Missiehuis Huurappartementen

Hoorn (NH)
Van € 1.175 tot 2.185 /mnd

Uitgelichte kenmerken

 • Aantal huizen 35 (9 beschikbaar)
 • Wonen 78 tot 169 m²
 • Aantal kamers 3 tot 4

Project Missiehuis Huurappartementen

ZEER LUXE APPARTEMENTEN TE HUUR MET EIGEN PRIVÉ PARKEERPLAATS EN BERGING IN DE ONDERBOUW

Wellicht heeft de ontwikkeling van het terrein ‘Missiehuis’ aan de rand van Hoorn uw aandacht al eens gehad. Een nieuwe aanvulling is dat er één woongebouw (van 35 appartementen) volledig tot huur bestemd zal worden!

Het betreft hier blok D dat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd zal kunnen worden. Dat geeft u voldoende tijd en rust voor het goed voorbereiden van uw verhuizing en wellicht het verkopen van uw huidige woning.

IN HET KORT:
Als het project u nog niet bekend is: Een historische locatie in groene omgeving, aan de rand van Hoorn, vlakbij het gezellige stadscentrum, sportgelegenheden, Markermeer, NS-station, uitvalswegen en vele gemakken meer.

De huurwoningen zijn van van vergelijkbare luxe, indeling en oppervlakten (tussen 78 en 169 m2) als de inmiddels (alle nagenoeg verkochte) koopwoningen. Én meer! De appartementen worden namelijk ingericht met luxe keukens en apparatuur, moderne sanitaire voorzieningen, en afgewerkt met behangklare wanden en fraaie PVC-vloerbedekking. Ieder appartement heeft zijn eigen grote balkon of terras grenzend aan de woonkamer en in de onderbouw een eigen parkeerplaats en berging. Vanzelfsprekend kunnen alle verdiepingen met een lift bereikt worden.

En zoals het in deze tijd hoort, zeer energievriendelijk! Vloerverwarming en warmwatervoorziening middels warmtepomp, elektriciteit ontstaan uit zonnepanelen, optimale isolatie van vloer, muur, glas en dak.

Kortom, zeer luxe huurappartementen voor vele doelgroepen toegankelijk, neem vooral contact met ons op, wij brengen u graag op de hoogte van de mogelijkheden! De behandelend makelaar is Jakko Gouwerok en rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer 06-46817727.

ALGEMEEN:
Ontwikkeling terrein Missiehuis
Waar het Missiehuis ooit een hechte geloofsgemeenschap vormde, met open armen naar de samenleving, wordt het terrein nu ingericht als leef- en verblijfsgebied voor diverse doelgroepen. Met het monumentale gebouw als kloppend hart wordt thans gebouwd aan een luxe appartementengebouw (onderdeel van 4 soortgelijke gebouwen) met in totaal 35 luxe huurappartementen.

Aan de Berkhouterweg krijgt Hoorn met het Missiehuis een statige entree. De zorgvuldig ingedeelde en ingerichte tuinen omringen het historische gebouw en de woonblokken. Verrassend en divers, perfect in harmonie met de geschiedenis, de omgeving en elkaar. Een levendig landgoed. Groen en sereen. Stemmen zullen weerklinken in de kapel, waar plaatsgemaakt wordt voor kleinschalige horeca. Jonge mensen, vol verwachtingen en dromen, worden voorbereid op hun maatschappelijk leven. Net als vroeger.

Ligging
Het Missiehuis ligt aan de rand van Hoorn. Dichtbij het Markermeer, het gezellige stadscentrum en het monumentale NS station, waar u binnen het kwartier naartoe wandelt. De op slechts een paar autominuten bereikbare A7 brengt u snel naar Enkhuizen en verbindt u via Lelystad met centraal Nederland. Purmerend, Zaanstad en Amsterdam bereikt u via het Rijkssnelwegennet. Het uitgebreide netwerk van provinciale wegen brengt u in no-time naar Alkmaar, Heerhugowaard en verder.

Voorzieningen
Het Missiehuis was vroeger zelfvoorzienend, moderne huishoudens gaan voor de dagelijkse boodschappen naar de supermarkten en verswinkels om de spreekwoordelijke hoek. De (para-)medische voorzieningen zijn uitstekend geregeld, net als openbaar vervoer. Kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs, sport en spel in al haar variaties. De overdekte ijsbaan zorgt voor schaatsplezier. Buitensporters vermaken zich op de sportvelden, de golfbanen, de tenniscourts en op het water.

