De IJzergieterij - Lus 2

Hardinxveld-Giessendam Verkoop gestart
Van € 355.000 tot € 1.775.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 47 (2 beschikbaar)
  • Wonen 77 tot 374 m²
  • Aantal kamers 3 tot 5

Project De IJzergieterij - Lus 2

De verkoop van lus 2 komt eraan!
Op dinsdag 6 juli gaan alle Waterfrontappartementen in verkoop en hoeven alle geïnteresseerden voor de appartementen niet meer te wachten op hun voorkeursnummer.

De start verkoop is dus op 6 juli 2021 om 16:00 uur, dat betekent dat vanaf die dag om 16:00 uur alle verkoopinformatie te raadplegen is en het makelaarsteam beschikbaar is voor vragen in de chat via je persoonlijke omgeving in de website van deijzergieterij.nl.

De IJzergieterij
Wonen aan de Merwede. In een stoere, groene wijk die op eigenzinnige wijze de rivier verbindt met Hardinxveld- Giessendam. Met stadse, industriële architectuur die de unieke locatie verbindt met haar ambachtelijk verleden. Met een uitnodigend plein op dijkniveau dat vrij uitkijkt over de Biesbosch. Een open en tegelijkertijd intieme wijk met eigentijdse woningen en stoere appartementen in alle prijsklassen. Hoe jij hier ook wilt wonen: De IJzergieterij is helemaal jouw stijl, jouw plek. Jouw kans!

De IJzergieterij wordt een wijk met een gevarieerd straatbeeld en industriële architectuur, in een zeer ruime variatie aan woningtypen. Opvallend zijn de hoogteniveaus, die de wijk een intiem en eigenzinnig karakter geven. Vanuit het dorp vormt het poortgebouw met appartementen de entree. De gezinswoningen in het hart liggen een niveau lager. Wel drie meter! Achter de woningen, aan de dijk, liggen de drie grote appartementenblokken. De appartementen aan de rivierzijde worden boven op de parkeerlaag gebouwd. De parkeerlaag ligt tegen de dijk aan en is door groen omsloten. De appartementen kijken over het dijkniveau heen zodat ze vrij zicht hebben op het water of zelfs de Biesbosch. Een waanzinnig uitzicht dat je ook hebt vanaf het uitnodigende plein aan de dijk.

Wie door de moderne uitstraling heen kijkt, ziet en voelt in De IJzergieterij een stuk historisch industrieel erfgoed. Dat maakt wonen hier anders. Dit is niet een wijk die is bedacht in een industriële stijl, dit is een wijk die is gebouwd op de grondvesten van haar locatie. Een algehele herwaardering voor een locatie, die jaren terug de rug werd toegekeerd, door de stank en de overlast van de industrie: toen de schonere, stillere industrie werd verplaatst en de oude industrie overbleef als vergeten plek tussen dorp en water. De IJzergieterij verbindt Hardinxveld- Giessendam opnieuw met de rivier waar zij haar oorsprong vindt.

Foto's

360° foto's en video

Video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop juli 2021

Woningtypen

Van de 47 huizen in dit project zijn er nog 2 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

De IJzergieterij - Lus 2

Van € 355.000 tot € 1.775.000 v.o.n.