Kogerweelde

Koog aan de Zaan Verkoop gestart
Van € 515.000 tot € 575.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 13 (geen beschikbaar)
  • Wonen 127 tot 139 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 80 tot 129 m²

Project Kogerweelde

VERKOOG GESTART! KOGERWEELDE, KOOG AAN DE ZAAN
In het hart van Zaanstad, aan de Breedweer in Koog aan de Zaan, verrijst Kogerweelde. Een volgende stap om het gezellige oud-Koog te transformeren van bedrijvigheid naar fijne woonlocatie. Verdeeld over drie woonblokken zullen zes hoek- en zeven rijwoningen van royaal eengezinsformaat worden gerealiseerd. Gericht op praktisch woonplezier en duurzaamheid, omringd door onderhoudsarm groen. Met vier royale slaapkamers, die door de rechtopstaande achtergevel gemakkelijk kunnen worden uitgebreid naar maar liefst vijf of zes slaapkamers. Twaalf woningen beschikken over een fijn dakterras. Bouwnummer 13 heeft een volledige tweede verdieping.

In drie woonblokken reiken de stadstuinen naar elkaar, gescheiden door een steeg die ook de bewonersparkeerplaats aan de woningen verbindt. Voor elke woning is 1 eigen parkeerplaats inclusief, nog een extra parkeerplaats bijkopen behoort tot de mogelijkheden.

LIGGING EN VOORZIENINGEN
Breedweer is een zijstraat van het Zuideinde, de parallel aan de Zaan doorgaande route tussen de stad Zaandam en dorpen Koog aan de Zaan en Zaandijk. De Mallegatsluis vormt de overgang van het voormalige industriële karakter van de Zaanstreek naar de meer reguliere bebouwing. Breedweer is een van de laatste binnenstedelijke locaties waar de bedrijvigheid plaatsmaakt voor gezinswoningen met eigen parkeergelegenheid. Zowel oud-Koog als de omringende woonwijken bieden alle voorzieningen voor het gezin, variërend van kinderopvang tot onderwijs, sport en spel als een fijnmazig netwerk aan winkels en supermarkten. De rijke historie van oud-Koog, die begin vorige eeuw een bloeiperiode meemaakte, komt nog steeds tot uiting in de vele monumentale bedrijfspanden en directievilla's. Met Zaanse nuchterheid is hier veelal een nieuwe bestemming aan gegeven. Ouders kunnen kiezen uit verschillende stromingen basisonderwijs, zowel in het dorpshart als in de wijk Westerkoog. Sportverenigingen en voortgezet onderwijs zijn in de Zaanstreek breed vertegenwoordigd. Koog aan de Zaan ligt hierin super centraal, de infrastructuur houdt rekening met veilige fietsroutes voor de jeugd.

MODERNE TECHNIEKEN EN VISIONAIR BOUWEN - OPLEVERING IN 2022!
Kogerweelde is kleinschalig van opzet, maar groots in de ambitie. Het hele proces van bouw tot en met bewoning is gericht op klimaatvriendelijkheid. De woningen worden grotendeels gebouwd in de revolutionaire fabriekshal van aannemer Jan Snel in Montfoort. Deze moderne aanpak levert een tijdswinst van 30 tot 50 procent op (slechts 5 maanden bouwtijd!) en halveert de CO2-uitstoot. Daarnaast zijn werkelijk alle moderne middelen ingezet om de woningen energiezuinig te kunnen bewonen. Op het platte dak komen PV-panelen. De geheel zwarte variant is gekozen om de opbrengst op het niveau van BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) te brengen. De ondersteuning met een luchtwarmtepomp en het laagtemperatuursysteem zorgen voor aangename temperaturen middels vloerverwarming op alle woonlagen. De gasaansluiting ontbreekt uiteraard, een boiler van maar liefst 200 liter biedt voor een huisgezin meer dan voldoende warm water.