Elk appartement krijgt een eigen buitenruimte, een eigen privé parkeerplaats en een inpandige berging. Duurzaam bouwen begint al bij het ontwerp van het gebouw, daarom is voor dit project gekozen om alle woningen gasloos op te leveren.

De woningtypen:
30 Appartementen van circa 78 m2 tot 99 m2 verdeeld over de begane grond, 1e, 2e en 3e verdieping met buitenruimten van circa 11 tot 14 m2, eigen parkeerplaats en berging in de onderbouw. Én 5 zeer luxe penthouses tussen 87 m2 en 169 m2 met dakterrassen tot maar liefst 51 m2!

Het Missiehuis zelf krijgt de volgende invulling:
• kleinschalige horeca (in de kapel van het Missiehuis)
• een middelbare particuliere school
• 25 kleinschalige appartementen

Wonen tussen het groen
Het parkachtige landgoed van het Missiehuis staat vol met juweeltjes. Geen strak aangelegd park maar een uitgekiende invulling met waterpartijen, kruidenruigte en bosschages. Grasvelden en enkele zeldzame bomen benadrukken het historische karakter van de omgeving. Hierdoor wordt het een monumentale en hoogwaardige verblijfplaats die aansluit bij het Missiehuis.

Groen in al haar facetten
Bij een rijke historie en hedendaagse nieuwbouw behoort natuurlijk ook een visie op de toekomst. Duurzaamheid in de keuze van materialen. Isolatie en ventilatie, hang- en sluitwerk en moderne installaties brengen de 'footprint' op ons milieu tot bijna nihil. De woonblokken worden gasloos opgeleverd, bijna een vanzelfsprekendheid anno 2020! Zonnepanelen en warmtepompen verwarmen, verkoelen en voorzien in warm water, alles energieneutraal. Deze duurzame installaties worden geleverd door Eteck, tegen een vast bedrag per maand. U kiest uw eigen energieleverancier voor uw overige elektrabehoefte, zoals verlichting en koken.

Een bijzondere ambiance
De transparante en comfortabele appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken. Qua vorm zijn het twee verschillende gebouwen, langwerpig en vierkant. Maar de vierkante blokken verschillen onderling ook in hoogte. Qua beleving ontstaan er daardoor steeds andere perspectieven.
De architect beoogde comfortabele appartementen, waarin binnen en buiten ruim samenkomen. De gevelpanelen van gekantelde baksteen, met de reliëfzijde naar voren, zijn een knipoog naar het metselwerk van het Missiehuis.

Het resultaat? Missiehuis Hoorn; een ontspannen woonpark waar bewoners, bezoekers en gebruikers van het landgoed optimaal kunnen genieten van comfort en klasse, de ontmoeting tussen buiten en binnen en de bijzondere ambiance.

Kijk voor meer informatie op of neem contact op met behandelend makelaar Jakko Gouwerok op 06-4681772

Foto's

Omgeving

Omgeving
Het Missiehuis vormt de poort tussen het landelijke en het stedelijke gebied binnen Hoorn. Direct aan de uitvalsweg naar de snelweg A7 maar vlakbij het oergezellige stadscentrum met de haven, waar de allure van de rijke geschiedenis nog steeds zichtbaar is. Dit is cultuur, dit is de rijke geschiedenis van kooplui en zeevaarders. Van verre reizen en het gevecht tegen het water van de Zuiderzee. De vele gerestaureerde gebouwen, zoals de Hoofdtoren, de Oosterpoort, de Waag, de VOC pakhuizen en het plein de Roode Steen getuigen van de Gouden Eeuw, toen Hoorn nog de trotse hoofdstad van Noordelijk Holland was. Hier zijn de gezellige winkelstraten, de vele restaurants, dito terrasjes en diverse musea.
Dit fraaie stadscentrum met de prachtig aan het water gelegen schouwburg Het Park ligt op slechts vijf minuten fietsen van het Missiehuis.
De dagelijkse voorzieningen, zoals supermarkten, verswinkels, speciaalzaken en (para-)medische voorzieningen zijn volop in de nabijheid van het Missiehuis. Ditzelfde geldt voor school, sport en spel.

