Plan Ludinga vrije bouwkavels aan vaarwater

Harlingen Verkoop gestart
€ 239.750 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 26 (1 beschikbaar)
  • Aantal kamers 1
  • Perceel 609 m²

Project Plan Ludinga vrije bouwkavels aan vaarwater

Wonen aan open vaarwater in de sfeervolle havenstad Harlingen!

Aan de oostzijde van Harlingen wordt Plan Ludinga ontwikkeld. Een nieuw en uniek woongebied aan de rand van de stad waar de komende jaren het nieuwe Harlingen in een parkachtige en landelijke sfeer zal ontstaan. Het karakter van deze nieuwe en kindvriendelijke wijk met een ziekenhuis, scholen, een speeltuin en winkelcentrum Kimswerda in de directe nabijheid heeft als thema 'woonconform'.

Plan Ludinga grenst aan natuurgebied "Hegewiersterfjild' (van Natuurmonumenten). Hier worden diverse royale bouwkavels aangeboden aan open vaarwater met een directe verbinding met de Waddenzee en de Friese binnenwateren. De kavels zijn bouwrijp en vrij van architect en aannemer. U kunt hier dus de woning van uw dromen laten bouwen. Wat u op de kavel precies voor woning mag bouwen is vastgelegd in het bestemmingsplan. Dit plan kunt u inzien op ruimtelijkeplannen.nl, bestemmingsplan 'Ludinga Harlingen'. De belangrijkste punten uit het bestemmingsplan hebben we op een rij gezet en kunt u terug vinden in de brochure.

De woningen moeten “gasloos” worden gebouwd. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Luchtwarmtepompen maken relatief veel geluid wat voor overlast kan zorgen voor de andere bewoners in het gebied. Bij lage temperaturen is het verbruik van elektriciteit van een luchtwarmtepomp hoger dan de opbrengst van energie. Feitelijk wordt de woning dan elektrisch verwarmd wat relatief erg duur is. Houtpallets geven veel geuroverlast. Daarom is besloten dat de te bouwen woningen voor de verwarming moeten worden uitgerust met een aardwarmtepomp. Een aardwarmtepomp staat binnen en heeft een veel lager geluidsniveau. De winning van energie is stabiel en niet afhankelijk van de buitentemperatuur. In de zomer wordt de woning met dit systeem gekoeld wat nodig is om dat de woningen zwaar geïsoleerd worden.

Dit plan is de laatste uitbreiding aan de oostzijde van Harlingen voor de komende tientallen jaren. Dit betekent dat deze kavels voorlopig de laatste kans is om te wonen op deze schitterende locatie.

Zie voor meer informatie en de meeste actuele beschikbaarheid:

In de koopsom is begrepen:

- De koopsom voor de grond
- Omzetbelasting 21%
- De kosten van de notaris voor de levering van de grond

Niet in de koopsom is begrepen de beschoeiing.

De beschoeiing zal door en voor rekening van de koper dienen te worden aangebracht. In de brochure zijn enkele voorbeelden van beschoeiingen die zijn goedgekeurd en een prijsindicatie van beschoeiingen. Andere beschoeiingen zijn mogelijk.

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop april 2019

Woningtypen

Van de 26 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Plan Ludinga vrije bouwkavels aan vaarwater

€ 239.750 v.o.n.