen van je buren'. De verscheidenheid aan woontypes van appartementen, levensloopbestendige woningen en grote gezinswoningen is er veel flexibiliteit om langdurig in de Woongaard te blijven wonen. De diversiteit is mede voelbaar door de samenhangende, maar gedifferentieerde erf-achtige architectuur.

Let op: het door de ontwikkelaar opgegeven gebruiksoppervlak kan afwijken van het daadwerkelijke woonoppervlak! Bij het gebruiksoppervlak kunnen ook bergzolders, bergingen of andere ruimten zijn gerekend, terwijl deze volgens de NEN2580 niet als woonoppervlak zijn aan te merken. Afhankelijk van de mogelijkheden kunt u bijvoorbeeld voor een bergzolder een dakraam toepassen, waardoor deze ruimte eventueel alsnog als woonoppervlak kan worden gerekend. Vraag de makelaar voor meer informatie en eventuele mogelijkheden.

Foto's

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop mei 2024

Woningtypen

Van de 24 huizen in dit project zijn er nog 24 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

De Woongaard

Prijs op aanvraag