Bereikbaarheid
Nadat het IJsselmeer werd ingedamd en sinds de Markermeer de kalmte van het Hoornsche Hop bewaakt, vormt het water van de voormalige Zuiderzee vooral ontspanning en plezier. De dijk van Enkhuizen naar Lelystad heeft gezorgd voor een snelverbinding tussen West-Friesland en Centraal-Nederland. De Westfrisiaweg naar Enkhuizen zal de route nog aanmerkelijk bekorten.
Amsterdam (20 autominuten), Alkmaar (klein halfuurtje) en Zaanstad (nog geen kwartier) liggen aangenaam dichtbij. Treinreizigers lopen in een kwartier naar het adembenemende NS station uit 1883 en vinden daar directe en snelle verbinding met alle omringende plaatsen, zoals Heerhugowaard, Enkhuizen en Purmerend.
'Elke plek ademt geschiedenis en biedt mogelijkheden voor een mooie toekomst.'

360° foto's en video

Video

Woningtypen

Van de 35 huizen in dit project zijn er nog 9 beschikbaar

 • Type D

  Galerijflat € 1.290 /mnd
  • wonen 99 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Blauwe Berg 15 B 99 m² wonen 3 kamers € 1.290 /mnd
  Blauwe Berg 15 N 99 m² wonen 3 kamers € 1.290 /mnd
  Blauwe Berg 17 M 99 m² wonen 3 kamers € 1.290 /mnd
  Blauwe Berg 15 M Verhuurd 99 m² wonen 3 kamers € 1.290 /mnd
  Blauwe Berg 17 B Verhuurd 99 m² wonen 3 kamers € 1.290 /mnd
  Blauwe Berg 17 C Verhuurd 99 m² wonen 3 kamers € 1.340 /mnd
 • Type A

  Galerijflat € 1.295 /mnd
  • wonen 99 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Blauwe Berg 15 G 99 m² wonen 3 kamers € 1.295 /mnd
  Blauwe Berg 17 G 99 m² wonen 3 kamers € 1.295 /mnd
  Blauwe Berg 15 H Verhuurd 99 m² wonen 3 kamers € 1.295 /mnd
  Blauwe Berg 15 T Verhuurd 99 m² wonen 3 kamers € 1.340 /mnd
  Blauwe Berg 17 H Verhuurd 99 m² wonen 3 kamers € 1.295 /mnd
 • Type E

  Galerijflat Van € 1.225 tot 1.275 /mnd
  • wonen 87 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Blauwe Berg 15 P 87 m² wonen 3 kamers € 1.225 /mnd
  Blauwe Berg 17 N 87 m² wonen 3 kamers € 1.275 /mnd
  Blauwe Berg 17 D Verhuurd 87 m² wonen 3 kamers € 1.225 /mnd
  Blauwe Berg 17 J Verhuurd 87 m² wonen 3 kamers € 1.225 /mnd
 • Type B

  Galerijflat € 1.175 /mnd
  • wonen 78 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Blauwe Berg 15 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 15 D Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 15 E Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 15 J Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 15 K Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 15 U Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 17 Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 17 E Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
 • Type C

  Galerijflat € 1.175 /mnd
  • wonen 78 m² wonen
  • aantal kamers 3 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Blauwe Berg 15 A 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 15 F Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 15 L Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 15 R Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
  Blauwe Berg 17 A Verhuurd 78 m² wonen 3 kamers € 1.175 /mnd
 • Type F

  Penthouse € 2.120 /mnd
  • wonen 144 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Blauwe Berg 17 K Verhuurd 144 m² wonen 4 kamers € 2.120 /mnd
 • Type G

  Penthouse € 2.180 /mnd
  • wonen 169 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Geen huizen beschikbaar
  Er zijn geen huizen van dit type beschikbaar. Het is op dit moment onbekend wanneer er weer huizen beschikbaar komen. Bewaar dit complex en we mailen je direct wanneer de beschikbaarheid verandert.
 • Type H

  Penthouse € 2.185 /mnd
  • wonen 151 m² wonen
  • aantal kamers 4 kamers
  Huis Wonen Kamers Prijs
  Blauwe Berg 17 P Verhuurd 151 m² wonen 4 kamers € 2.185 /mnd

Verkoopmakelaar

Teer Makelaars Castricum B.V.

Vandaag bereikbaar vanaf 9:00
Bel 0251-745630

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Missiehuis Huurappartementen

Van € 1.175 tot 2.185 /mnd