WAT BIEDEN WE IN KOGERWEELDE?
De dertien bouwnummers variëren in woonoppervlakten van circa 127 tot en met meer dan 139 vierkante meter. De stadstuinen zijn een fijne buitenruimte met standaard een houten berging en voldoende plek voor een terras, zandbak en trampoline. De keuken is inclusief met keuzemogelijkheden in kleur. De toiletruimte en badkamer worden voorzien van nette betegeling en dito sanitair. Ook hiervoor gelden diverse kopersopties, die de luxe en gebruiksgemak kunnen vergroten. De zolder wordt, net als de eerste twee woonlagen, behangklaar opgeleverd. Afhankelijk van de eigen behoefte kunnen hier een extra werk- of slaapvertrek en zelfs extra badkamer gecreëerd worden.
En het dakterras (met uitzondering van bouwnummer 13) is een garantie voor menig uurtje zonnebaden - helemaal privé!

DE WEELDE VAN NOG MEER KEUZE
Gezinnen hebben variërende samenstellingen en daarmee verschillende behoeften. Kogerweelde houdt daar op voorhand al rekening mee, door keuzes te bieden in de kopersopties. Naast verschillende afwerkingsopties voor de keuken en het sanitair bestaat er de mogelijkheid voor zowel de rij- als de hoekwoningen op de tweede etage nog een extra slaapvertrek te creëren. Bij hoekwoning met bouwnummer 1 kan er zelfs worden uitgebreid met een zesde kamer. Thuiswerken maakt inmiddels ook deel uit van de toekomst. Deze woningen zijn erop voorbereid dat we vaker en langer thuis zijn – en vooral wíllen zijn.
Een extra badkamer op de tweede verdieping is ook mogelijk. Denk aan een douche, wastafel en derde toilet.
Ook op de eerste verdieping kan de indeling gepersonaliseerd worden. Hier kunnen twee slaapkamers worden samengevoegd tot één megavertrek, terwijl de badkamer eventueel ook kan worden uitgebreid met een dubbele wastafel of de luxe van een ligbad. Buiten deze indelingsmogelijkheden die het comfort en de luxe vergroten, is nagedacht over de praktische kanten van het gezinsleven. De plaatsing van optionele dubbele openslaande deuren maakt het contact tussen de living en het terras nog intenser dan standaard al het geval is. De gezinswoningen zijn standaard al zeer compleet, de opties vervullen verdere persoonlijke dromen. Wat een weelde. Kogerweelde!

BEREIKBAARHEID EN BOODSCHAPPEN
De voormalige bedrijvigheid van Breedweer leverde een rechtstreekse aansluiting op de Provincialeweg op. Deze N-route verbindt van oudsher Amsterdam met Alkmaar, het Rijkssnelwegennet heeft hier voor vlottere doorstroming gezorgd. De oprit naar de A8 kost drie autominuten, de Amsterdamse Ring hooguit tien. Bij de op- en afrit is een Albert Heijn gevestigd, handig! In deze bakermat van de grootgrutter is het thuisbezorgen van boodschappen al gemeengoed geworden. Het NS station van Koog aan de Zaan ligt op 350 meter. Een halte verder, op nog geen tien minuten fietsen, is het knooppunt van Intercity's richting Amsterdam, Alkmaar en Hoorn. Hier rijden snelle treinen af en aan. Dit Zaandamse station ligt aan de kop van het gezellige en fotogenieke stadshart, waar terrasjes, watervallen, een gracht en groene gevels de unieke sfeer bepalen. Hier vind je ook een Pathé, het Zaantheater, meerdere poppodia en veel, heel veel in- en uitheemse eettentjes. De markt is zowel op donderdag als zaterdag een beleving voor de zintuigen, met alle geuren, kleuren en geluiden. Voor meer cultuur en vooral natuur richt de Koger zich op het westen. Daar liggen de eeuwenoude veenweidepolders. Iets verderop vinden we langs de Zaan veel andere klassieke oudheden, mét de voor de Zaanstreek zo kenmerkende molens. Dat is ook de route naar de pittoresk gelegen golfbaan met 18 holes.

VERKOOP GESTART! INSCHRIJVING SLUIT 29 NOVEMBER 12:00 UUR.
Alle informatie staat op de projectwebsite Kogerweelde.nl

Foto's

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop november 2021

Woningtypen

Van de 13 huizen in dit project zijn er geen beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Kogerweelde

Van € 515.000 tot € 575.000 v.o.n.