De Groene Hoven

Leek Verkoop gestart
Van € 417.450 tot € 566.950 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 17 (17 beschikbaar)
  • Wonen 145 tot 169 m²
  • Aantal kamers 5
  • Perceel 309 tot 745 m²

Project De Groene Hoven

Bewust wonen in de buurt

17 prachtige, duurzame woningen in De Groene Hoven!

De Groene Hoven is de nieuwste uitbreiding van Oostindie, in het zuiden van Leek. Het is een ruim opgezette en bovenal groene deelbuurt, waar de woningen een extra grote tuin hebben. De buurt krijgt een typische Drentse uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen. En dat in een al prachtige landelijke omgeving vol groene natuur en water!

Aandacht voor duurzaamheid
De Hoven heeft veel aandacht voor duurzaamheid. Bij de bouw van de woningen worden de allernieuwste isolatiematerialen en bouwtechnieken toegepast. De woningen zijn gasloos en krijgen een warmtepomp. Daarnaast worden de woningen voorzien van zonnepanelen, een sedum dak op de berging en een regenton. Natuurlijk gebruiken we duurzame bouwmaterialen en het transport van het materiaal gebeurt ook zo duurzaam mogelijk.

Ook aan de financiering is gedacht: de woningen worden gebouwd conform BENG-2 eisen en worden voorzien van een zogenaamde "Groenverklaring". Hierdoor kun je in aanmerking komen voor een Groenhypotheek!

2 onder 1 kapwoning
Altijd al gedroomd van een 2 onder 1 kapwoning in een omgeving die haast niet groener kan? Met 145 m2 aan woonoppervlakte, 3 slaapkamers, een aangebouwde berging, een ruime oprit én gigantische tuin laat dit huis bijna niets te wensen over. En ook qua duurzaamheid zit je hier met zonnepanelen, een sedumdak en een regenton goed.

Vrijstaande woning
Ook de vrijstaande woningen in dit plan hebben een groen karakter. Naast de berging met sedumdak, zonnepanelen en regenton heeft deze woning ook nog een riante tuin. Terwijl je binnen van de 169 m2 aan woonoppervlakte geniet, proef je in de achtertuin elke dag van de natuurrijke omgeving. Oh, en vergeet de 2 parkeerplekken op eigen terrein niet.

Start verkoop
De verkoop van de woningen start op donderdag 18 november 2021 om 15.00 uur. Veel informatie kan je vinden op de projectwebsite. Heb je interesse en zou je hier willen wonen? Schrijf je dan in en geef jouw definitieve voorkeur door vóór 24 november 2021 17.00 uur.

Toewijzing
De toewijzingsprocedure wordt uitgelegd op pagina "Woning kopen" op de projectwebsite. Uiteraard kan je ook contact opnemen met Bruining en De Reus makelaars.

Foto's

Omgeving

De Groene Hoven is een onderdeel van de nieuwbouwwijk Oostindie, waar al sinds 2006 bouwbedrijvigheid is. Niet alleen woningen, maar ook scholen, kinderopvang, parken en speelterreinen hebben een plek gekregen in de wijk. En aangezien je niet ver woont van het dorpscentrum van Leek geniet je ook daar van de goede voorzieningen, zoals winkels, horeca en sportgelegenheden. Voor nóg meer winkelplezier en uitgebreide uitgaansmogelijkheden kun je natuurlijk terecht in het nabijgelegen Groningen.

In Leek is het prettig wonen
Leek biedt de perfecte combinatie van wonen in een landelijke omgeving met uitstekende voorzieningen. Zo vind je er een veelzijdig winkelcentrum, prima onderwijsaanbod en sociaal en recreatief kun je je hart ophalen. Ook kun je heerlijk genieten van een avondje uit bij een van de eetcafe's of restaurants in het centrum.

Bereikbaarheid Oostindie
De prachtige woningen van De Hoven liggen aan de oostkant van de nieuwbouwwijk Oostindie. Preciezer gezegd: tussen de Roomsterweg, Houtsingel en de sportvelden van VEV’67. Via de uitstekende fietsverbindingen in en rondom Oostindie ben je zo in het centrum van Leek of een van de omliggende dorpen. De provinciale weg richting de A7 is vlakbij, waarna je richting Groningen, Drachten of verder kunt.

Het dorp grenst aan het landgoed Nienoord en het Leekstermeer. Landgoed Nienoord herbergt een schitterende borg, een schelpengrot, het museum en een rijtuigmuseum met een inspirerende tuin. In het Grand Café Borg Nienoord geniet je van een kop koffie of lunch.

De natuur in
Helemaal fijn is het Leekstermeer. Daar ga je naar toe als je je even heerlijk wilt omringen met de natuur. Bos, houtsingels, open grasland, riet en water maken het Leekstermeergebied zeer gevarieerd en er leeft een grote diversiteit aan dieren en planten. Het gebied is aangewezen als internationaal belangrijk wetland, onder andere omdat hier ’s winters duizenden kolganzen bivakkeren.

Cultuurlandschappen
Leek ligt in het Westerkwartier. Dit is één van de oudste cultuurlandschappen van West-Europa. Het gebied staat bekend om haar coulissenlandschap en de vele wierden en dijken. Een heerlijke omgeving om veel te wandelen en te fietsen.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop november 2021

Woningtypen

Van de 17 huizen in dit project zijn er nog 17 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

De Groene Hoven

Van € 417.450 tot € 566.950 v.o.n.