Park Oud Zuid

Meppel Verkoop gestart
Van € 255.000 tot € 669.000 v.o.n.

Uitgelichte kenmerken

  • Aantal huizen 40 (1 beschikbaar)
  • Wonen 105 tot 319 m²
  • Aantal kamers 3 tot 5
  • Perceel 91 tot 332 m²

Project Park Oud Zuid

Wees er snel bij, nog maar twee appartementen beschikbaar! Kandidaten met een financiële check krijgen voorrang bij toewijzing. Interesse? Laat een financiële check uitvoeren bij één van de adviseurs van Van Dorsten Hypotheekadviseurs. U kunt contact opnemen met 0522 - 25 22 00

EEN SFEERVOL GEBOUW MET EEN RIJKE HISTORIE
Informatie is alleen digitaal verkrijgbaar op de website meppeloudzuid.nl. Van dit project zijn geen fysieke documenten beschikbaar.

De voormalige Rijks Hogere Burgerschool, een historisch en beeldbepalend gebouw aan het Zuideinde in Meppel, wordt verbouwd: na bijna anderhalve eeuw dienst te hebben gedaan als schoolgebouw, wordt de HBS getransformeerd tot een woongebouw met luxe appartementen. Door de bestaande architectonische details en kwaliteiten te combineren met hedendaags comfort, realiseert Schavast Projectontwikkeling een nieuw en aansprekend woonmilieu dichtbij het centrum van Meppel.

De bijzondere mix van historisch en eigentijds is ook voelbaar in het binnen gebied van de school. De noodlokalen maken plaats voor ruime grondgebonden woningen die qua architectuurstijl worden afgestemd op de omringende bebouwing. Het binnengebied wordt aangelegd als een groen hofje met de monumentale gymzaal als stralend middelpunt.

Park Oud Zuid ligt op het punt waar de dichtere en stedelijke bebouwing van het Zuideinde vanaf het centrum overgaat in een parkachtige setting met lossere bebouwing. Hier wordt gewoond in het groen met het Wilhelminapark, de Reest en het nabijgelegen Prinses Beatrixplantsoen als belangrijkste beelddragers.

De locatie is goed bereikbaar door de nabijheid van het station waar alle intercitytreinen tussen Groningen en Leeuwarden en via Zwolle de rest van Nederland ontsluiten. Daarnaast is de A32 goed toegankelijk als goede autoverbinding. Direct naast de locatie is het cultureel centrum Ogterop gevestigd en het bruisende centrum van Meppel ligt op loopafstand.

Op meppeloudzuid.nl kunt u meer informatie over alle bouwkavels en het project inzien.

Foto's

Omgeving

Gelegen in het beschermd stadsgezicht van Meppel Oud Zuid, tussen het Wilhelminapark met zijn statige villa’s en het Prinses Beatrixplantsoen met de karakteristieke jaren ’30 woningen, is het Zuideinde de belangrijkste zuidelijke uitvalweg vanuit het centrum van Meppel. De directe omgeving van de voormalige Rijks Hogere Burgerschool wordt gekenmerkt door markante lintbebouwing aan weerszijden van deze weg, veelal uit de tweede helft van de 19e eeuw.

Oud Zuid is de meest aansprekende woonwijk in het centrum van Meppel. En in deze chique en afwisselende wijk kunt u straks wonen in en nabij een markant gebouw. In het monumentale schoolgebouw worden luxe appartementen gecreëerd met oog voor hedendaags comfort en de historische details. In het binnengebied, rond de bijzondere gymzaal, worden grondgebonden woningen gebouwd die zich naadloos in deze klassieke omgeving voegen.

360° foto's en video

Planning

Projectfase: verkoop gestart
Start verkoop november 2020

Woningtypen

Van de 40 huizen in dit project is er nog 1 beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Park Oud Zuid

Van € 255.000 tot € 669.000 v.o.n.