De Haar Buyten

Haarzuilens Bouw gestart
Van € 995.000 tot € 1.095.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 16 (geen beschikbaar)
 • Wonen 205 m²
 • Aantal kamers 1
 • Perceel 1.532 tot 1.700 m²

Project De Haar Buyten

3 BOERDERIJWONINGEN: START VERKOOP 20 NOVEMBER 2021

De verkoop van de 3 laatste woningen van de boerderij in het project De Haar Buyten staat gepland op zaterdag 20 november 2021, van 11:00 - 15:00 uur op locatie Ockhuizerweg 35 Haarzuilens.

Geïnteresseerd in een van de drie boerderijwoningen van De Haar Buyten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de projectwebsite dehaarbuyten.nl.

Op drie prachtige locaties nabij het dorp Haarzuilens, vlak bij de stad Utrecht, maar toch midden in de natuur, kunt u straks wonen in één van de 16 exclusieve woningen van het project De Haar Buyten.
Diverse riante woningen op ruime kavels, zowel in een bestaande boerderij als verschillende nieuwbouwwoningen.
Op alle drie, voormalige agrarische percelen, worden schitterende woningen gerealiseerd op ruime kavels met weidse vergezichten. Deze percelen bevinden zich verspreid rondom het dorp Haarzuilens en Kasteel de Haar.

10 woningen Ockhuizerweg 35
De locatie aan de Ockhuizerweg 35 is gelegen aan de noordzijde van het dorp Haarzuilens. Op deze locatie, die net buiten het dorp is gelegen, worden 10 woningen gerealiseerd.
- 3 woningen in de bestaande boerderij, deze woningen zullen in 2021 in de verkoop komen.
- 4 twee-onder-een-kap woningen.
- 1 drie-onder-een-kap woningen.
De compositie van de woningen doet als geheel denken aan een boeren erf: 'wonen aan het erf'. Stuk voor stuk prachtige woningen met een eigen identiteit.

Ockhuizerweg 39
De locatie aan de Ockhuizerweg 39 is gelegen aan de noordzijde van het dorp Haarzuilens, net buiten de dorpsgrens. De houtopstand, de bomenrij, rondom dit perceel is nog een restant van de afscheiding van het voormalige agrarische erf.
Deze houtopstand zal grotendeels behouden blijven, maar wildgroei zal worden verwijderd en opgeknapt. Op deze wijze ontstaat er een zeer aangenaam erf, waarop 3 prachtige vrijstaande woningen worden gerealiseerd op zeer ruime kavels.

Achter Rijndijk 2-4
De locatie aan de Rijndijk, een voormalig agrarisch perceel achter de woningen Rijndijk 2 en 4, is een prachtige locatie met zicht op Kasteel de Haar, dat aan de overzijde van de Rijndijk is gelegen. Hier worden 3 vrijstaande woningen gerealiseerd. Het landschap rondom deze locatie zal de komende jaren veranderen door de aanleg van het Parkbos De Haar. Zo ontstaat een locatie: ‘wonen op een open plek aan de rand van het Parkbos’.
Het ontwerp van deze woningen ademt een sfeer die meer past bij de ligging in het bos, vandaar ook de keuze van de architect voor een rieten kap.

Erfpacht
In 2000 heeft Natuurmonumenten het landgoed Haarzuilens verworven (389 hectare). Natuurmonumenten beheert sindsdien het grootste deel van het buitengebied in Haarzuilens.
De grond waarop de 16 woningen in De Haar Buyten gerealiseerd worden, is eveneens eigendom van Natuurmonumenten. Ook hier heeft Natuurmonumenten de grond uitgegeven in erfpacht.
Aan die erfpacht is een opstalrecht gekoppeld. Dat wil zeggen dat de erfpachter het recht heeft om op de betreffende grond een opstal, bijvoorbeeld een woning, te realiseren en in eigendom te hebben.

Momenteel is MBB Ontwikkeling de erfpachter.
Zodra een koper een overeenkomst voor een nieuwe woning in De Haar Buyten getekend heeft en de notariële akte gepasseerd is, gaat het recht van erfpacht over op de koper van de betreffende woning.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: bouw gestart
Start verkoop november 2020
Start bouw juli 2021

Woningtypen

Van de 16 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

 • Achter Rijndijk 2-4

  Vrijstaande woning Van € 995.000 tot € 1.095.000 v.o.n.
  • wonen 205 m² wonen
  • aantal kamers 1 kamer
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Rijndijk 2A Verkocht 205 m² wonen 5 kamers € 1.095.000 v.o.n.

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

De Haar Buyten

Van € 995.000 tot € 1.095.000 v.o.n.